Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Την ηλεκτροδοτούμενη δομημένη επιφάνειά μου μέσα... ~ Ξεκινά το χαράτσι Νο2 μέσω λογαριασμού ΔΕΗ +Βίντεο


Το νέο ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από τον φετινό Ιούλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει να αυξήσει από 5 σε 6 τον αριθμό των διμηνιαίων δόσεων. Στόχος είναι να διασφαλιστούν έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ για τον φετινό προϋπολογισμό, ενώ σκοπός αυτής της κίνησης είναι...
να μειωθούν τα ποσά κάθε δόσης που θα κληθούν να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες κατοικιών και ταυτόχρονα να επιμηκυνθεί χρόνος αποπληρωμής του δυσβάσταχτου αυτού φόρου.


Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσουμε

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του χαρατσιού, δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.

Η ΔΕΗ τέσσερις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής θα μεταφέρει το χαράτσι στην αντίστοιχη ΔΟΥ.

Από εκείνη την στιγμή και μετά το χαράτσι μπορεί να εισπραχθεί από την ΔΟΥ με βάση τις διατάξεις που ισχύουν για την είσπραξη των Δημόσιων Εσόδων.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για καταργηση αυτου του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ κεφαλικου φορου παντως ουτε συζητηση ετσι;Α ρε JUMBO που σας χρειαζεται...(να ευθυμησουμε και λιγο)

Δημοσίευση σχολίου