Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2012 ~ Χωρίς καταιγίδες & ανέμους


Μετά από πολλά χρόνια (έστω και πέρισυ έριξε μια βροχούλα) και κατά τις ημέρες του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δεν έχουμε μπουρίνια, ή "τρελούς" ανέμους που τα παίρνουν & τα σηκώνουν όλα.

Ο λόγος απλός: Το Φεστιβάλ δε γίνεται στον φυσικό του χώρο, αλλά μετακόμισε λίγο παρακάτω και βάσει έγκυρων επιστημόνων (...) δεν δημιουργούνται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά.

Συμβουλή για όσους θελήσουνε να το επισκεφθούνε τις απογευματινές ώρες, να προμηθευτούνε...
 καπέλα, αντηλιακά & γυαλιά, διότι τα σπιτάκια είναι προς την πλευρά του πάρκου, ο ήλιος πέφτει πάνω τους συνεχώς και η κατάσταση είναι αφόρητη. Οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι υπάλληλοι, βράζουνε στην κυριολεξία.

Μερικές παρατηρήσεις: Στα 2,5 μέτρα από τα σπιτάκια είναι η λωρίδα για τους ποδηλάτες, που "δεν καταλαβαίνουνε" από πολυκοσμία και παιδάκια που μπαίνουνε σε αυτήν. Στον πράσινο χώρο, τα σκυλιά (μαζί με τους ιδιοκτήτες τους) κάνουνε κατάληψη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εκδότες δεν μερίμνησαν να έχουνε ταμειακές μηχανές. Οι γύφτοι με τα καλαμπόκια, το μαλλί της γριάς και τα πασατέμπο, ήταν πραγματικά πολλοί.


*Για 31η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 8 - 24 Ιουνίου 2012 , στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής), το οποίο είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου