Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ Pride ~ 14χρονη πνίγηκε για να μην βραχούν δυο πορτραίτα των Κιμ στην Βόρειο Κορέα


«Μπράβο στο σύστημα που εκπαιδεύει τέτοια παιδιά», ανέφερε ο Τύπος

Οι αρχές της Βορείου Κορέας παρασημοφόρησαν μετά θάνατο μια 14χρονη μαθήτρια που πνίγηκε στην προσπάθειά της να διασώσει τα πορτρέτα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, του παππού και του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η Χαν Χιον-Γκιονγκ τιμήθηκε με το παράσημο Τιμής της «Νεολαίας Κιμ Γιονγκ-Ιλ» και...
 το σχολείο της θα φέρει πλέον το όνομά της, ανέφερε η κυβερνητική εφημερίδα Ροντόνγκ Σίνμουν. Οι γονείς της, ένας καθηγητής και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της οργάνωσης νεολαίας στην οποία ανήκε, θα βραβευτούν επίσης.

Το κορίτσι πνίγηκε στις 11 Ιουνίου στην επαρχία Χαμκιόνγκ, καθώς προσπαθούσε να βγάλει από το πλημμυρισμένο σπίτι της τα πορτρέτα των δύο Βορειοκορεατών ηγετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κρατούσε πάνω από το κεφάλι της τα πορτρέτα, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, όταν παρασύρθηκε από τα νερά και χάθηκε.

Η εφημερίδα χαιρέτισε «το σύστημα που εκπαιδεύει τέτοια παιδιά».

Η δυναστεία Κιμ που κυβερνά τη Βόρειο Κορέα με σιδηρά πυγμή από το 1948 έχει θεσπίσει τη λατρεία των ηγετών. Τα πορτρέτα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του γιου του, Κιμ Γιονγκ-Ιλ και του εγγονού του Κιμ Γιονγκ-Ουν (ο τελευταίος ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του στα τέλη του 2011) κοσμούν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της χώρας. Τοποθετούνται υποχρεωτικά στο κέντρο του τοίχου, χωρίς τίποτα άλλο τριγύρω, και πρέπει να τα ξεσκονίζουν και να τα τιμούν τακτικά.

Ο βορειοκορεατικός Τύπος δημοσιεύει τακτικά άρθρα για πολίτες που προτίμησαν να θυσιάσουν τη ζωή τους ή τη ζωή συγγενικών τους προσώπων αντί να αφήσουν να καταστραφεί ένα πορτρέτο των Κιμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου