Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Αυτή είναι η ακριβής ημερομηνία θανάτου του Ιησού
Σύμφωνα με τους μελετητές, η ημέρα θανάτου του Ιησού συνέπεσε με καταγεγραμμένα φυσικά φαινόμενα, γεγονός που βοήθησε στον προσδιορισμό της ακριβούς ημερομηνίας.

Ημέρα θανάτου του Χριστού θεωρείται η...
4η Απριλίου, βάσει συνδυασμού αστρονομικών στοιχείων, εκκλησιαστικών αναφορών και ιστορικών πηγών.


Η έρευνα είχε γίνει παλαιότερα από το International Geology Review και στοιχεία αυτής είχαν δημοσιευτεί στη Daily Mail.

Σύμφωνα με το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 27, όταν ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό, ένας ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την περιοχή και ο ουρανός σκοτείνιασε.

Οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το χρόνο θανάτου του Χριστού, μελέτησαν γεωλογικά δεδομένα και αστρονομικά γεγονότα, ώστε να καταλήξουν σε μια πιθανή ημερομηνία.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες από το German Research Center for Geosciences, έψαξαν ιζήματα κοντά στη Νεκρά Θάλασσα και βρήκαν ότι ένας σεισμός είχε συμβεί μεταξύ του 26 και του 36 μΧ.

Συνδυάζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία από ιστορικές πηγές, οι ερευνητές κατέτειναν στα εξής συμπεράσματα: Και τα τέσσερα Ευαγγέλια αναφέρουν ότι η σταύρωση έγινε όταν ο Πόντιος Πιλάτος ήταν σε θέση εξουσίας, δηλαδή μεταξύ 26 και 36 μ.Χ., ότι η σταύρωση ήταν ημέρα Παρασκευή και ότι ο θάνατος επήλθε λίγο πριν το εβραϊκό Σάββατο, δηλαδή βράδυ Παρασκευής.

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το εβραϊκό ημερολόγιο και αστρονομικά στοιχεία, υποδεικνύουν ότι η Παρασκευή 3 Απριλίου 33 μΧ θα μπορούσε να είναι πιθανόν η ημερομηνία θανάτου του Ιησού.

Πηγή: reader.gr

1 σχόλια:

Dimitris είπε...

Τρεις ώρες... θέατρο...

Δημοσίευση σχολίου