Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ξυλοδαρμός δασκάλου από λαθρομετανάστες στο Δέρειο ~ Με δυσκολία τους ξέφυγε, ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής


Μπλόκο στο αυτοκίνητο με το οποίο δάσκαλος μουσουλμανικού σχολείου κινούνταν από το Μικρό προς το Μεγάλο Δέρειο, έστησαν δεκάδες λαθρομετανάστες, τον σταμάτησαν και προσπαθώντας να το κλέψουν τον ξυλοκόπησαν.  Με δυσκολία κατάφερε να τους ξεφύγει, να αναπτύξει ταχύτητα και να γλιτώσει.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr, το συγκεκριμένο εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό που έχει αναστατώσει τους κατοίκους των δύο χωριών αλλά επίσης του Σιδηρώ και της Ρούσσας, συνέβη χθες, όταν ομάδα λαθρομεταναστών που είναι γνωστό ότι έχουν κατακλύσει την συγκεκριμένη περιοχή των χωριών του ορεινού όγκου Σουφλίου, αντίκρισαν τον δάσκαλο να κινείται με το αυτοκίνητο του. Κατάφεραν να το σταματήσουν και επειδή αυτός αντιστάθηκε όταν πήγαν να τον βγάλουν έξω και να το κλέψουν, τον χτύπησαν έντονα. Αυτός με πολύ μεγάλη προσπάθεια τους ξέφυγε και αφού ειδοποίησε την αστυνομία, πήγε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες.


“Μάζεψε” εκατοντάδες λαθρομετανάστες η αστυνομία στην περιοχή 
Επειδή όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο σχολείο ενός από τα συγκεκριμένα μουσουλμανικά χωριά όπου διδάσκει και ετοίμαζε την σημερινή πρώτη ημέρα των μαθητών, ενημέρωσε τους ντόπιους, οι οποίοι είναι έντονα αναστατωμένοι, αφού και στην περιοχή τους δεκάδες ή εκατοντάδες λαθρομετανάστες περνούν από εκεί με κατεύθυνση το εσωτερικό της χώρας. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα έγινε επιχείρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις και συνέλαβαν εκατοντάδες λαθρομετανάστες που αφού πέρασαν τον ποταμό Έβρο, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές, μέσω Βρυσικών Διδυμοτείχου και Μαυροκκλησίου Σουφλίου ή και Παλιουρίου, Μεταξάδων Διδυμοτείχου, παίρνουν τον δρόμο που είναι κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για να βγαίνουν στις Σάπες και να φτάνουν στην Κομοτηνή.
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και υπάρχει κίνδυνος αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι χειρότερο όταν περνούν μέσα από τα χωριά, να πυροδοτηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Γιατί πολύς κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Αντί λοιπόν οι αρμόδιες αρχές να εθελοτυφλούν και να προσπαθούν να κρύψουν το τεράστιο πρόβλημα… κάτω απ’ το χαλί, καλό είναι να λάβουν αυστηρότερα μέτρα.

evros-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου