Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ποιοι πέταξαν μολότωφ & σήμερα χειροβομβίδες(!) στον ΣΚΑΪ;


Ο Σκάι θεωρείται κόκκινο πανί για τις "επαναστατικές" δυνάμεις του τόπου, τις οποίες κανακεύουν οι Ακροαριστερές πολιτικές δυνάμεις. Τον φυσικό αυτουργό δεν τον γνωρίζουμε, αλλά τον ηθικό...

Πραγματικές και όχι ρεπλίκες, και ενεργοποιημένες, ήταν οι δυο χειροβομβίδες που άγνωστοι πέταξαν την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, στον προαύλιο χώρο του ΣΚΑΪ.

Οι δυο χειροβομβίδες δεν εξερράγησαν από αφλογιστία και απενεργοποιήθηκαν με ασφάλεια, ενώ οι περόνες εντοπίστηκαν επί της λεωφόρου Κηφισού το μεσημέρι.

"Σήμερα και κατά τις 12.55 ώρα εντοπίσθηκε στον ιδιόκτητο περίβολο μέσου μαζικής ενημέρωσης, στο Νέο Φάληρο, μια χειροβομβίδα. Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και εξερευνάται από συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας" αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα είναι ρωσικού τύπου και φαίνεται απασφαλισμένη. Στο κτίριο μετέβησαν αστυνομικοί, ενώ πυροτεχνουργοί επρόκειτο να διαπιστώσουν αν η χειροβομβίδα είναι πραγματική ή πρόκειται για φάρσα.

Για λόγους ασφαλείας είχε κλείσει η οδός Εθνάρχου Μακαρίου έξω από το κτίριο.

Όπως μετέδωσε ο ίδιος ο Σκάι, περί τις 14:20 το μεσημέρι της Κυριακής έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό του κέντρο, αναφέροντας ότι υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του σταθμού: «Yπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα, ψάξτε καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το τηλεφώνημα επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα, με τον εντοπισμό και της δεύτερης χειροβομβίδας.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που αφορά στην ανεύρεση χειροβομβίδας στον περίβολο μέσου μαζικής ενημέρωσης, στο Νέο Φάληρο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ύστερα από την εξερεύνηση του ευρύτερου χώρου, εντοπίσθηκε άλλη μία χειροβομβίδα.

Οι δυο χειροβομβίδες θα περισυλλεγούν από τα αρμόδια συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών.
Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Eν τω μεταξύ, o υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε: «Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές. Με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται».

Σχετικά με την ανεύρεση χειροβομβίδας στον προαύλιο χώρο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, έκανε λόγο για «προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία», η οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει αποτέλεσμα.

«Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Η ρίψη χειροβομβίδας στον σταθμό ΣΚΑΙ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία (οι ακροαριστεροί μιλάνε για δημοκρατία!) και την ενημέρωση. Μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου