Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΣΕΠ πλαστών χαρτιών και μισών ελέγχων!


Με αυτό το άρθρο, ας ευλογήσουμε τα γένια μας για ακόμη μία ορθή επαλήθευση γραφόμενων του παρόντος ιστολογίου 6 μήνες πριν. Ο λόγος για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προκύρηξη 8Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 8166 μονίμων στους Ο.Τ.Α (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

*Όποιος θέλει να δει το σκληρό πυρήνα του κηφηναριού ας πάει σε έναν ΟΤΑ. Και μετά, για επί πλέον ψυχαγωγία, ας αντιπαραβάλει τον αριθμό των μισθοδοτούμενων και τον αριθμό των ξυστών που βρήκε μέσα στα γραφεία και στα γύρω καφενεία.

Τί να λέμε τώρα, ΟΤΑ, πρωταθλητές, η υπέρτατη εφαρμογή του παρασιτισμού από τον εκάστοτε επικεφαλής της τοπικής μαφίας κάθε περιοχής. Ακόμα και ο βόθρος των κοπριτοκηφηναράδων έχει το δικό του βόθρο και αυτός λέγεται ΟΤΑ.
Αν ρωτήσεις, οι πιο πολλοί Έλληνες θα σου πουν ότι αν υπάρχει ένας θεσμός που λειτουργεί ακόμα «καθαρά» αυτός είναι το ΑΣΕΠ. Αν ψάξεις θα βρεις ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να βγάλει πίνακες επιτυχόντων γιατί αρκετοί διαγωνιζόμενοι έχουν καταθέσει πλαστές βεβαιώσεις σπουδών, βιογραφικών και προσόντων, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ζητάει να γίνει επιλεκτικός και όχι κανονικός έλεγχος για να διορίσει κόσμο!

Για να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει τομέας της ζωής που να μην έχει διαβρωθεί από τη νοοτροπία απάτης και ρουσφετιού αυτής της κυβέρνησης. Και για να γίνουμε απολύτως συγκεκριμένοι, το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να αναρτήσει τους επίσημους πίνακες με αυτούς που πέτυχαν σε διαγωνισμούς για τουλάχιστον 8.166 υποψήφιους και προσωρινά εργαζόμενους στους δήμους της χώρας! Οι λόγοι, τρεις:

1. Δεν έχει ολοκληρώσει τον τυπικό έλεγχο των αιτήσεων
2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενστάσεις
3. Αρκετοί υποψήφιοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών, πλαστά στοιχεία εντοπιότητας, προβληματικές άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, ψεύτικο χρόνο εμπειρίας και ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των ανήλικων παιδιών που έχουν!


Και εδώ αρχίζει το αλαλούμ. Πολλοί από όλους αυτούς δουλεύουν ήδη στους δήμους με βάση τους …προσωρινούς πίνακες διοριστέων! Αλλά και πολλοί από όσους αναγράφονται σ αυτούς τους …προσωρινούς πίνακες δεν έχουν πάει να πιάσουν δουλειά, με αποτέλεσμα οι δήμοι να μην έχουν το αντίστοιχο προσωπικό!

Για να το πούμε καθαρά: Γίνεται διαγωνισμός για προσλήψεις και δεν προσλαμβάνονται αυτοί που πέτυχαν γιατί το ΑΣΕΠ δεν ξέρει ποιοι πέτυχαν! Πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία τους. Επειδή οι δήμοι θέλουν διορισμούς εδώ και τώρα, το ΑΣΕΠ βγάζει πίνακες … προσωρινώς επιτυχόντων μέχρι να ολοκληρώσει τους ελέγχους! Και μόλις τους ολοκληρώσει στέλνει ραβασάκια στους δήμους να διώξουν αυτούς που τα χαρτιά τους δεν είναι εντάξει.

Στο μεταξύ, τα λαμόγια πληρώνονται. Και δεν έχουμε δει ποτέ στη χώρα να επιστρέφονται τα κλεμμένα λεφτά του δημοσίου. Είτε από υπουργούς, είτε από επιχειρηματίες είτε από πολίτες απατεώνες. Να μη σας πω ότι όποιος από τους απατεώνες με τα ψεύτικα χαρτιά έχει δόντι παραμένει, μακροημερεύει και τον πληρώνουν τα κορόιδα οι πολίτες, μαζί μ’ εκείνον που δεν διορίστηκε παρ όλο που ήταν καθαρός γιατί έγινε «υπεράριθμος»! Χαμαιτυπείον η Ελλάς.

Σαν να μη φτάνουν αυτές οι σαλταδόρικες λειτουργίες της δημόσιας, έρχεται το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι ο πατερούλης της αυτοδιοίκησης, και λέει στο ΑΣΕΠ και στους δήμους : Μην ελέγχετε τα άλλα δικιολογητικά. Ελέγξτε μόνο τους τίτλους σπουδών. Για να μπορούν οι δήμοι να προσλάβουν αρπακόλλα και …προσωρικά προσωπικό. Και μετά…βλέπουμε!

Σ' αυτό το ρωμέικο πανηγύρι απάτης στην πλάτη των νόμιμων και αγαθών υποψηφίων, έρχεται κι άλλο κόλπο. Υποψήφιοι στέλνουν άλλες βεβαιώσεις σπουδών στο ΑΣΕΠ και άλλες παρουσιάζουν στους δήμους! Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλό. Οι δήμοι δεν είναι τυχαία ο πιο διεφθαρμένος οργανισμός της ελληνικής ζωής, σύμφωνα με την κάθε χρόνο έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Υποψήφιοι είναι μιλημένοι με τα «δόντια» που έχουν στους δήμους και εμφανίζουν ό,τι συμφέρει για το διορισμό. «Έλα μωρέ που θα  ελέγξουν τα χαρτιά». Και το πρόβλημα πάααααει.

Στο μεταξύ, το κωμικό είναι ότι πολλοί από όσους αναφέρονται στους …προσωρινούς καταλόγους επιτυχόντων δεν εμφανίζονται για δουλειά. Άλλοι γιατί έχουν καταθέσει πλαστά δικιολογητικά και περιμένουν τους επίσημους καταλόγους και άλλοι γιατί κάνουν άλλη δουλειά και περιμένουν τους επίσημους καταλόγους.

Φυσικά, όσοι δεν παρουσιαστούν για δουλειά με τη δημοσίευση των προσωρινών καταλόγων διοριστέων δεν χάνουν το δικαίωμα πρόσληψης αν το όνομά τους γραφτεί στους οριστικούς πίνακες.

Αλλά, έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο λαός αν χάνουν το δικαίωμα και όσοι προσλαμβάνονται με τους… προσωρινούς καταλόγους και με πειραγμένα χαρτιά. Και με ποιο τρόπο το χάνουν αν ήδη έχουν προσληφθεί. Δηλαδή, αν πάει ο προϊστάμενος στο λαμόγιο και του λέει «με συγχωρείτε, αλλά σηκωθείτε γιατί έχετε κλέψει τη θέση της κυρίας από δω».

Και πόσο κρατάει η ομηρία των υποψήφιων για μια θέση στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ; Ένα χρόνο από την ημέρα των εξετάσεων και βάλε! Για να διορθωθούν τα γραπτά και να διασταυρωθούν τα στοιχεία, που υποτίθεται ότι το δημόσιο έχει ηλεκτρονικά, γιατί είναι συνδεδεμένες οι υπηρεσίες του on line!

Όπως λέγαμε πριν το 2014 εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ «αυτό το δημόσιο δεν διορθώνεται. Γκρεμίζεται». Αλλά, αυτοί που θα το γκρέμιζαν αποδείχτηκαν τρισχειρότεροι από τους προηγούμενους, που το ανέθρεψαν. Και τώρα είμαστε όλοι οι πολίτες μεταξύ αυτών που το ανέθρεψαν και αυτών που το θέριεψαν. Αλλά, η αλήθεια παραμένει: Αυτό το δημόσιο δεν διορθώνεται. Γκρεμίζεται.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου