Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

11 πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε για το ανδρικό μόριο


Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όργανο είναι από τα πλέον σημαντικά για τη ζωή του άνδρα – και της γυναίκας – λίγοι άνδρες γνωρίζουν τα πάντα γύρω από το μόριό τους. Θέλοντας να συνεισφέρουμε στις… μοριακές σας αναζητήσεις μοιραζόμαστε μαζί σας έντεκα ενδιαφέρουσες και για πολλούς άγνωστες πληροφορίες για το πέος:

- Όλα τα πέη διαθέτουν μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Κανένα πέος δεν είναι απόλυτα ίσιο.



- Υπολογίζεται ότι ένας άνδρας στους τετρακόσιους είναι αρκετά ευλύγιστος για να αυτό-ικανοποιηθεί στοματικά.

- Ο μέσος όρος του μήκους ενός πέους σε παγκόσμια κλίμακα, σε «χαλαρή» στάση είναι τα 8,8 εκατοστά και σε στύση τα 15 εκατοστά. Ο μέσος όρος μήκους του ελληνικού πέους τώρα, είναι τα 14,7 εκατοστά. Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους σε στύση αυτό κάτω από 7 εκατοστά.

- Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο πέος του κόσμου ανήκει στον Jonah Falcon. Όταν βρίσκεται σε στύση, το πέος του Falcon φτάνει τα 34,29 εκατοστά, ενώ όταν είναι χαλαρό μετρήθηκε στα 24,13 εκατοστά.


- Μερικά παιδιά γεννιούνται με δύο πέη. Η πάθηση αυτή ονομάζεται διφαλλία και «χτυπά» έναν στους έξι εκατομμύρια άνδρες στους οποίους ένα πλήρως ή μερικώς ανεπτυγμένο πέος αναπτύσσεται κάτω ή δίπλα στο «κυρίως».

- Το πέος μπορεί να… σπάσει. Τα αίτια; Η βίαιη διείσδυση, τα… ακροβατικά κατά τη διάρκεια του σεξ και ο (πολύ) έντονος αυνανισμός. Το κάταγμα πέους συνοδεύεται με ήχο σπασίματος τον οποίο ακολουθεί έντονο πρήξιμο και μελάνιασμα. Γι’ αυτό, προσοχή.

- Ο μέσος ενήλικας έχει περίπου έντεκα στύσεις καθημερινά και περίπου τρεις με εννέα τη νύχτα. Οι νυχτερινές στύσεις διαρκούν περί τα 25 με 35 δευτερόλεπτα έκαστη.

- Σε αντίθεση με το τι διαδίδεται, δεν μπορεί κανείς να κρίνει το μέγεθος του πέους κάποιου με βάση το μέγεθος των πελμάτων του. Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος της μύτης ή τον δαχτύλων. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση που να συνδέει το μέγεθος του πέους με κάποιο από τα παραπάνω.

- Η μπλε φάλαινα είναι το ζώο με το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο πέος. Το συνολικό του μήκος είναι δύο μέτρα και 43 εκατοστά περίπου. Από τα ζώα της στεριάς, ο ενήλικας ελέφαντας είναι «προικισμένος» με πέος μήκους ενός μέτρου και 82 εκατοστών, το οποίο μάλιστα όταν βρίσκεται σε στύση έχει σχήμα “S”. Για ακόμα περισσότερα περίεργα πέη ζώων, κλίκ εδώ.

- Ένα αρσενικό έμβρυο μπορεί να έχει στύσεις μέσα στη μήτρα.

- Τα πέη πολλούς αιώνες πίσω είχαν σπονδυλική στήλη. Αν και αυτή εξαλείφθηκε πριν ακόμα εμφανιστούν οι πρώτοι Νεάντερνταλ, οι επιστήμονες εικάζουν ότι αυτές οι «ραχοκοκαλιές» αύξαναν κατακόρυφα τον ρυθμό της στύσης.


Νικόλας Γεωργιακώδης


Πηγή: www.in2life.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου