Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Focus ~ "Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο"


"Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο" τιτλοφορείται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της χώρας, την οποία επισκέφτηκε και πέρασε τρεις εβδομάδες ο δημοσιογράφος του περιοδικού, Peter Seiffert.


"Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι κι επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά...
 Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας" παρατηρεί, ο Peter Seiffert.

"Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη" και συμπληρώνει: "Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής".


"Βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού"

"Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων -και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους, κάθε δεύτερος νέος είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο -δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ", αναφέρει ο Γερμανός.

"Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι -απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες" σημειώνει.

"Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα -και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη".

"Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία -είναι ένα μπουρδέλο" δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα.
"Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν, κλέβουν -με αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν" σημειώνει ο κ. Γιώργος στο Focus.

axiauplus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου