Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Παρανοϊκός Αλβανός μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και μετά πήδηξε από τον 5ο όροφο


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ασθενής νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική και ενδεχομένως να έπασχε και από ψυχολογικά προβλήματα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 59χρονο Αλβανό, ενώ όπως είπε ο κ. Γιαννακός ξεκίνησε να μαχαιρώνει τη νοσηλεύτρια στο λαιμό.


«Ασθενής στον 1ο όροφο, στην καρδιολογική, χτύπησε το κουδούνι και κάλεσε βοήθεια από τη νοσηλεύτρια, πήγε η νοσηλεύτρια και εκείνος ήταν κρυμμένος πίσω από την πόρτα με ένα μαχαίρι και άρχισε να τη χτυπάει στο λαιμό και αλλού πολύ άσχημα. Έπειτα ανέβηκε στον 5ο όροφο, στην ορθοπεδική κλινική και έπεσε κάτω και αυτοκτόνησε. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η νοσηλεύτρια είναι χτυπημένη άσχημα, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι εκτός κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακός.




Ενέδρα σε οποιοδήποτε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού, ή τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια φαίνεται ότι είχε στήσει για άγνωστους λόγους ο δράστης στο νοσοκομείο Αττικόν, ο οποίος αφότου της επιτέθηκε έδωσε τέλος στη ζωή του. Το περιστατικό στο Αττικόν έγινε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα. Ο ασθενής, περίπου 60 χρόνων, νοσηλευόταν στην θωρακοχειρουργικη, ήταν αλβανικής καταγωγής και χωρίς ψυχιατρικό ιστορικό. Την προηγούμενη Δευτέρα είχε υποβληθεί σε θωρακοχειρουργική επέμβαση και σήμερα Δευτέρα θα έπαιρνε εξιτήριο. Είχε υποβληθεί σε θωρακική παροχέτευση. Ο δράστης χτύπησε το κουδούνι και περίμενε τη γυναίκα κρυμμένος πίσω από την πόρτα. Μάλιστα, στο δωμάτιο ήταν άλλοι τρεις νοσηλευόμενοι που εκείνη την ώρα κοιμούνταν.

Ο 30χρονος είχε ένα μαχαίρι με κάπως στρογγυλεμένη μύτη που μάλλον είχε φέρει από το σπίτι του. Τής επιτέθηκε πολλές φόρες και με το μαχαίρι στο κεφάλι, και της το χτύπαγε με τα χέρια στον τοίχο. Της κατάφερε πολλά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, με συνέπεια η γυναίκα να γεμίσει αίματα και να χρειαστούν ράμματα, ενώ της έσπασε και ένα μπροστινό δόντι. Πάνω στην πάλη η γυναίκα κατάφερε να τον αφοπλίσει ή του έπεσε το μαχαίρι, αυτός τράβηξε την παροχέτευση και την έβγαλε. Ενόσω η τρομοκρατημένη κοπέλα φώναζε βοήθεια ο άνδρας έφυγε από την πίσω εξωτερική μεταλλική σκάλα του νοσοκομείου στον πέμπτο όροφο και έπεσε στο κενό.

 «Θα μου έκοβε την καρωτίδα, ευτυχώς που βγήκαν οι ασθνείς από τα δωμάτια...» ήταν τα πρώτα λόγια της νοσηλεύτριας στους συναδέλφους της. Σε σοκ, όμως, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγός της, αναισθησιολόγος στο ίδιο νοσοκομείο.

Η γυναίκα είναι μητέρα δυο παιδιών σύζυγος γιατρού στο νοσοκομείο. Νοσηλεύεται προληπτικά, της έγινε αξονική τομογραφία και όπως είναι φυσικό, είναι σε κατάσταση σοκ.






Η ανακοίνωση από το νοσοκομείο

«Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του.

Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του,  μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Ευχόμαστε στην τραυματισμένη νοσηλεύτρια, ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΠΓΝ «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας που τραυματίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και ζήτησε από τον Διοικητή να της μεταφέρει τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου