Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Προσοχή! Εκλογές στη Βαρντάρσκα ανακοίνωσε ο Ζάεφ


Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στα Σκόπιααανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε», έγραψε στο Twitter o Ζόραν Ζάεφ.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 12 Απριλίου 2020

Σε σειρά αναρτήσεων που έκανε στο twitter, o πρωθυπουργός της Βαρδαρίας αναφέρει ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ», με το μην ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του.

«Η ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που υποσχέθηκε. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας. Φέραμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, επιλύσαμε τις διαμάχες με τους γείτονές μας, αλλά δεν τήρησαν το λόγο τους», επισημαίνει ο κ. Ζάεφ.
Σύμφωνα με τα σκοπιανά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ζήτησε  εκλογές και σε ομιλία του σε πολίτες της χώρας. «Είμαι έτοιμος. Η ομάδα μου είναι έτοιμη. Δεν θα εγκαταλείψουμε εξαιτίας κάποιων απογοητεύσεων», σημείωσε και τόνισε ότι «θα πολεμήσουμε γενναία».

«Λόγω της πατρίδας μου και των πολιτών μου, στέκομαι μπροστά σας όρθια και υπεύθυνα. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στους πολίτες. Το ευρωπαϊκό όνειρο του μαλακεδονικού λαού και των Αλβανών, Σέρβων, Βλάχων, Τούρκων, Ρομά, Βοσνίων και όλων των άλλων που ζουν στη χώρα μας», συμπλήρωσε.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου