Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Κακοκαιρία ~ Δείτε πού θα χτυπήσει σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία


Νεώτερα στοιχεία για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού «Αριάδνη» και την κακοκαιρία που θα προκαλέσει δίνονται στη συνέχεια:

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης 05/01, με την «Αριάδνη» να βρίσκεται στο Βόρειο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιθανότατα πολύ ισχυρές σε περιοχές της...
Δυτ. Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς (Χάρτης 1).


Χάρτης 1: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το απόγευμα της Πέμπτης 05/01



Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 06/01, όπως η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα  γρήγορα προς το Βόρειο Αιγαίο,  οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (Χάρτης 2).


Χάρτης 2: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 06/01



Τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες  της Παρασκευής 06/01, καθώς το χαμηλό θα έχει μετακινηθεί προς την Τουρκία, θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε μεγάλο μέρος της ώρας, με εξαίρεση λίγα φαινόμενα στα δυτικά και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου (Χάρτης 3).


Χάρτης 3: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το μεσημέρι της Παρασκευής 06/01


Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 06/01, νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα (Χάρτης 4). Τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει στη Β. Ελλάδα, όπου θα επικρατούν όμως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.



Χάρτης 4: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το βράδυ της Παρασκευής 05/01


Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 07/01 και την Κυριακή 08/01 στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν).
Θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις με πιο λεπτομερή στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη-Σ. Ντάφης
ΕΑΑ-Πεντέλη
Πέμπτη 05/01/2017, ώρα 0830

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου