Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Βγήκε η ποινή για τη ρατσιστική επίθεση αλβανόγυφτων στη Θεσσαλονίκη ~ Ούτε μια ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Η επίθεση από μεθυσμένους αλβανόγυφτους σε βάρος του ελληνικού πληρώματος ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, ο τραυματισμός ενός από τους αστυνομικούς που υπέστη σοβαρό τραυματισμό και οι ζημιές που προκλήθηκαν προκάλεσαν πανελλήνια αγανάκτηση, καθώς τα πλάνα καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος και μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση. Ωστόσο, για το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το περιστατικό δεν… συνέβη ποτέ, αφού δεν εξέδωσε ούτε μια λιτή ανακοίνωση!

Το πλήρωμα του περιπολικού πήγε μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Μενεμένη, όταν υποβλήθηκε μια καταγγελία για διατάραξη από Ρομά που συμμετείχαν σε τρικούβερτο γλέντι. Ωστόσο, η παρουσία των αστυνομικών και οι συστάσεις που δέχθηκαν ενόχλησαν τους ρατσιστές ΑλβανοΡομά, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση στο περιπολικό σπάζοντας με πέτρες το παρμπρίζ του, ενώ γρονθοκόπησαν τον έναν από τους δύο έλληνεςς ενστόλους, προκαλώντας του κάταγμα στο σαγόνι!

Ο έλληνας τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ στο σημείο έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ που κατάφερε να απεγκλωβίσει τους αστυνομικούς που δέχτηκαν την επίθεση. Οι ΑλβανοΡομά οι οποίοι συμμετείχαν στο επεισόδιο συνελήφθησαν.

«Σε μια χώρα που η ατιμωρησία έχει βαρέσει κόκκινο, όλα πλέον είναι αναμενόμενα. Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν άμεσα για συνδρομή των συναδέλφων και συνέλαβαν τους δράστες. Περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θοδωρής Τσαϊρίδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η ατιμωρησία προκαλεί έξαρση της εγκληματικότητας.

«Όσο η Αστυνομία θα συλλαμβάνει τους δράστες και την επόμενη μέρα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι (με αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που ψηφίζουν δήθεν αυστηροποίηση ποινών, αφήνοντας ορθάνοιχτα τα παραθυράκια ατιμωρησίας) και όσο εγκληματικά στοιχεία που οδηγούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα εξελίσσονται αντί να σωφρονίζονται, η εγκληματικότητα θα είναι στα κόκκινα σε μόνιμη βάση» είπε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος των υφισταμένων του, αλλά φαίνεται ότι έδωσε και εντολή να μην ανακοινωθεί το παραμικρό από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ.! Ίσως γιατί το περιστατικό δεν αφορούσε… κακοποίηση ζώου -που ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν αποφεύγει να κατακρίνει με tweets του, και καλά κάνει, ασφαλώς- ή γιατί η άποψή του είναι ότι πρέπει να προβάλλονται μόνο οι επιτυχίες των υφισταμένων του.

 


ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΕΛΑΣΗ!!!

 Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον 40χρονο πατέρα και τον 21χρονο γιο του και στον πρώτο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών ενώ στον δεύτερο ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με τριετή αναστολή. (ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ)

Σύμφωνα με το GRTimes, κρίθηκαν ένοχοι για βία κατά υπαλλήλων, απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, απείθεια, εξύβριση ενώ αθωώθηκαν για απειλή.

Το άγριο επεισόδιο έγινε όταν ένα περιπολικό μετέβη στην Μενεμένη ύστερα από κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας. Τότε, τρία άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με τους οποίους ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ προκλήθηκαν και φθορές στο περιπολικό καθώς οι δράστες έσπασαν το παρμπρίζ πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση Ρομά σε περιπολικό που μετέβη στη Μενεμένη για έρευνα μετά από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας δίνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά της 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Μενεμένη. Πλήρωμα περιπολικού του τοπικού τμήματος πήγε στο σημείο για να ελέγξει καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Η παρέα των έξι ατόμων, που γλεντούσε ενοχλήθηκε από την παρουσία τους και κινήθηκε εναντίον των αστυνομικών.

Ένας 40χρονος, όπως φαίνεται στο βίντεο σπάει το παρμπρίζ του οχήματος, οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν και τότε δέχονται την επίθεση.

Πατέρας και γιος ρίχνουν στο έδαφος, έναν αστυνομικό και τον χτυπούν στο πρόσωπο.
Ακολουθεί συμπλοκή για λίγα δευτερόλεπτα, ώσπου εμφανίζονται και άλλοι αστυνομικοί και συλλαμβάνουν τους δύο δράστες.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου