Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις στην Αττική

 Ρομά πυροβόλησαν Αξιωματικό και Αστυνομικούς διμοιρίας με καραμπίνες 

 Στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα οι Ρομά πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που μετέβησαν σε αποκατάσταση Τάξης στην περιοχή

Αστυνομικοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνες των Ρομά, ενώ τραυματίας είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής επικεφαλής της διάταξης στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια. Καθώς και δύο ακόμα Αστυνομικοί μέλη της διμοιρίας τραυματίσθηκαν με τα σκάγια να τους έχουν πλήξει στο λαιμό τα πλευρά, χέρι και το μηρό. Οι τρεις τραυματίες έχουν παραληφθεί και μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Από νωρίς οι Ρομά, είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο στα Μέγαρα και έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα με λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Στο σημείο άμεσα κλήθηκαν και μετέβησαν ΟΠΚΕ, και διμοιρίες ΥΑΤ για να αποκαταστήσουν την Τάξη στην περιοχή και δέχθηκαν επιθέσει με πέτρες και σε απώθησή τους έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι Ρομά στον καταυλισμό των Μεγάρων από νωρίς ακολούθησαν τους καταυλισμούς της επικράτειας. 

 Αιφνιδιαστικά και ως αγέλη οι Ρομά απέκλεισαν τους δρόμους και προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια, και εμπρησμούς

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (09/10) Ρομά σε όλη την επικράτεια, κινήθηκαν οργανωμένα και όπως υποστηρίζουν σε “αντίποινα” για τον 18αχρονο ομόφυλό τους, ο οποίος κατέληξε στα σκάγια που δέχθηκε από ιδιοκτήτη οικίας όταν με συνεργούς ομόφυλούς τους μπήκαν για να τον κλέψουν και τους αντιλήφθηκε. Τα επεισόδια διήρκεσαν αρκετές ώρες σχεδόν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα- οπότε και αποσύρθηκαν στους καταυλισμούς του. Μετά την απολογία τους οι Ρομά συνεργοί του 18άχρονου αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό, ενώ με σύμφωνη γνώμη Ανακρτική και Εισαγγελέα ο 63άχρνος κρίθηκε προφυλακιστέος και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της απόφαση, σε όλους τους καταυλισμούς ξέσπασαν ακραίας βίας επεισόδια.

Για τους κατοίκους στο Μενίδι, η παραβατικότητα των Ρομά είναι διαπιστωμένη στην καθημερινότητά τους. Όπως επισημαίνουν για όσα ήτα σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή τους- αλλά και σε όλη την επικράτεια- από τις οργανωμένες ομάδες των Ρομά, “η επέμβαση των Αστυνομικών και εντολή στις διμοιρίες έπρεπε να δοθεί νωρίτερα!”

Οι Ρομά έχουν στασιάσει και προκαλούν επεισόδια με ρίψεις μολώτοφ ενώ έχουν στήσει οδοφράγματα στο οδικό δίκτυο και ενεργούν επιθέσεις σε πολίτες και Αστυνομικές δυνάμεις . Αποδίδουν τα επεισόδια σε “αντίποινα” καθώς “διακινήθηκε” μεταξύ τους η ψευδής πληροφορία ότι ο 63άχρονος αφέθηκε ελεύθερος , ο οποίος όμως  μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος , κατηγορούμενος για το θάνατο του 18άχρονου ομόφυλού τους, όταν με δύο συνεργούς του αποπειράθηκαν ληστεία σε βάρος του κατοίκου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης και δέχθηκαν πυρά εκφοβισμού από κυνηγετικό που κατείχε ο 63άχρονος με αποτέλεσμα να καταλήξει στα τραύματά του ο ένας από τους δράστες.

Λόγω των σοβαρών επεισοδίων οι οδηγού αντιμετωπίζουν μεγάλη ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο με κίνηση προς την Κόρινθο λόγω των κινητοποιήσεων των Ρομά στα Μέγαρα και τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Ενώ λόγω των επεισοδίων, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεγάλος αριθμός οχημάτων έχουν εγκλωβιστεί στις παράπλευρες οδούς της περιοχής των Μεγάρων.

http://www.nantiareport.gr/megara-roma-pyrovolisan-aksiomatiko-kai-astynomiko-dimoirias-me-karampines-synechis-enimerosi/

Οι Ρομά στην περιοχή των Αχαρνών ακινητοποίησαν διερχόμενο όχημα περαστικού στο οποίο επέβαιναν και τα παιδιά του και το αναποδογύρισαν με τον πατέρα να δέχεται ξυλοδαρμό και να απομακρύνεται.
Τάγματα εφόδου κινούνται στους κεντρικούς δρόμους στη Φυλή, το Ζεφύρι και τον Ασπρόπυργο.
Ενέδρα κι επίθεση με μολότοφ από 30-40 Ρομά δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον Ασπρόπυργο
.

Φωτιές σε λάστιχα και κάδους σκουπιδιών άναψαν Ρομά στη Λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι έμεινε κλειστή για τρεις ώρες η Εθνική οδός Πατρών- Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές πολλών αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων.

Kαι στη Λαμία συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport δύο αυτοκίνητα δέχθηκαν σοβαρή επίθεση το ένα με πέτρες και το άλλο με σιδερένια λοστάρια με αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και φθορές στο αμάξωμα. Μάλιστα στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε και μικρό παιδί σε καθισματάκι. Οι εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν και σε άλλα δύο οχήματα πριν διαλυθούν για να αποφύγουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη φυγή τους προκάλεσαν ζημιές στο περίπτερο έναντι του Εφετείου Λαμίας.

Στο μήκος της οδού οι Ρομά άναψαν φωτιές και προκάλεσαν βανδαλισμούς σπάζοντας τα τζάμια στις εργατικές κατοικίες, ενώ εισέβαλλαν στο οίκημα και απειλούσαν τους ενοίκους των κατοικιών οι οποίοι είχαν κλειδωθεί για να προστατευτούν ενώ απειλούσαν ηλικιωμένους ενοίκους με πλιάτσικο. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και σταθμευμένα εξωτερικά οχήματα ενώ διερχόμενα από την οδό Ανεξαρτησίας, Αχαρνών οχήματα δεχτήκαν πέτρες και οι Ρομά προκάλεσαν δολιοφθορά με σκάσιμο ελαστικών τους.

 

Θεσσαλονίκη

Επεισόδια πρoκλήθηκαν κοντά στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικούν Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, άγνωστοι κάλεσαν την πυροσβεστική για δήθεν πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στον οικισμό, ωστόσο όταν μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο δύο πυροσβεστικά οχήματα, συνοδεία περιπολικού, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα και τα τρία οχήματα να υποστούν ζημιές.


Το ντόμινο των συγκεντρώσεων και των επεισοδίων ξεκίνησε στην Πελοπόννησο σε μια σειρά πόλεων και ακολούθησαν περιοχές στη Λαμία, στην Αιτωλοακαρνανία και στο Βόλο. Συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων έλαβαν χώρα και στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3uFbrKChLf8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου