Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ευρωκοινοβούλιο & πολλοί Έλληνες ευρωβουλευτές απέρριψαν ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων ~ Δείτε τα ονόματα των προδοτών


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, με ισχυρή πλειοψηφία μάλιστα (199 κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά).

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπέβαλε το αίτημα εκ μέρους της πολιτικής του ομάδας του ECR.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των ευρωβουλευτών που απέρριψαν το δίκαιο ιστορικά και ηθικά ψήφισμα, είναι και πολλοί Έλληνες.

Συγκεκριμένα το απέρριψαν η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, ενώ στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας απείχαν οι 20 από τους 27 Έλληνες ευρωβουλευτές.

Το κοινοβούλιο αρνήθηκε και το ενδεχόμενο να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για το θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923». (ΣΗΜΕΙΩΣΗ KRASOBLOG: Η Ελλάδα έχει 21 Ευρωβουλευτές σύνολο κι όχι 27, όπως αναφέρει το άρθρο, οπότε ο αριθμός που απήχαν είναι 14 -Προφανώς θα συμπεριλαμβάνουν και τους 6 Έλληνες της Κύπρου)

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε ποντιακά σωματεία, με την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών να αναφέρει:

«Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, την ώρα μάλιστα που ένθεν κακείθεν έσκιζαν τα ιμάτιά τους στα ΜΜΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα θεώρησαν μάλλον ότι το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, (…) δεν πρέπει ή δεν μπορεί να είναι ακόμη ενταγμένο στην ατζέντα των πολιτικών και εθνικών υποχρεώσεών τους».


Η πρόταση του Νότη Μαριά για το ψήφισμα:

«Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα, πολύ δε περισσότερο φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το 1919, μετά την απόφαση του Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα του Πόντου, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου· πάνω από 350.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της γενοκτονίας. Εκτελέσεις, βιασμοί και καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας οδήγησαν στον θάνατο τους Πόντιους αδελφούς μας και πρόκειται για γενοκτονία, διότι οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και χριστιανοί.

Ζητούμε λοιπόν σήμερα, κύριε Πρόεδρε, ημέρα Δευτέρα, να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη δήλωση της Επιτροπής με θέμα «Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα. Επιπλέον, ζητούμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αίτημά μας αυτό και καλούμε τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτήν την πρότασή μας ως ένα ιστορικό χρέος, ιδίως φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

aftodioikisi.gr













2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νδούλα, το πασόκ-κινάλ και ο βόθρος, έδωσαν εξετάσεις στα αφεντικά ψηφίζοντας "όχι" ...
Τι σημαίνει αυτό; Μήπως θα τους δούμε συγκυβέρνηση όπως ο σαμαρο-βενιζέλος;

Κρασοπατήρ είπε...

Βγήκε η Σπυράκη σήμερα και είπε ότι ντεμέκ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ!!! Ρε απάενε από 'δω

Δημοσίευση σχολίου