Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η είδηση της ημέρας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


...Η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε από την ημέρα που ψηφίστηκε το 2013!

Την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας το οποίο εστάλη στους αρμόδιους φορείς για δημόσια διαβούλευση.

 Συγκεκριμένα, στο τελευταίο άρθρο του σχεδίου νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, ορίζεται ότι καταργείται το προεδρικό διάταγμα το 152/2013 (Α΄ 240), στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.



Ο κ. Γαβρόγλου είχε επισημάνει αρκετές φορές την βούληση του να καταργήσει το προεδρικό διάταγμα 152/2013 το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα, υπό την πίεση των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. 

Το νομοσχέδιο, που παρουσιάζει η Καθημερινή, περιγράφει το νέο σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις περίπου 20.000 θέσεις στην πυραμίδα της εκπαιδευτικής διοίκησης. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν συνολικά 23 θέσεις ευθύνης στη διοικητική πυραμίδα.

Τα κριτήρια είναι α) η επιστημονική συγκρότηση, β) η διοικητική και διδακτική εμπειρία, γ) η διοικητική και εκπαιδευτική επάρκεια και δ) η προσωπικότητα και γενική συγκρότηση.

Νέο στοιχείο είναι ότι για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούν την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, θεσμοθετείται Κεντρικό συμβούλιο επιλογής θα μετέχει ένα μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕ.Π.), ο οποίος ορίζεται με την απόφαση συγκρότησης ως Πρόεδρος.

Επίσης, θα μετέχουν:

Τρεις πανεπιστημιακοί
Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)
Δύο εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι ορίζονται από τον Υπουργό.
Δύο ή τέσσερις αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών
Επίσης, μεταξύ καινούργιων στοιχείων είναι ότι τα στελέχη εκπαίδευσης θα αξιολογούνται για τη θητεία τους από τα αρμόδια εποπτικά όργανα, τα οποία θα βαθμολογούν ως ακολούθως, όπως λέει το νομοσχέδιο:

- Με βαθμό από 90 έως 100 βαθμολογούνται τα άριστα στελέχη που έχουν σημειώσει κατά την περίοδο αξιολόγησης όλως εξαιρετική επίδοση. Ως όλως εξαιρετική επίδοση νοείται η υψηλού επιπέδου ικανότητα συντονισμού της υπηρεσίας για την επίτευξη συγκεκριμένων προδιαγεγραμμένων στόχων από τους οποίους προέκυψε σημαντικό όφελος. Για τη βαθμολογία με βαθμό από 90 και πάνω απαιτείται η παράθεση από τους αξιολογητές ειδικής αιτιολογίας της βαθμολογίας αυτής για τα κριτήρια αξιολόγησης, με καταγραφή πραγματικών δεδομένων που τη στοιχειοθετούν.

Με τους βαθμούς 75 έως 89 βαθμολογούνται από τους αξιολογητές όσοι θεωρούνται πολύ επαρκή στελέχη, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της υπηρεσίας τους και να αντιμετωπίσουν κάθε υπηρεσιακό ζήτημα.
Με τους βαθμούς 60 έως 74 τα επαρκή στελέχη.
Με τους βαθμούς 50 έως 59 τα μερικώς επαρκή στελέχη.
Με τους βαθμούς 40 έως 49 τα μέτρια στελέχη.
Με τους βαθμούς 25 έως 39 τα ανεπαρκή στελέχη.
Με τους βαθμούς 0 έως 24 τα ακατάλληλα για τη θέση στελέχη.
Επίσης, καταργείται η θέση του σχολικού συμβούλου, ιδρύονται Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Δείτε εδώ το Σχέδιο Νόμου






Δηλαδή όλες αυτές οι χιλιάδες των ψυχικά ασθενών που παραμένουν στα σχολεία κι έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά σας, θα συνεχίζουνε να απολαμβάνουνε χωρίς ενόχληση τις θεσούλες τους και τις μαμουνιές τους.




Και μία σχετική είδηση από το 2012:

6.000 εκπαιδευτικοί με... ψυχικές ασθένειες

Τους καλύπτει το σάπιο ακροαριστερό κατεστημένο που ζει παρασιτικά από τα δημόσια έσοδα που πληρώνουμε όλοι εμείς για τόσες δεκαετίες. Όποτε γίνεται έστω αναφορά για αξιολόγηση των ψυχάκηδων και των σοσιαλιστών τεμπελχανάδων, σηκώνουνε κόκκινη μπαντιέρα και οι πολιτικάντηδες που έχουμε στέκονται σούζα. Πρέπει όχι αξιολόγηση, αλλά ψυχομετρικά τεστ να τους κάνουνε...

Νεοελληνική αριστερίστικη ξεφτίλα:
Απίστευτα στοιχεία για τις... ψυχικές ασθένειες που έχει ένας στους 10 εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει μάθημα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, υπολογίζεται ότι περίπου 8.500 δάσκαλοι και καθηγητές θα απομακρυνθούν από τα σχολεία εφόσον αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα.

Οι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει... ψυχική αδυναμία.

Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

Φυσικά, μεγάλο μέρος από τους... ψυχικά ασθενείς εκπαιδευτικούς εκμεταλλεύονται την κατάσταση και «λουφάρουν» επικαλούμενοι προβλήματα ψυχικής υγείας ώστε να μη μπαίνουν στις αίθουσες.




ΟΛΜΕ προς καθηγητές: «Μην προβείτε στην αξιολόγηση»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μην συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τις περικοπές στον κλάδο.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «είναι προκλητικό να διατείνεται πως ενδιαφέρεται για τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και παράλληλα επιβάλλει τραγικές περικοπές στην εκπαίδευση, διαλύοντας το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνοντας τους εκπαιδευτικούς».

Από την πλευρά του το υπουργείο έχει επισημάνει ότι:

- Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.
- Το ερωτηματολόγιο πρέπει να συμπληρωθεί στο σύνολό του.
- Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://evaluation.minedu.gov.gr και συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή και την αποστολή του.




Χτύπα το κουδούνι. Ώρα για μάθημα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου