Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Κρήτη ~ Ρατσιστική επίθεση Πακιστανών και βρωμόξυλο με Έλληνες (Βίντεο)


Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε χθες στη Μεσαρά ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών και Ελλήνων με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 8 περίπου το βράδυ στο Τυμπάκι όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν ενώ δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα.


Η κατάσταση ξέφυγε καθώς υπήρξε άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες ενώ κάποιοι φαίνεται πως πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (ξύλα, καρδόνια κτλ) και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους.

Μάλιστα, υπήρξε και κυνηγητό στους δρόμους με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο και να προχωρεί σε δεκάδες συλλήψεις.



Πέντε τραυματίες – 24 συλλήψεις

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να οδηγούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 53χρονο και έναν 47χρονο με τον έναν να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να λαμβάνει εξιτήριο και τον δεύτερο να παραμένει στο νοσοκομείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν σε 22 συνολικά συλλήψεις (22 Πακιστανούς και 2 Έλληνες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Τυμπάκι μετά και από παρέμβαση του δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη.



Η αφορμή της… συμπλοκής

Αφορμή της συμπλοκής φαίνεται να ήταν ένα καυγάς ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν Πακιστανό την προηγούμενη ημέρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  το συμβάν σημειώθηκε στο συσκευαστήριο του Τυμπακίου όταν ο Πακιστανός μίλησε άσχημα σε μία γυναίκα και πήγε ένας Έλληνας και την υπερασπίστηκε ζητώντας παράλληλα τον λόγο για την συμπεριφορά του.

Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί επίθεση από 10 περίπου Πακιστανούς.


https://www.cretapost.gr/579073/ematiri-sybloki-sti-mesara-pente-travmaties-dekades-syllipsis/


Κοχλάζει η Μεσαρά: Παρέμβαση δημάρχου-Φοβούνται τα χειρότερα

Οι ντόπιοι παράγοντες μιλούν για το “χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”, αφού η κατάσταση είναι εκρηκτική εδώ και περίπου έναν χρόνο. “Είναι θέμα χρόνου να έχουμε τα πρώτα θύματα” προειδοποιούν...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ζητά δημοσίως την παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με πολιτικούς τρόπους και να ενισχυθεί, άμεσα, η αστυνόμευση : “ Είναι θέμα κοινωνικής ειρήνης. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ισορροπία και ομαλή συνύπαρξη. Δεν τίθεται ζήτημα ρατσισμού αλλά συνθηκών εργασίας και διαβίωσης για το πακιστανικό στοιχείο. Για να μην υπάρχουν διαπληκτισμοί μεταξύ τους αλλά και με τους Έλληνες” τονίζει μιλώντας στο ekriti.gr.

Οι δρόμοι στο Τυμπάκι συχνά- πυκνά θυμίζουν σκηνικό Φαρ Ουέτ με τους αλλοδαπούς να οργανώνονται σε μικρές ή μεγάλες συμμορίες και να ορμούν η μία στην άλλη με ρόπαλα και μαχαίρια. Τα … ψαλίδια για τον τρύγο υψώνονται ψηλά, γίνονται όπλα στα χέρια τους, και οι επιθέσεις χαρακτηρίζονται από σφοδρότητα και αγριότητα.

Χθες, η σύρραξη δεν ήταν ανάμεσα σε ομοεθνείς αλλά μεταξύ Πακιστανών και Μεσαριτών, με τους τελευταίους να καταγγέλουν ότι οι κλίκες των Πακιστανών τους τρομοκρατούν και τους εξοβελίζουν από τις θέσεις εργασίες. Αυτή φαίνεται ότι ήταν και η αφορμή για το χθεσινό επεισόδιο...

Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία από χθες με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Η Μεσαρά κοχλάζει. Mε τον αλλαδαπό πληθυσμό των εργατών στα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες να υπερβαίνει τις 3.000 και τα περιθώρια εργασίας και αμοιβών να στενεύουν, συσσωρεύεται “καύσιμη ύλη” που περιμένει τη σπίθα της…


https://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/kohlazei-i-mesara-paremvasi-dimarhoy-fovoyntai-ta-heirotera


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24) άτομα, (22 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί) για πρόκληση σωματικών βλαβών, στο Ηράκλειο
Συνελήφθησαν χθες (29.08.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 22 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Ειδικότερα, χθες (29.08.2020) το βράδυ, οι ανωτέρω συνεπλάκησαν μεταξύ τους, κάνοντας χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο απ’ αυτών.
Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.



Αυτό είναι το βίντεο με τις ρατσιστικές επιθέσεις εκατοντάδων(!) Πακιστανών σε Έλληνα που ζήτησε το λόγο σε λαθρομετανάστη που επιτέθηκε σε γυναίκα μέσα σε συσκευαστήριο. Την επόμενη ημέρα αμέτρητοι Πακιστανοί συνεπλάκησαν με Έλληνες κι έστειλαν 5 από αυτούς στο νοσοκομείο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έλληνες δεν υπάρχουν και η συγκεκριμένη εταιρία έχει εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην δούλεψή της;;;





Όλο ατυχίες η συγκεκριμένη επιχείρηση...

Στο Τυμπάκι και πλευρό του εξαγωγέα Γιαννακάκη, ο περιφερειάρχης, μετά τη φωτιά που κατέστρεψε την επιχείρηση του 
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει το Συσκευαστήριο Γιαννακάκη, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις του νησιού.
Το πρωί της Κυριακής ο κ. Αρναουτάκης βρέθηκε στις κατεστραμμένες, από την χθεσινή πύρινη λαίλαπα,  εγκαταστάσεις της επιχείρησης  και συνομίλησε με μέλη της οικογένειας Γιαννακάκη και τον ιδιοκτήτη, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και την στήριξή του.
Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε αποκλειστικά στο mesaralive.gr  «ήρθα να εκφράσω  την συμπαράστασή μου  σε ένα μεγάλο εξαγωγέα της Κρήτης , τον κ.  Γιαννακάκη. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε να γίνουν εξαγωγές , δεν πρέπει να σταματήσουν εξαγωγές,  γιατί όλος ο κόσμος περιμένει να πουλήσει τα προϊόντα του,  να φύγουν στο εξωτερικό.
Εμείς από την  πλευρά τη δική μας , είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια και θεωρώ ότι με νηφαλιότητα, ο ιδιοκτήτης  πρέπει να πάρει την απόφαση του με την οικογένειά του για τις επόμενες  κινήσεις . Θα είμαστε δίπλα για να μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και για την εταιρεία και για τους παραγωγούς που πρέπει να φύγουν τα σταφύλια τους. Γιατί πρέπει να ανταμειφτεί ο κόπος των αγροτών μας. Κι αν μια μεγάλη εξαγωγική εταιρεία σταματήσει,  θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Άρα πρέπει να συνεχίσει και αυτή είναι η έκκληση η δική μου να συνεχίσει, να γίνονται εξαγωγές. Μπορεί  να βρεθεί τρόπος, υπάρχουν διάφορες λύσεις και θεωρώ ότι με τη δύναμη του θεού θα βρεθεί λύση να γίνουν εξαγωγές» ανέφερε στο mesaralive.gr μετά την συνάντησή του με τον κ. Γιαννακάκη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Να σημειωθεί πως ο κ. Γιαννακάκης είναι από τους πιο σημαντικούς εξαγωγείς της Κρήτης και απασχολούσε συνολικά πάνω 1500 ανθρώπους.
Οι εργάτες του συσκευαστηρίου ειδοποιήθηκαν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί τρόπος να δουλέψουν, ίσως σε άλλα συσκευαστήρια.

www.mesaralive.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου