Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι οι καθαρίστριες, οι ράφτρες και οι εργαζόμενες σε μπαρ ήταν 5,7 φορές πιθανότερο να πληγούν από μια θανατηφόρα ασθένεια του ήπατος, πνευματικές διαταραχές και δηλητηρίαση από αλκοόλ από ο, τι οι γιατροί και οι δικηγόροι.
Και αυτό, παρόλο που οι πλουσιότερες γυναίκες καταναλώνουν δύο φορές περισσότερο αλκοόλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γυναίκες καριέρας και όσες έχουν διοικητικές θέσεις πίνουν εβδομαδιαίως κατά μέσο όρο 10,2 μονάδες αλκοόλ (δέκα ml), δηλαδή περισσότερο από ένα μπουκάλι κρασί, ενώ εκείνες που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες καταναλώνουν μόλις 6,5 μονάδες αλκοόλ.
«Η αντίφαση είναι εμφανής, αλλά ενδέχεται να οφείλεται σε πλήθος άλλων παραγόντων. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που επηρεάζουν την υγεία, όπως το κατά πόσον κάποιος είναι καπνιστής ή το αν ακολουθεί μία δίαιτα φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, οπότε γίνεται και πιο ευάλωτος στην αρνητική επίδραση του αλκοόλ. Επίσης, παίζει ρόλο αν πίνει κανείς γρήγορα και μέχρι τελικής ‘πτώσεως’ συγκεκριμένα είδη ή φίρμες αλκοόλ ή αν πίνει παρόμοιες ποσότητες αλκοόλ, αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.», λέει ο στατιστικολόγος Μάιερ Γκλίκμαν.
Οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ συμβαίνουν σε άντρες ηλικίας 50 έως 54 ετών με δουλείες ρουτίνας (52.2 ανά 100.000). Το αντίστοιχο συμβαίνει με γυναίκες που επίσης κάνουν μηχανιστικές δουλειές και είναι ηλικίας 45 έως 49 ετών.
Για τους λιγότερο προνομιούχους, η θνησιμότητα που σχετίζεται με το αλκοόλ φτάνει στα ανώτατα επίπεδά της στην μέση ηλικία και έπειτα πέφτει σταδιακά, ενώ για τους άτομα καριέρα καριέρας και όσους έχουν. (To Bήμα)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου