Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ακροαριστεροί vs Ακροδεξιοί (μέρος 4ον) ~ Ερμηνεύστε το αποτέλεσμα μόνοι σας


Λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, θεώρησα σκόπιμο να ξανατεστάρω τα αποτελέσματα που δίνει η Google στην αναζήτηση των όρων Ακροδεξιά και Ακροαριστερά.

Ο αριθμός των αποτελεσμάτων που παίρνει κάποιος ψάχνοντας σήμερα στη Google για τους όρους "Ακροαριστεροί" και "Ακροδεξιοί" είναι οι εξής:

Απρίλιος 2019:





Αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018 οι "ακροαριστεροί" και 50% οι "ακροδεξιοί".
Το... χάσμα συνεχίζει να μεγαλώνει. Οι ακροδεξιοί είναι 37 φορές περισσότεροι από τους ακροαριστερούς, 3700% παραπάνω.





Σεπτέμβριος 2018:





Παρατηρούμε ότι σε σύγκριση με το 2017, οι ακροαριστεροί αυξήθηκαν κατά 315%, ενώ οι ακροδεξιοί σφίγγουν κι εφέτος περαιτέρω τον κλοιό, με αύξηση 420%!

Μπορεί η ποσοστιαία αύξηση εφέτος να είναι αρκετά ανεβασμένη και για τους δύο όρους, ωστόσο τα αποτελέσματα που παίρνει κάποιος για τους "ακροδεξιούς είναι 30 φορές (ή εάν θέλετε 3.000% πάνω από τους "ακροαριστερούς"!


Οκτώβριος 2017:



Σεπτέμβριος 2016:





Γιατί τα ΜΜΕ ποτέ δεν χρησιμοποιούν τον όρο ακροαριστερός/αριστερός όταν αναφέρονται σε Ρουβίκωνες, μπαχαλάκηδες και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις; Γιατί πάντοτε προσπαθούν να αποκρύψουν αυτή την βασική πραγματικότητα από τηλεθεατές και αναγνώστες;
Αντίθετα, με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα ενδοιασμό χρησιμοποιήσουν τον όρο ακροδεξιά/ακροδεξιός.

Η βία που έχει πολιτικά κίνητρα στην Ελλάδα είναι στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αριστερή/ακροαριστερή. Κι όμως, αυτή η βασική αλήθεια είναι αδύνατον να αρθρωθεί στα ΜΜΕ. Αφού δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια και να κατανοήσουμε την πραγματικότητα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για 40 χρόνια τώρα μια μερίδα του πληθυσμού είναι θύμα μιας αδιάκοπης βίας.
Και σαν να μην έφθανε το γεγονός ότι πρέπει να υποστούμε αυτή τη βία, δεν μπορούμε καν να την ορίσουμε σωστά για να μην θιγούν τα ιερά και όσια της γενιάς που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Napoleon Linarthatos






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου