Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Αλήθεια, η Αλβανία με ποιόν τρόπο τιμωρήθηκε για τη συμμετοχή της στο στρατό των Φασιστών Ιταλών και των Ναζί Γερμανών; +pics


Ο Μπενίτο Μουσολίνι, γνωστός  ως Ντούτσε = ηγέτης του φασιστικού κόμματος της Ιταλίας, επισκέφθηκε την Αλβανία το 1941.

 Ο Αλβανός δημοσιογράφος Αντί Ντάρσι,  έχει δημοσιεύσει σπάνιες φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από μερίδα των Αλβανών.
  
Η επίσκεψή του στην Αλβανία τελείωσε με κωμικό τρόπο, αφού το αυτοκίνητό του κόλλησε στη λάσπη.

korrieri.com.al, gazetatema.net,--
The Hellenic Information Team
 
 
28η Οκτωβρίου: Η Διαταγή του Ιταλού Στρατηγού για επίθεση στην Ήπειρο

Για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας βλέπει η διαταγή του Ιταλού Στρατηγού προς τους Ιταλούς στρατιώτες και συμμάχους τους για την επίθεση στην Ελλάδα.

Το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο, την ακριβή μετάφραση του οποίου έκανε η αρμόδια υπηρεσία του Στρατού βάσει της αυθεντικής εντολής που κατάφερε να υποκλέψει, βρίσκεται στα αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Το έγγραφο είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας για δύο λόγους. Ο πρώτος διότι πρόκειται για εντολή επίθεσης των ιταλικών στρατευμάτων προς την Ελλάδα με ημερομηνία την 26η Οκτωβρίου, δηλαδή, δύο μέρες πριν ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απαντήσει με το «ΟΧΙ» στο ιταλικό τελεσίγραφο.

Ο δεύτερος είναι διότι μνημονεύεται η ουσιαστική συμμαχία με τους Αλβανούς, με τους οποίους από κοινού επιτίθενται εναντίον της Ελλάδας.

Στην διαταγή, αναφέρεται ότι μετά από 19 μήνες οργάνωσης στα αλβανικά εδάφη ήρθε η ώρα τα ιταλικά στρατεύματα να ξεκινήσουν την επίθεσή τους κατά της Ελλάδας αρχής γενομένης από την Ήπειρο.

«Συνεσφιγμένοι εις μίαν μόνον δέσμην ενεργείας και θελήσεως, πεζοί, μελανοχίτωνας, πυροβοληταί, μηχανικοί, όλοι Ιταλοί και Αλβανοί, προσηλούμεν το βλέμμα προς την Ήπειρον.

Θα κάμωμεν ν’ αναθάλη η δάφνη της «ΦΕΡΡΑΡΑ».

Εν τη πεποιθήσει ταύτη σας κραυγάζω την κραυγή του αγώνος ο οποίος θα καταστή Νίκη:

«Επέστη η ημέρα μας… και είναι ανάγκη να νικήσωμεν».

Την εντολή υπογράφει ως εξής: Ιταλό Στρατηγός Λ.Ζαννίνι, Διοικητής της 23ης Ορεινής Μεραρχίας Πεζικού Φερράρα.

*Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την ευγενική παραχώρηση του αντιγράφου προς δημοσίευση στο enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου