Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Επίδομα θέρμανσης: Πιο πολλοί οι δικαιούχοι – Σκέψεις για επέκταση σε φυσικό αέριο, υγραέριο και καυσόξυλα

Κονδύλι 84 εκατ. προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για επίδομα θέρμανσης , ενώ «ανοικτό» παραμένει το ενδεχόμενο επιδότησης όχι μόνον της αγοράς πετρελαίου αλλά και  άλλων πηγών θέρμανσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  “υπάρχουν σκέψεις” για την αλλαγή και επέκταση του επιδόματος.

Το επίδομα θα δοθεί πριν την Πρωτοχρονιά προκαταβολικά αλλά, όπως επισήμανε, η παρατεταμένη καλοκαιρία και το γεγονός ότι οι δεξαμενές είναι γεμάτες από την προηγούμενη άνοιξη επειδή επιτράπηκε η αγορά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές μέχρι τον Μάιο, ωθεί το οικονομικό επιτελείο σε ανασχεδιασμό, προκειμένου το επίδομα να ωφελήσει περισσότερους που το έχουν ανάγκη.

Το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος το επίδομα θέρμανσης για πρώτη φορά θα δοθεί και σε όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο ή και υγραέριο.

Για τη θέρμανση με ξύλα και πέλετ, θα υπάρχει “ρήτρα μη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος”. Δηλαδή, δεν θα επιδοτούνται όσοι καταναλώνουν ξύλα στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) αλλά θα ενισχύονται κανονικά όσοι καταλήγουν στην καύση ξύλων στις αγροτικές και ορεινές περιοχές εκτός πόλεων.

Όσο για τη θέρμανση με το ηλεκτρικό ρεύμα (ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμοπομποί, καυστήρες ρεύματος κλπ) μένουν εκτός επιδόματος, καθώς ισχύει ούτως ή άλλως το κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου