Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Οι αμερικανοί εκπαιδεύουν τούρκους πιλότους στα F-35 που ντεμέκ δεν θα τους δώσουν


Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τσαρλς Σάμερς, δήλωσε ότι οι πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στον χειρισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-35  πέμπτης γενιάς,  σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Αριζόνα.

«Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στη βάση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Όπως είχε αναφερθεί προηγούμενα, η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις προετοιμασίες για τη λήψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανάπτυξη στο έδαφος της, τα F-35.
Δύο αεροσκάφη έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία πέρυσι, αλλά παραμένουν στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ, όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι της Τουρκίας.
«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την επιστροφή τους», δήλωσε ο Σάμερς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μελλοντική τύχη των μαχητικών αεροσκαφών.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, τα δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν στη βάση της πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Μαλάτια, όπου και θα σταθμεύουν.
Ωστόσο, η Ρωσία ενδέχεται να προσπαθήσει να γεμίσει το κενό που δημιουργήθηκε από το αμερικανικό εμπάργκο στην προμήθεια των F-35 στην Τουρκία με την προσφορά του προηγμένου μαχητικού SU-57.
--
The Hellenic Information Team

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου