Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ισλαμιστές στη Νιγηρία κατασφάζουν χριστιανούς


Έχει παραγίνει το κακό, κάθε εβδομάδα διαβάζουμε για δεκάδες νεκρούς από βόμβες μέσα στις εκκλησίες.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία και 80 τραυματίστηκαν μετά από βομβιστικές επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των θυμάτων από τα αντίποινα στα οποία προέβησαν οργισμένοι νεαροί χριστιανοί. Συγκεκριμένα, άγνωστοι προέβησαν σε πέντε βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες:


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες στην πόλη Ζάρια, με λίγα λεπτά διαφοράς η μία από την άλλη. Στην πρώτη έκρηξη, ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε προς στην εκκλησία ένα αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη μπροστά στην είσοδο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί.

Στη συνέχεια αντάρτες πέταξαν βόμβα στην άλλη εκκλησία σκοτώνοντας τέσσερα παιδία που έπαιζαν σε κοντινό δρόμο. Το οργισμένο πλήθος έπιασε τους δράστες και τους σκότωσε.

Η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε σε εκκλησία στην πρωτεύουσα της επαρχίας, με άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο παρόμοιες επιθέσεις

Δεν υπάρχει ανάληψη των επιθέσεων, ωστόσο, στο παρελθόν, η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αναλάβει βομβιστικές επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νεαροί Χριστιανοί, μπλόκαραν την είσοδο της επαρχίας Καντούνα από την πρωτεύουσα Αμπούζα, έβγαλαν μουσουλμάνους από τα αυτοκίνητα τους και τους σκότωσαν. Υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 20 νεκρούς.

*Εκ παραδρομής είχα συνδιάσει τον Ισλαμισμό στη Νιγηρία, με τη δηλωση της γαλλίδας Λαγκάρντ για τα παιδάκια του γειτονικού Νίγηρα τα οποία ακόμη πληρώνουνε την επεκτατική πολιτική των Γάλλων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο Νιγηρία και άλλο Νίγηρας. Τους πρώτους τους βάλανε να σφάζονται και τους δεύτερους τους έχουν στην πράξη προτεκτοράτο.

Κρασοπατήρ είπε...

Σωστή η επισήμανση :)

Το διορθώνω.

Μι φάουλ :P

Δημοσίευση σχολίου