Τα εντόσθια είναι εξίσου νόστιμα και θρεπτικά, όπως και το φιλέτο από κόκκινο κρέας ή μια μοσχαρίσια μπριζόλα, που αγαπάμε περισσότερο και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ως κυρίως γεύμα ή απλά ως συνοδευτικό, τα παρακάτω 5 εντόσθια είναι πεντανόστιμοι μεζέδες που πρέπει να δοκιμάσετε.
Συκώτι
Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε το συκώτι είναι το τηγάνι ή η σχάρα. Χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να ψηθεί καλά και να διατηρήσει την ντελικάτη γεύση του. Αν παραψηθεί όμως, το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο, καθώς γίνεται πολύ σκληρό και αρκετά άνοστο. Το συκώτι μοσχαριού είναι το πιο διαδεδομένο, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά μαλακό και με εξαιρετική γεύση.
Πρόταση: Τηγανιτό συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια συνθέτουν ένα νόστιμο γεύμα χάρη στην αντίθεση των γεύσεων. Μια ευκολότερη και παραδοσιακή ελληνική συνταγή γίνεται με μικρά κομμάτια από συκώτι, που φτιάχνουν μια νόστιμη συκωταριά με μπόλικη ρίγανη και κρασί.
Νεφρό
Όταν μάλιστα παραγγέλνετε από τον κρεοπώλη σας νεφρό, καλό είναι να ζητάτε να το κόβει και να το καθαρίζει. Η εξωτερική πέτσα αλλά και οι εσωτερικές μεμβράνες τους, δεν είναι εύκολο να καταναλωθούν. Για να φτιάξετε τα νεφρά, φροντίστε ή να τα βράσετε γρήγορα και σε υψηλή θερμοκρασία ή αργά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Πρόταση: Είναι σίγουρα νόστιμα όταν συνδυάζονται με μια μέτρια ψημένη μπριζόλα, με φρεσκομαγειρεμένο βουτυράτο πουρέ ή όταν συμπληρώνουν τη γέμιση μιας πλούσιας κρεατόπιτας. Ταιριάζουν απόλυτα με ένα ποτήρι κρύα μπίρα.
Γλώσσα
Για να τη μαγειρέψετε, την αφήνετε να μαλακώσει, αφαιρείτε την εξωτερική της μεμβράνη και έπειτα, την σοτάρετε ή την ψήνετε. Είναι εξαιρετικά μαλακή και με ντελικάτη γεύση.
Πρόταση: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για ν’ απολαύσετε γλώσσα, είναι βραστή μέσα σε σάντουιτς. Επιλέξτε φρέσκο ψωμί, προσθέστε το κρέας της γλώσσας και λίγη μουστάρδα. Εξαιρετική είναι και η λεμονάτη γλώσσα.
Μυαλό
Η προετοιμασία του χρειάζεται αρκετό χρόνο. Αρχικά, απαιτείται ένας καλός διαχωρισμός που θα απομακρύνει τυχόν θρόμβους και ό,τι περιττό υπάρχει σε αυτό. Στη συνέχεια πρέπει να παραμείνει για περισσότερες από 4 με 5 ώρες μέσα στο νερό, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα περιττά συστατικά του και η συχνή αλλαγή του νερού είναι αναγκαία καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη που το καλύπτει και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέσα σε ζωμό για να πάρει τη μυρωδιά που επιθυμούμε.
Πρόταση: Μπορείτε να τηγανίσετε το μυαλό, αφού πρώτα το έχετε αλευρώσει καλά και μην ξεχάσετε να προσθέσετε στο τηγάνι λίγο φασκόμηλο που προσθέτει εξαιρετική γεύση και άρωμα. Συνοδέψτε το με ψωμί ολικής αλέσεως και απολαύστε το με την καρδιά σας.
Καρδιά
Πρόταση: Κοκκινιστή καρδιά με δαμάσκηνα και μπέικον, είναι μια μοναδική εμπειρία. Συνοδεύεται άψογα με πατάτες κι ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.
clickatlife.gr
Δείτε ακόμη:
Ας μαγειρέψουμε... Κεφαλάκια αρνίσια, γλώσσα μοσχαρίσια & μυαλά +pics
Για πολύ κρασί ~ Μοσχαρίσια γλώσσα στιφάδο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου