Πήγανε λέει οι επιθεωρητές διοίκησης να ελένξουν τη γνησιότητα των εγγράφων, βάσει των οποίων γίνανε "προσλήψεις" σε ΟΤΑ, και τα ρεμάλια τους εμπόδισαν και τους έδιωξαν!!! Απόλυση και φυλακή στα κοπρόσκυλα χθες!
Νέο αντάρτικο σήκωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αυτήν τη φορά χαρακτηρίζοντας
ανεπιθύμητους τους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στους δήμους,
οι οποίοι διενεργούν ελέγχους για τη νομιμότητα των μονιμοποιήσεων
εργαζομένων.
Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, μετά το μπλόκο που έχει προκαλέσει στην αξιολόγηση, επισημαίνει ότι το έργο των ελεγκτών στους δήμους είναι η προετοιμασία μιας νέας δεξαμενής υπό απόλυση εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση με την τρόικα, χαρακτηρίζοντάς τους ως ανεπιθύμητους, καλώντας όλους τους εργαζομένους να πραγματοποιούν αγωνιστικές δράσεις με στόχο την απομάκρυνσή τους.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ως ένδειξη συμπαράστασης της πολιτικής ηγεσίας στο έργο των ελεγκτών. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε το ΣΕΕΔΔ για το έργο του εκ μέρους της κυβέρνησης και τόνισε ότι «πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι ορισμένα πράγματα αλλάζουν στη δημόσια διοίκηση και ότι συμπεριφορές που ενδεχομένως στο παρελθόν να τις προσπερνούσαμε με σχετική αδιαφορία δεν θα γίνονται από εδώ και πέρα ανεκτές», αναφερόμενος στη στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός με εγκύκλιο έχει ζητήσει από τους προϊσταμένους όλων των κρατικών υπηρεσιών να προχωρήσουν μέχρι και αύριο στην αξιολόγηση του προσωπικού, επικαλούμενος την απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτήρισε παράνομη την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση. Η εγκύκλιος του υπουργού προκάλεσε νέα κόντρα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία επιμένει στην αποχή και καλεί τους εργαζόμενους να μην παραλάβουν τα δελτία αξιολόγησης.
Ενστάσεις όμως για την ποσόστωση στην αξιολόγηση θέτει και το ΠΑΣΟΚ με χτεσινή παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο χαρακτηρίζει «άδικο και τυφλό» το 15% που μπαίνει ως προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση, ως ποσόστωση, να παίρνουν υποχρεωτικά χαμηλό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Πολύ εύλογα ρωτούν πολλοί γιατί να μην είναι 20% ή 10%, άρα θα πρέπει να πάμε σε πραγματικές συνθήκες και κυρίως να μη δημιουργούμε ανασφάλεια, και μέσα από εκεί να φαλκιδεύουμε μια αλλαγή που πρέπει να υπάρξει σήμερα στον δημόσιο τομέα», είπε ο Δ. Καρύδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ την τροποποίηση της ποσόστωσης.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Εκτός κρατικής χρηματοδότησης τίθενται από σήμερα όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν απεγράφησαν και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι τους οποίους απασχολούν δεν έχουν ενταχθεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ταυτόχρονα, αναστέλλονται οι αμοιβές των διοικήσεών τους, ενώ, εφόσον η άρνηση απογραφής συνεχιστεί για ακόμη δύο μήνες, τότε προβλέπεται η αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Η απογραφή των Νομικών Προσώπων ολοκληρώθηκε τυπικά χθες, οπότε και έληξε η δεύτερη προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απογράφηκαν 930 Νομικά Πρόσωπα που απασχολούν περίπου 33.000 δημοσίους υπαλλήλους. Βάσει των εκτιμήσεων του υπουργείου, πρόκειται για το 97% του συνολικού προσωπικού που απασχολείται στα Νομικά Πρόσωπα, ενώ εκτιμάται ότι εκτός απογραφής βρίσκονται περίπου 1.000 απασχολούμενοι που εργάζονται στους «απείθαρχους» φορείς και συγκεκριμένα σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και σε γενικούς ή τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων.
«Δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες το γεγονός ότι κάποια Νομικά Πρόσωπα αρνούνται να απογραφούν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά μόλις το 1% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο δεν μπορεί να στιγματίζει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση». Ο υπουργός στράφηκε κατά των διοικήσεων των μη απογραφέντων φορέων επισημαίνοντας ότι «κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι οι αποδοχές των υπαλλήλων τους δεν είναι συμβατές με το ενιαίο μισθολόγιο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η απογραφή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, δεδομένου ότι η ένταξη όλων των απασχολούμενων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών προβλέπεται στη μνημονιακή σύμβαση. Η «προσέλευση» ήταν μάλλον μικρή, γι’ αυτό και δόθηκε παράταση αρχικά μέχρι τις 30 Ιουνίου και εν συνεχεία μέχρι τις 15 Ιουλίου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου