Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Δώσανε σε γιούφτους δωρεάν απολυμαντικά, αλλά αυτοί θέλανε μόνο χρήματα και κάνανε επεισόδια


Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση παράδοσης επισιτιστικής βοήθειας από πλευράς Δήμου Δελφών στους Ρομά στην Άμφισσα σήμερα το πρωί. Μέλη της δημοτικής Αρχής παρέδωσαν αρχικά χωρίς πρόβλημα είδη και προϊόντα από Super Market στους Ρομά που διαβιούν στη συνοικία του βόρειου μπλοκ των εργατικών κατοικιών (στο Μαχαλά στο δρόμο προς το βυζαντινό ναό του Σωτήρα μετά τη Χάρμαινα).


Αν αυτή η πρώτη παράδοση έγινε χωρίς ζητήματα, δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο και στον καταυλισμό επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ της πόλης. Οι Ρομά του εκεί καταυλισμού ζήτησαν να τους καταβληθεί όλη η βοήθεια που προβλέπεται από τις 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει στο Δήμο Δελφών η πολιτεία, καθώς και χρήματα “στο χέρι” από το κονδύλι αυτό, ώστε να τα διαθέσουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν.

Εν τούτοις, η δημοτική Αρχή κινούμενη στο πλαίσιο του νόμου αρνήθηκε, έχοντας ως σχεδιασμό η βοήθεια αυτή σε είδη Super Market να γίνεται τμηματικά το προσεχές διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων λόγων, δεν είναι δυνατό να αδειάσουν από προμήθειες τα καταστήματα προκειμένου να δοθεί τώρα όλη η βοήθεια, όπως απαιτούν οι Ρομά.

Μπροστά στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, στον καταυλισμό σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς οι Ρομά αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρτίδα των ειδών που επιχείρησε να τους χορηγήσει η δημοτική Αρχή, απέρριψαν απολυμαντικά και είδη υγιεινής που συμπεριλαμβάνονταν στα είδη, άσκησαν έντονη λεκτική βία, παρόντων αστυνομικών δυνάμεων, και προκάλεσαν φθορές στο βανάκι του Δήμου που μετέφερε τα προϊόντα! Φθορές οι οποίες υπερβαίνουν σε κόστος τις 2.000 ευρώ!

Παράλληλα, απείλησαν φραστικά ότι θα εντείνουν τις κλοπές την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ επιτέθηκαν και σε επαγγελματίες της περιοχής του ΒΙΟΠΑ πετώντας πέτρες, οι οποίοι ζήτησαν την συνδρομή της αστυνομίας.

Πηγή: fokidanews.grΤι αναφέρουν τοπικοί παράγοντες στο zougla.gr
Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες που επικοινώνησαν σήμερα Μεγάλη Τρίτη με το zougla.gr, υποβλήθηκαν ήδη μηνύσεις από τον Δήμο Δελφών, ενώ έχουν συλληφθεί κάποια άτομα από τον καταυλισμό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για κάποιους από τους εγκεφάλους των επεισοδίων, οι οποίοι κρατούνται αυτή τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Χτύπησαν επιχειρηματία της περιοχής
Ένα άλλο περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές, είναι ότι σήμερα υποβλήθηκε μήνυση από επιχειρηματία του οποίου η επιχείρηση βρίσκεται στην περιοχή του ΒΙΟ.ΠΑ. και, όπως αναφέρεται, ξυλοκοπήθηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα από συγκεκριμένη ομάδα Ρομά στα πλαίσια της έντασης που δημιουργήθηκε.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που έστειλαν στο zougla.gr:


Καταγγέλλουν άβατο και ελλιπή αστυνόμευση

Την ίδια ώρα, όπως προσθέτουν τοπικές πηγές επανέρχεται στο προσκήνιο η ελλιπής αστυνόμευση του συγκεκριμένου καταυλισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όπως αναφέρουν, οι καταυλισμοί αυτοί αποτελούν άβατο για την αστυνομία  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα με κλοπές.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης με τις κλοπές είναι η διάρρηξη που έγινε στις 12 Απριλίου, στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας στην Άμφισσα, ακριβώς δίπλα σε έναν από τους καταυλισμούς Ρομά.

Οι δράστες, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, παραβίασαν τα γραφεία από την κεραμοσκεπή αφαιρώντας κεραμίδια και εισήλθαν στο κτήριο.

 Πηγή: tvstar.gr3+ χρόνια και 2.500 ευρώ η πρωτοβάθμια καταδίκη για τους Ρομά 

Ολοκληρώθηκε πριν ελάχιστα λεπτά η δίκη μετά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δύο ρομά που είχαν συλληφθεί πριν 24 ώρες ύστερα από την μήνυση που υπέβαλαν μέλη της δημοτικής Αρχής και ο εκδότης της Εν Δελφοίς για τα γεγονότα στον καταυλισμό χθες το πρωί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 3 ετών και 5 μηνών από το δικαστήριο στην Άμφισσα, ενώ ο έτερεος ρομά με ποινή 3 ετών και 1 μήνα. Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ. 
Οι δύο καταδικασθέντες θα κρατηθούν έως ότου υποβληθεί η έφεση. Πιθανό είναι να αφεθούν ελεύθεροι και μετά την εκδίκαση της έφεσης, εφ όσον η ποινή τότε του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι κάτω των 2 ετών. 
Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση βαριά θα είναι η ποινή και θα αφορά τελεσίδικα σε κάθειρξη στην περίπτωση που θα προβούν εκ νέου σε παραβατική συμπεριφορά.
Το πρόστιμο, τέλος, είναι καταβλητέο άμεσα, ανεξάρτητα από την έφεση.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου