Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Δικηγόροι υπέρ γύφτων και λάθρο εγκληματιών


Στοχευμένη αποχή 11 ημερών των δικηγόρων από ποινικές υποθέσεις

Αίτημα των δικηγόρων, σύμφωνα με τον ΔΣΑ, είναι η απόσυρση της νέας διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα, βάσει της οποίας θα οδηγούνται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους οι δράστες ακόμα και πλημμελημάτων όπως κλοπές, διαρρήξεις ή και ζημιών περιουσιών.

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε στοχευμένη αποχή 11 ημερών (από 6-4-2022 έως 15-4-2022) από τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν τα προβλεπόμενα αδικήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, αίτημα των δικηγόρων είναι η απόσυρση της νέας διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα, βάσει της οποίας θα οδηγούνται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους οι δράστες ακόμα και πλημμελημάτων όπως κλοπές, διαρρήξεις ή και ζημιών περιουσιών, όταν αυτά τα αδικήματα διαπράττονται από συμμορία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, «σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της 2.4.2022, με την οποία εκφράστηκε η καθολική αντίδραση του σώματος στην προσθήκη της παραγράφου 6 του άρθρου 187 Ποινικού Κώδικα και προτάθηκε η στοχευμένη αποχή από τις σχετικές ποινικές υποθέσεις, αποφασίζει την αποχή από ποινικές υποθέσεις πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, όπου υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ. (είτε αυτοτελώς είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), είτε κακουργηματικού είτε και πλημμεληματικού χαρακτήρα, από Τετάρτη 6.4.2022 μέχρι και Παρασκευή 15.4.2022».

Από την αποχή «εξαιρούνται οι υποθέσεις που τελούν υπό παραγραφή (ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α' βαθμό) ή όπου υπάρχουν κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά και για τους οποίους εξαντλείται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης». Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χορηγείται άδεια τον ΔΣΑ, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αδειών.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι απαντάται εν μέρη το ερώτημα, ποιος κερδίζει από την εγκληματικοτητα. Σαν δεν ντρέπονται!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως η κοπριά έτσι και το φτυάρι...

Δημοσίευση σχολίου