Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Τριτοκοσμική η συμπεριφορά των αλβανικών αρχών στο μνημόσυνο Κατσίφα


Εχθές, έφθασαν στο σημείο να ταλαιπωρήσουν επί δίωρο και την αδελφή του Κατσίφα, που προσερχόταν στου Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του αδελφού της.

Δεν ήταν άγνωστο, αλλά τα γεγονότα κατά την ημέρα του μνημοσύνου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι στην Αλβανία έχουμε να κάνουμε με τριτοκοσμικό κράτος, όπου η έννοια του δικαίου ερμηνεύεται με τρόπο αυθαίρετο.

Και δεν πρόκειται για συμπεριφορά κάποιων ακραίων, που υπάρχουν άλλωστε σε όλους τους λαούς,
αλλά για την επίσημη στάση των Αρχών, που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να εφαρμόσουν τους νόμους, κατά την δική τους αντίληψη. Δεν είναι τυχαίο, πως σύσσωμη η αλβανική αντιπολίτευση ομολογεί, πως την Αλβανία την κυβερνά η μαφία.

Κι αυτό δεν είναι ένα συμπέρασμα μόνο των αντιπολιτευομένων, επειδή τόσο η ιταλική Δικαιοσύνη, όσο και οι αμερικανικές Υπηρεσίες, έχουν προβεί σε παρόμοιες διαπιστώσεις. Όμως, η παραβατικότητα των κυβερνώντων δεν ενοχλεί τους ισχυρούς, όσο αυτοί υπηρετούν κατά τέλειο τρόπο τα συμφέροντά τους.

Εχθές, έφθασαν στο σημείο να ταλαιπωρήσουν επί δίωρο και την αδελφή του Κατσίφα, που προσερχόταν στου Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του αδελφού της.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί, ποια ήταν η ταλαιπωρία, συνοδευόμενη από εκφοβιστικές απειλές, την οποία υπέστησαν οι εκατοντάδες Έλληνες, που ήθελαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο, αλλά ουσιαστικά δεν τους επετράπη, με σωματικό έλεγχο στους επιβάτες των αυτοκινήτων, και με οδηγίες ότι δεν πρέπει να κατευθυνθούν στους Βουλιαράτες, όπου σε μικρή απόσταση τους ανέμεναν εκατοντάδες ακραίοι Αλβανοί, φανατισμένοι από τους ινστρούχτορες ζητώντας εκδίκηση για τους Αλβανούς που… σκοτώνει η ελληνική Αστυνομία!

Και πώς να μη φανατιστούν, την στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπουσάτι, με θρασύτητα κατήγγειλε την Ελλάδα, ότι διενεργούνται στη χώρα μας εγκλήματα μίσους κατά των Αλβανών, αναφερόμενος στη δολοφονία 18χρονου Αλβανού στην Καβάλα, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο δράστης ήταν… Αλβανός.

Ο βορειοηπειρωτικός Τύπος αναδεικνύει τα γεγονότα, εκφράζοντας συγχρόνως την έκπληξή του για την σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα μάλιστα Himara, έχει τίτλο στο δημοσίευμά της «Ησυχία… μη ξυπνήσετε το ελληνικό ΥΠΕΞ», αφού δεν έχει αντιδράσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού εναντίον των Ελλήνων πολιτών και των Βορειοηπειρωτών.

Είναι προκλητικό και πρωτόγνωρο, ότι η αλβανική κυβέρνηση θεωρεί επικινδύνους όλους τους Έλληνες πολίτες που βρέθηκαν εχθές στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό τους Βουλιαράτες. Ανάμεσα τους ο βουλευτής Χρηστός Νικολόπουλος, ο οποίος κρατήθηκε για αρκετές ώρες από τις αλβανικές Αρχές και ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας του οποίου έχουν προσαγάγει τον προσωπικό του φρουρό, οποίος παραμένει κρατούμενος για να δικαστεί την Δευτέρα.

Οι μεθοδεύσεις των Αλβανών δεν σταμάτησαν στα σύνορα, αφού συνελήφθησαν καθοδόν από Χιμάρα προς Βουλιαράτες ο πρόεδρος της «Ομόνοια» Χιμάρας, Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρης μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος.

Ενδεικτικός της επιχείρησης φανατισμού των ακραίων στοιχείων, είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τα γεγονότα, η αλβανική TV για το μνημόσυνο Κατσίφα: «Πολλοί Έλληνες θα έρθουν αεροπορικώς, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό λόμπι», υποστήριζε ο δημοσιογράφος Άρμπεν Λάλα, επαγγελματίας ανθέλληνας, που συνέδεσε το μνημόσυνο και με τους Ρώσους, για να πουλήσει κι αυτός φιλοαμερικανισμό ως μη όφειλε. Οι αμερικανικές Υπηρεσίες γνωρίζουν καλύτερα από αυτόν, ότι η προσέλευση των Ελλήνων, δεν ήταν εξαρτώμενη από κανένα ξένο κέντρο, όπως άλλωστε και οι ογκώδεις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα για το σκοπιανό, κι ας ήθελε να πουλήσει εκδούλευση η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρώντας να μας καταστήσει όλους πράκτορες ξένης δύναμης!

Προσέξτε, τι είπε προηγουμένως ο Λάλα, για το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες:

«Ελληνικές εξτρεμιστικές ομάδες έχουν λάβει εγγυήσεις ότι θα υποστηριχθούν από τον ελληνικό στρατό με ελικόπτερο, αφού οι Βουλιαράτες είναι 2 με 3 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα. Ομάδες επίσης Ελλήνων είναι πιθανόν να έρθουν μέσω του αεροδρομίου Ρίνας από τη Γερμανία, την Κύπρο και την Αμερική.

» Φαίνεται ότι οι επίγειοι σταθμοί ελέγχονται. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Επίσης, στους Βουλιαράτες υπάρχουν πολλά όπλα, μιλάμε εγγυημένα. Μιλάμε για χρηματοδότηση από το ρωσικό λόμπι που είναι πολύ ισχυρό».
Αυτό είναι το κλίμα, μέσα στο οποίο πιεζόμαστε να συνάψουμε συμφωνία, των αυτών παραχωρήσεων, όπως και στις Πρέσπες.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/tritokosmiki-i-simperifora-ton-alvanikon-archon


Η αδελφή του Κατσίφα, με γενναίο σθένος ψυχής και σπάνιο ήθος, ως αρχαία Ελληνίδα,  εκρήγνυται για την προσβολή των αλβανικών αρχών στη θρησκευτική τελετή μνήμης του Κωνσταντίνου.
«Ντροπή!'
Μας προσβάλλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, της ιστορίας μας,  της ρίζας μας,
το αρχαιοελληνικό μας πνεύμα, πέθαναν οι παππούδες εδώ σε αυτά τα χώματα…
Δώσανε μάχες εδώ δεν τους παρατάμε!
Λέμε ΟΧΙ!»
Η  πικραμένη μάνα:
 Ο Κωνσταντίνος είναι στον παράδεισο και μας βλέπει. Μας βλέπει με τη ψυχή του.
 Αδελφή  Κατσίφα , εξαγριωμένη και αποφασιστική:
Γιατί αυτά τα χώματα είναι άγια, ο αδελφός μου είναι ιερομάρτυρας,  δεν είναι απλός μάρτυρας! Τον φάγανε και μαρτύρησε.
Φωνάζουν οι Βορειοηπειρώτες: 
Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος, Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος, Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος!
Αδελφή Κατσίφα: 
Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες…  ταπείνωσαν  το σώμα του με βάρβαρο τρόπο με κτηνωδία, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά… Όσο να θέλω









ΟΜΟΝΟΙΑ: Κρατικό Πογκρόμ εις βάρος της ΕΕΜ



Αγ. Σαράντα στις 8 Δεκεμβρίου 2018
Έκτακτη Ανακοίνωση Τύπου
Θέμα: Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Καταγγελία για πογκρόμ εις βάρος της ΕΕΜ απ’ την Αστυνομία. Παρεμπόδιση προσέλευσης στις πατρογονικές εστίες και συμμετοχής σε θρησκευτικές ακολουθίες. Στέρηση ελεύθερης διακίνησης στα σύνορα για δεκάδες πολίτες της ΕΕ.
Τελέστηκε σήμερα στον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον εκτελεσθέντα απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις Κωνσταντίνο Κατσίφα. Τη Θεία Λειτουργία και τις άλλες ακολουθίες τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως. Η οικογένεια και δεκάδες άλλοι πιστοί απ’ τους Βουλιαράτες, τα άλλα χωριά και την Ελλάδα συμμετείχαν στην κοινή προσευχή υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου. Στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας προσφέρθηκε κατά το σύνηθες καφές από το Ενοριακό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Συμμετείχαν επίσης βουλευτές απ’ το Ελληνικό και Αλβανικό κοινοβούλιο καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.
***
Ωστόσο δεκάδες άλλοι πιστοί, μέλη της ΕΕΜ που προσωρινά ζουν στην Ελλάδα, αλλά και εξ Ελλάδος από χθες το βράδυ παρεμποδίστηκαν στα σύνορα για την προσέλευση τους στο Μνημόσυνο. Οι ενισχυμένες με ειδικές δυνάμεις που είχαν έρθει απ’ τα Τίρανα στο μεθοριακό σταθμό Κακκαβιάς και Κιάφε Μπότα (Μαυρομάτι) δεν επέτρεψαν σε μεγάλο αριθμό πολίτες χωρίς ουσιαστικό λόγο να εισέλθουν στην Αλβανία. Οι λόγοι δεν έχουν νομική βάση ενώ η συμπεριφορά στα γραφεία των μεθοριακών σταθμών έχει όλα τα χαρακτηριστικά ανάκρισης και εν πολλοίς παραβιάζουν τα δικαιώματα του πολίτη, ειδικά αυτών της ΕΕ που είναι κατοχυρωμένα ως προς την ελεύθερη διακίνηση.
Ειδικά καταγγέλλουμε ότι η παρεμπόδιση και επιστροφή μελών της ΕΕΜ που έχουν και Αλβανική υπηκοότητα αποτελεί βάναυση παραβίαση θεμελιωδών και απολύτως κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Πρώτα αυτό της ελεύθερης πρόσβασης και επίσκεψης στα χωριά καταγωγής τους και δεύτερο αυτό της άνευ προσκομμάτων άσκησης των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως αυτό της απόδοσης τιμής στη μνήμη κεκοιμημένων.
Ακόμη πολιτικά πρόσωπα απ’ την Ελλάδα, άτομα του δημοσίου βίου και κορυφαίοι επιστήμονες, μαζί και δημοσιογράφοι υπέστησαν στα σύνορα διαδικασίες που εάν δεν υπήρχε η ουσιαστική θέληση να βρεθούν στον πόνο της οικογένειας του εκλιπόντος θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά και εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τις πρακτικές των κρατικών αρχών.
Καταγγέλλοντας τις αρχές της αλβανικής πολιτείας για την πράξη αυτή ουσιαστικής καταπίεσης, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση όπως ειδικά λάβει υπόψη τα γεγονότα και αντιδράσει με γνώμονα την προστασία του γηγενούς Ελληνισμού της ΕΕΜ.
Η σκοπιμότητα όλης αυτής της τρομοκράτησης είναι εύκολο να την αντιληφθεί κανείς και έχει να κάνει όχι απλά με τη χειραγώγηση της ΕΕΜ αλλά με την ουσιαστική αποκοπή της απ’ τα πάτρια εδάφη με στόχο τον σταδιακό αφανισμό της.
Επί το πλείστον και παράλληλα με την παρεμπόδιση στα σύνορα έγιναν πολυάριθμες προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα, στελεχών της Οργάνωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και απλών μελών της ΕΕΜ. Την ώρα που συντάσσεται η παρούσα οι αστυνομικές αρχές παρακρατούν στα γραφεία τους πολλούς έλληνες χωρίς στην ουσία να εξηγούν προς τι.
Η ΕΕΜ βρίσκεται στην ουσία υπό πολιορκία ημερών και καθεστώς έντονης αστυνόμευσης την οποία μάλιστα συντονίζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενδεικτικό τούτο του βαθμού τρομοκράτησης και εκφοβισμού.
Κι ενώ στους Βουλιαράτες τελούνταν το Μνημόσυνο στο Αργυρόκαστρο, στίφη ακραίων εθνικιστών διαδήλωναν εντείνοντας έτσι τους φόβους και την ανησυχία για το μέλλον και την προοπτική της ΕΕΜ.
Η όλη υπόθεση προφανώς θα τεθεί υπόψη του διεθνούς παράγοντα όπως προβεί άμεσα σε ενέργειες ώστε να αναγκαστεί η αλβανική κυβέρνηση να διακόψει τις πρακτικές αυτές που θυμίζουν έντονα εποχές απομόνωσης και επικίνδυνο διολίσθημα σε καταστάσεις σιωπηλής και σταδιακής γενοκτονίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 




Μόνιμη απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία για την Γεωργία Μπιτάκου (μία εκ των διοργανωτών των μεγάλων Συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα)
Η Giorgia Bitakou B PERSONA NO GRATA ΔΙΑ ΒΙΟΥ μαζί με Bitakou Giorgia και Giorgia Bitakou A στην τοποθεσία Κακαβια Σύνορα Ελλας-Αλβανία.


Στη ζωή μου είμαι για πολλά πράγματα υπερήφανη αλλά για τίποτε άλλο όσο για το χαρτί που κρατάω και απέκτησα σήμερα!
Θα το κάνω κάδρο ως παράσημο που το χρωστάω στον Κωνσταντίνο !
Μετά από τρίωρη ανάκριση για ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα σε Ιράκ , Ιταλία , Ελλάδα, kick boxing , Βουλιαρατες (τα ήξεραν όλα!!) μου απαγόρευσαν δια παντός την είσοδο στην Αλβανία ως persona no grata και επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της Αλβανίας!
Με κατηγόρησαν με ψέμματα πως καλούσα τους Έλληνες να σφάξουν (!!!) τους Αλβανούς και πως σήκωσα Ελληνική σημαία μέσα στην Αλβανία, πως εκανα ήρωα ένα εκτελεστή δολοφόνο που πυροβολούσε ασταμάτητα αστυνομικούς !
Για την πρώτη κατηγορία ζήτησα να μου φέρουν τις αποδείξεις που είπα ή έγραψα να «σφάξουν Αλβανούς» εγω που πάντοτε επαναλαμβάνω πως οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και πως το πρόβλημα είναι τα καθεστώτα , μαλλιστα ένας δικός τους αστυνομικός που μετέφραζε και που έρχεται συχνά Αθήνα, τους είπε προς τιμή του ,πως έχω βοηθήσει πολλούς Αλβανούς αθλητές αλλά έκαναν πως δεν άκουσαν .
Σχετικά με τη σημαία, τους είπα πως και στην Ελλαδα σε αθλητικές διοργανωσεις έχει σηκωθεί η Αλβανική σημαία, αλλά στους Βουλιαρατες που τη σήκωσα μπροστά στο βυζαντινό μοναστήρι, το επιτρέπει το ίδιο τους το Σύνταγμα αφού είναι αναγνωρισμένη ως εθνική μειονότητα η Ελληνική κοινότητα , σχετικά με το εάν ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ τους πυροβόλησε , στο βίντεο φαίνεται πως είχε την κάνη κατεβασμένη αλλά το ερώτημα είναι που είναι το άλλο βίντεο της εκτέλεσης στο βουνο ...εκεί που θα φανεί η αλήθεια πως εκτέλεσαν ένα άοπλο !
Κάπου εκεί έχασαν την ψυχραιμία τους και μου ζήτησαν να υπογράψω την ανάκριση που έγραφαν στα αλβανικά χειρόγραφα προκειμένου να μπω Βουλιαρατες και μόλις υπέγραψα προκειμένου να μπω στο χωριό, μου ανακοίνωσαν πως όχι μόνο δεν θα μπω σήμερα όπως δεν άφησαν και τους άλλους Ελλαδίτες ή Βορειοηπειρώτες, αλλά στην περίπτωση μου δεν θα μπω ΠΟΤΕ στη ζωή μου στην Αλβανία ως απειλή για τη δημόσια τάξη !
ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ !!!!
ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ !!!!
Τώρα εσείς προσκυνήστε τον ναρκεμπορα Ράμα που έχετε για πρωθυπουργό ....όσο για το δικό μας τον κατάπτυστο, τον Τσίπρα που ήταν άφαντος για άλλη μια φορά και έδωσε εντολή να μας ρίξουν χημικά στα συνορα τα ΜΑΤ(!!!!) , είναι βέβαιο ότι τα τσιράκια του σας έδωσαν όλες τις πληροφορίες που είχατε για το βιογραφικο μας αλλά πλησιάζει η μέρα που θα πληρώσει την προδοσία !!!!
Σας πείραξε που έδωσα το όνομα του Qani PECI του «δολοφόνου» που κάλεσε τις ειδικές δυνάμεις να εκτελέσουν τον Κατσιφα , αυτό σας πείραξε και με κάνατε persona no grata αλλά οι χούντες και οι τυραννίες πάντα είχαν εκτελεστικά όργανα δεν μου κάνει εντύπωση η άθλια συμπεριφορά που άφησε στα συνορα εκατοντάδες ανθρώπους που θα είχαν βουλιάξει σήμερα την κατεχόμενη Δερόπολη !
Θα τα ξαναπούμε .....να είστε σίγουροι ...έχει δοθεί όρκος !





 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου