Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Προσοχή! Εμπόλεμη ζώνη τα Διαβατά Θεσσαλονίκης με εκατοντάδες λαθρομετανάστες +vids


ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το camp των Διαβατών μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα λαθρομεταναστών προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να...
"υποδεχθεί" άλλους λαθρομετανάστες που κατέφθαναν στη δομή.

Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι λαθρομετανάστες πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Η κατάσταση στο σημείο ήταν τεταμένη για πάνω από μισή ώρα.
Από το πρωί ομάδες λαθρομεταναστών έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, με σκοπό να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με γειτονικές χώρες.


Όπως είπαν ορισμένοι από αυτούς στη ThessNews.gr και την Ελισάβετ Σταυριανίδου, τις επόμενες ώρες προτίθενται να συγκεντρωθούν στο σημείο τόσο από άλλες δομές φιλοξενίας, όσο και από τη δομή Αναγνωστοπούλου, με απώτερο στόχο, όπως είπαν, αύριο το πρωί να ξεκινήσουν για την Ειδομένη, ώστε να διέλθουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τις τις τελευταίες ώρες μια φήμη η οποία «διακινείται» μέσω Facebook  πως αν μαζευτούν πολλοί λαθρομετανάστες τότε οι αρχές θα αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθεί ένταση, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών στο σημείο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Συμμαχική Οδό, στο ύψος της δομής, αυτή την ώρα έχει διακοπεί.
Πηγή Βίντεο: ThessNews.gr / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου