Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Tα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες


Από το Χάρβαρντ μέχρι το Κέιμπριτζ, τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα βγάζουν πλανητάρχες.

Η εφημερίδα The Independent, στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, παρουσιάζει σε φωτογραφίες τα είκοσι καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες. Στην κορυφή βρίσκεται το...
Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ακολουθεί το Χάρβαρντ και στην τρίτη θέση το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Massachusetts Institute of Technology: Πρόκειται για το τμήμα της ιδιωτικής έρευνας του πανεπιστημίου του  Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη με έμφαση στην επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα. Ιδρύθηκε το 1861.





Harvard University: Το περίφημο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πιο παλιό στις ΗΠΑ, καθώς φτιάχτηκε το 1636. Από εκεί έχουν αποφοιτήσει οκτώ πρόεδροι της χώρας και 62 δισεκατομμυριούχοι.



Cambridge University: Πρόκειται για το πρώτο σε κατάταξη πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1209.



University College London: Το γνωστό και ως UCL είναι το παλιότερο κολέγιο του Λονδίνου, ενώ ήταν και το πρώτο που απευθυνόταν σε μαθητές ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το φύλλο τους.



Imperial College London: Ιδρύθηκε το 1907 και ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής, της ιατρικής και των επιχειρήσεων.



Oxford University: Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, το οποίο έχει μεταφέρει στο τώρα σημαντικά στοιχεία της διδασκαλίας του 20ου αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1096.



Stanford University: Με έδρα την Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 1891 και πήρε το όνομά του από το γιο του μεγιστάνα του σιδηροδρόμου Leland Stanford, ο οποίος δήλωσε ότι «τα παιδιά της Καλιφόρνια πρέπει να είναι τα παιδιά μας», μετά το θάνατό του από τύφο.



Yale University: Ιδρύθηκε το 1701 στο New Haven του Κονέκτικατ και έχει περίπου 5.300 προπτυχιακούς και 6.100 πτυχιούχους φοιτητές και επαγγελματίες. Από εκεί αποφοίτησαν πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ.



Chicago University: Το πανεπιστήμιο του Σικάγου είναι το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο στον χώρο των ΜΜΕ.



California Institute of Technology: Βρίσκεται στην Πασαντίνα, ιδρύθηκε το 1891 και δίνει μεγάλη έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία.












Ανακοίνωση Αριστερών "φοιτητών" (τροφίμων ψυχιατρείου):


 «Όσοι βρεθήκαμε στη σχολή τις τελευταίες μέρες είδαμε τους τοίχους της σχολής μας κενούς! Όλες οι αφίσες ξυλώθηκαν και οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί λες και είμαστε σε ψυχιατρείο. Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε από μέρα σε μέρα μιάς και η έκφραση "καθαρό" πολυτεχνείο έχει αρχίσει να γίνεται καραμέλα σε προέδρους, πρυτάνεις μανατζεραίους του ΕΜΠ. Επίσης είναι αλήθεια ότι γνωρίζουμε ποιό είναι αυτό. Είναι το Πολυτεχνείο με τοίχους νοσοκομείου, απαλλαγμένο από κάθε έννοια πολιτικής δραστηρότητας εντός αυτού. Είναι το Πολυτεχνείο που θα υπάρχει σαν χώρος μόνο για παρακολούθηση, διάβασμα, εξετάσεις και ερευνητικά προγράμματα για εταιρείες ή τον στρατό. Είναι το Πολυτεχνείο για φοιτητές-ρομπότ που προετοιμάζονται να γίνουν όσο πιο παραγωγικοί γίνεται για τους αυριανούς εργοδότες».



2 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Καλημέρα οικοδεσπότα!

Έ, δεν κρατιέμαι! Τόσες γελοιότητες μαζεμένες, πρέπει ν' απαντηθούν μία καί καλή.

Πρώτον, το "καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο" είναι η καρέκλα του φοιτητή. Αν δεν ιδρώσει η καρέκλα, δέεεεννν...
Διότι, το εκ "των καλυτέρων πανεπιστημίων στον κόσμο" Γιέηλ (στο τί "καλύτερο"; στον αυνανισμό - των μελών της λέσχης Skull and Bones; ) έβγαλε απόφοιτο τον Θάμνο Τζούνιορ. (Ουδέν έτερον σχόλιον.)
Το δε Κέημπριτζ (πρώτο σε περασμένο ετήσιο κατάλογο των "καλυτέρων" κτλ) έχει ως καθηγητή τον επικεφαλής θεωρητικό (ο Θεός να τον κάνει) Φυσικό του "πειράματος του αιώνα" στο CERN, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το Μπίγκ Μπάνγκ προβλέπεται στην Ειδική Σχετικότητα. (Ουδέν σχόλιον κι εδώ, εκτός από ένα: "- Χάειντε, αγράμματε καραμ.λάκα!")

Όθεν, οι σχετικοί ετήσιοι κατάλογοι των "καλυτέρων" κτλ, βγαίνουν μονάχα προς θάμβωσιν ιθαγενών. Η πραγματική χρησιμότητά τους είναι ως υποκατάστατα του χαρτιού υγείας.

Δεύτερον, όσον αφορά τους ιθαγενείς μέλλοντες μηχανικούς, αυτοί όντως στο κρανίο τους -αντί εγκεφάλου- διαθέτουν δύσοσμο περιεχόμενο καφέ χρώματος. Αν (όπως γράφουν) δεν δουλέψουν γιά εταιρείες καί γενικώς στην πιάτσα, τί θα το κάνουν το πτυχίο τους;
Καί γιατί μπήκαν στον κόπο ν' ασχοληθούν με πανελλαδικές κτλ, καί να πάνε στην Αθήνα να μείνουν; Γιά να ζωγραφίζουν τους τοίχους του ΕΜΠ επί πέντε χρόνια, με τα λεφτά των γονέων τους, επειδή οι Σχολές "είναι κοινωνικοί χώροι";

Θα μπορούσαν κάλλιστα να μείνουν στα σπίτια τους. Στην Αθήνα, οι βαφές τοίχων με σπραίϋ τους βγαίνουν κάπως ακριβά, νομίζω.

(Υστερόγραφο: Άντε, τώρα, να εμπιστευτείς κάτι τέτοιους, να σου φτιάξουν το σπίτι!)

Κρασοπατήρ είπε...

Χαίρετώ :)

Προφανώς η κατάταξη αφορά την οργάνωση, την γενικότερη εικόνα, τυχόν έρευνες και την απορρόφηση των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας.

Έχεις δίκιο για το χρόνο δημοσίευσης τέτοιων άρθρων, που αναζήτηση πελατών. Δεν άντεξα στον πειρασμό να συγκρίνω την εικόνα τους (αυτήν που έχουν έστω και στα διαφημιστικά φυλλάδια), με τα δικά μας αχούρια.

Δημοσίευση σχολίου