Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Καλά σας γαμάει ο Τσίπρας κωλοβούλγαροι (Αστυνομία Τσίπρα)


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έξω από την ΔΕΘ. Αστυνομικοί της ΥΑΤ από διμοιρία των Αθηνών επιτέθηκαν απρόκλητα στον δημοσιογράφο του thestival, Τάσο Ασλανίδη. Το συμβάν περιέγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δημοσιογράφος.


«Πριν από λίγη ώρα και ενώ κάλυπτα το ρεπορτάζ των επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ δέχτηκα επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Εξηγώ τον λόγο της επίθεσης: Νωρίτερα ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών λέγοντας: «Καλά σας γαμάει ο Τσίπρας κωλοβούλγαροι». Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών και δρούσε υπό τις εντολές του αξιωματικού των ΜΑΤ εξ Αθηνών, κ. Τσίρου. Πλησίασα τον συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπα ότι θα ήταν καλό να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών με ρατσιστικές ατάκες. Όπως φάνηκε δεν του άρεσε η παρατήρησή μου.

Μόλις με βρήκε μόνο μου, στο σκοτάδι, κάτω από το λευκό πύργο, μου επιτέθηκε από κοινού με έναν ακόμη συνάδελφο του. Με έπιασαν από το λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή. Αντέδρασα ζητώντας τα στοιχεία των αστυνομικών που βιαιοπράγησαν εναντίον μου. Δέχτηκα νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας. Ζήτησα από τον κ. Τσίρο να πράξει τα νόμιμα. Με εκφράσεις πεζοδρομίου απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου. Δεν με τρομάζουν οι τραμπούκοι. Με τρομάζει ο φασισμός της Κυβέρνησης και των οργάνων της. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ξέρει να διώχνει τις χούντες. Θα το κάνει σύντομα. Όσο για τα «παλικάρια» που μου επιτέθηκαν στο σκοτάδι έχω να πω ότι υπάρχουν αστυνομικοί που τιμούν το εθνόσημο και αστυνομικοί που ντροπιάζουν την Αστυνομία».


Μήνυση κατά των δύο αστυνομικών

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο δημοσιογράφος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με τον δικηγόρο του Νίκο Καραγιαννακίδη και υπέβαλλε μήνυση κατά των δραστών της επίθεσης και κατά του διοικητή των ΜΑΤ των Αθηνών, Σπυρίδων Τσίρου. Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της κατάχρησης εξουσίας και της απειλής.

http://www.thestival.gr/media-news/item/404923-astynomikoi-ton-mat-epitethikan-se-dimosiografo-tou-thestival-katethese-minysi-se-baros-toys






Ανελέητο ξύλο σε διαδηλωτές και χημικά σε γυναικόπαιδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δεν είχαν τέλος τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι μάχες μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζονταν για ώρες μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, στην οδό Νικολάου Γερμανού, καθώς και στην οδό Παύλου Μελά.
Οι αστυνομικοί έκαναν συνεχή χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και γυναικόπαιδα.
Συμμετέχοντες στη διαδήλωση έβαλαν νωρίτερα φωτιά σε κάδους, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, ενώ φώναζαν και συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και της αστυνομίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για διμοιρίες ΥΑΤ από την Αθήνα οι οποίες παίρνουν διαταγές απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρικόπουλο.


Χαφιέδες της αστυνομίας οι δήθεν "πατριώτες με σημαίες" που ξεκίνησαν τα επεισόδια 

Αξιωματικοί της αστυνομίας του Τσίπρα έβαλαν συνεργάτες τους να ντυθούν με την ελληνική σημαία, ώστε να παριστάνουν τους διαδηλωτές, αυτοί μπήκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και άρχισαν να πετούν ...
μπαλόνια με νερό εναντίον των συναδέλφων τους(!), ώστε να δώσουν αφορμή στα ΜΑΤ του Τσίπρα, να πετούν δακρυγόνα, όχι προς τους δήθεν "ταραξίες" (που πιθανότατα ήταν αστυνομικοί από την Αθήνα ή χαφιέδες της αστυνομίας, αφού οι φάτσες τους ήταν εντελώς άγνωστες σε όλους), αλλά προς τον κόσμο.

Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία : Αισχρή η στάση των ΜΑΤ, "στημένοι" οι δήθεν πατριώτες με σημαία που ξεκίνησαν επεισόδια

Οι Επιτροπές κατακεραυνώνουν την Αστυνομία χαρακτηρίζοντας την στυγνό κυβερνητικό εργαλείο ενώ πετούν το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη για τη στάση των ΜΑΤ

Πυρά κατά των αστυνομικών αρχών για τη στάση τους στο χθεσινό συλλαλητήριο εξαπολύουν οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία χαρακτηρίζοντας ως «απολύτως αισχρή» τη στάση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, ενώ εμμέσως πλην σαφώς κάνουν λόγο για προβοκάτσια με στόχο τη διάλυση του συλλαλητηρίου.

Οι Επιτροπές εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζουν την επιλογή της αστυνομίας να ρίξει χημικά παντού και όχι συγκεκριμένα προς την ομάδα των ατόμων από την οποία δέχθηκε την επίθεση στο κομμάτι του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου ενώ μάλιστα καλούν τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τη στάση των «επίορκων» όπως τους χαρακτηρίζει αξιωματικών των ΜΑΤ συμπληρώνοντας μάλιστα πως «κάποιοι από τους οποίους δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν και να καθυβρίζουν χυδαία τους διαδηλωτές».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Οι συνεργαζόμενες Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία, που συνδιοργάνωσαν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο επιθυμούν να διευκρινίσουν κάποια ουσιώδη στοιχεία και να ξεσκεπάσουν την απολύτως αισχρή στάση της ηγεσίας της Αστυνομίας. Στη συνείδηση μας, όπως και στη συνείδηση χιλιάδων Μακεδόνων είναι απολύτως σαφές ότι η Αστυνομία, προφανώς υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. θέλησε να διαλύσει το συλλαλητήριο μας γιατί αυτό εξυπηρετεί την απαράδεκτη πορεία που έχει χαράξει για το Μακεδονικό και την Πατρίδα μας.

‘Ετσι, περί την ώρα 19.30 και ενώ η προσέλευση των πολιτών συνεχιζόταν με απόλυτη τάξη και ηρεμία και μέσα σε κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εντελώς άγνωστα προς εμάς και παρά τις εκκλήσεις μας, αποσπάστηκε από το σώμα του συλλαλητηρίου και άρχισε να πετά μπαλόνια και νερό στους αστυνομικούς, που είχαν σχηματίσει μπλόκο ανάμεσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυτό προκάλεσε την απορία μας γιατί τα μπουγέλα αυτά φαίνονται μεν ως ρίψη αντικειμένων αλλά είναι εντελώς ακίνδυνα. Αποτέλεσαν όμως την τέλεια αφορμή ώστε η αστυνομία να αρχίσει τον καταιγισμό των δακρυγόνων. Η απορία μας έγινε ακόμη πιο έντονη όταν διαπιστώσαμε πως τα δακρυγόνα δεν έπεφταν προς την ομάδα των νεαρών, που ήταν μπροστά στον μπλόκο για να τους διαλύσουν αλλά εκσφενδονίζονταν μακριά από αυτούς και κατέληγαν εντός της μάζας των συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά, γέροντες, ανάπηροι και κόσμος κάθε ηλικίας.

Υπάρχουν δε μαρτυρίες από πολίτες ότι κάποιοι από τους νεαρούς αυτούς, μετά την ρίψη των πρώτων δακρυγόνων βρήκαν καταφύγιο μέσα σε κλούβες των ΜΑΤ! Είναι αυτονόητο ότι ως συνδιοργανωτές καταδικάζουμε τα επεισόδια τα οποία ακολούθησαν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τα άρχισαν πολίτες. Άλλωστε, οι χιλιάδες αγνοί πατριώτες που κατέβηκαν και πάλι για να υπερασπιστούν την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας δεν έχουν σχέση ούτε με τους χαϊδεμένους της κυβέρνησης μπαχαλάκηδες ούτε με τακτικές αναρχικών ή χούλιγκανς.

Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν ακριβώς έτσι και ψεύδεται όποιος ισχυρίζεται κάτι το διαφορετικό. Η αλληλουχία τους δε αποδεικνύει περίτρανα ότι αποκλειστικός στόχος της Αστυνομίας ήταν να διαλυθεί το μεγαλειώδες συλλαλητήριο αφού θα κατόρθωναν να κατατρομοκρατήσουν τους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτό. Και το έπραξαν δημιουργώντας σκηνικό πολέμου, με χιλιάδες δακρυγόνα για πολλές ώρες με τον κόσμο να προσπαθεί να βρει καταφύγιο σε καταστήματα και οικήματα.

Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι η Αστυνομία έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό εργαλείο της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Άρχισε με την ψευδή ανακοίνωση για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Συνεχίστηκε με τα ψεύτικα πλάνα του ελικοπτέρου της από το συλλαλητήριο της Αθήνας και με τις απρόκλητες επιθέσεις στο Πισοδέρι. Και κορυφώθηκε την Πέμπτη με το «ντου» στα γραφεία χριστιανικού σωματείου της Θεσσαλονίκης, το οποίο ούτε οι Ναζί είχαν διανοηθεί να πειράξουν στην κατοχή και με την φασιστική καταστολή του χθεσινού συλλαλητηρίου. Καλούμε την Δικαιοσύνη, εάν παραμένει πιστή στον όρκο της και δεν έχει μεταβληθεί κι αυτή σε όργανο της κυβέρνησης, να διερευνήσει την κατάσταση και να συνετίσει τους επίορκους αξιωματικούς των ΜΑΤ, κάποιοι από τους οποίους δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν και να καθυβρίζουν χυδαία τους διαδηλωτές.

Τέλος, στέλνουμε μήνυμα στους χιλιάδες πατριώτες που προσήλθαν στο κάλεσμα μας και στα εκατομμύρια που αγωνιούν σε όλον τον πλανήτη: ο αγώνας συνεχίζεται! »

Πηγή: http://www.voria.gr/article/epitropes-agona-stochos-tis-astinomias-na-dialithi-to-sillalitirio

















Eνημέρωση:

Να συλληφθούν οι αστυνομικοί για το «Βούλγαροι» ζήτησε η εισαγγελέας

Τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών μελών διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπως και του διοικητή τους, για επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Προηγήθηκε μήνυση του καταγγελλόμενου δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival.gr, όπου εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, καταγγέλλει υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος, επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του.


Υπό αυτές τις συνθήκες, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας όλα τα παραπάνω, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης, οι παραπάνω αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο επικεφαλής της διμοιρίας έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Κατά τις ίδιες πηγές όλοι οι παραπάνω έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.











2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» αναφέρει το 1924: «Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μακεδόνων στα διάφορα κομμάτια της διαμελισμένης των πατρίδος προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ενιαίας και ανεξάρτητης. Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη συνενώνει τον θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία»!

Στο 3ο Συνέδριο δε του ΚΚΕ αναφέρεται «Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού», προτείνει να «συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη» και καταλήγει εντελώς επαναστατικά: Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η εργατοαγροτική κυβέρνηση! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!» Αυτούς τους αμετανόητους τύπους νομιμοποίησε ο ψευτο-εθνάρχης Καραμανλής, οι οποίοι ποτέ δεν αποκήρυξαν τις κατάπτυστες, εμπρηστικές και ανθελληνικές τους θέσεις.


Ανώνυμος είπε...

Χιχί!!!... Να δούμε τώρα τί θα πεί ο εν λόγω μπάτσος στους ορίτζιναλ Βούλγαρους συναδέλφους του στη Seebrig! :-)

Δημοσίευση σχολίου