Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ήταν η Χρυσή Αυγή ο "Χρήσιμος Ηλίθιος" ώστε να ξεπλυθεί το "Συνταγματικό Τόξο" για τους λάθρο;

Αυτοί την έφτιαξαν, αυτοί την τελείωσαν

«Αφού διάβασα διάφορα σενάρια για το πώς έγινε δύναμη η ΧΑ, πόσο φασίστες είναι όσοι την ψήφισαν, πόσο άγιοι είναι όσοι αντιπαρατέθηκαν, ας γράψουμε τώρα και την αλήθεια να δούμε και τι ρόλο έπαιξαν όλοι αυτοί που προχτές ήταν απ’ έξω από τα δικαστήρια θεωρώντας ότι έτσι εκτελούσαν το δημοκρατικό τους καθήκον να επηρεάσουν την δικαιοσύνη.

Τον Νοέμβριο του 2008 οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα ζουν ένα εφιάλτη, που σήμερα, 12 χρόνια μετά έχει απλωθεί και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Αφγανοί κυρίως, αλλά και άλλοι αλλοδαποί έχουν καταλάβει την πλατεία και την παιδική χαρά, την έχουν καταστήσει κέντρο παρανομίας, έχουν αρχίσει να στοιβάζονται σε άθλια διαμερίσματα, τα οποία νοικιάζονται και υπενοικιάζονται παράνομα και η υποβάθμιση της περιοχής ξεκινά με το επίσημο Κράτος να κάνει πλάτες στο έγκλημα. Οι πληροφορίες μου λένε ότι οι πρώτες ορδές μεταφέρθηκαν από κλούβες της αστυνομίας και αφέθηκαν στην πλατεία Αττικής.

Η περιοχή διαμαρτύρεται, αλλά όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και αδιαφορούν για την βρώμα και την δυσωδία, για την αλητεία, τα μαχαιρώματα, την παρανομία και την εξαθλίωση που αρχίζει να απλώνεται ως γάγγραινα στις γειτονιές μας. Συγχρόνως εμφανίζονται διάφορες “αλληλέγγυες” ομάδες από καταληψίες της περιοχής, καθώς και αλληλέγγυες φωνές ΠΑΣΟΚων και αριστερών που δηλώνουν συμπαράσταση στο αίσχος που ζουν οι κάτοικοι, τους οποίους στολίζουν ως ρατσιστές.

Μία αστική περιοχή, με Έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς που εργάζονταν, έπρεπε να ανεχτεί τύπους που τα έκαναν μέσα στον δρόμο, μέσα στον κόσμο, μέσα στις πόρτες των σπιτιών, τύπους που έσφαζαν ζώα μέσα σε διαμερίσματα, έπρεπε να ανεχτεί μυρωδιές εμετικές, κελεμπίες, μπούρκες και παράνομα τζαμιά, μαχαιρώματα με χατζάρες και κατάληψη των δημοσίων χώρων που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε. Στο μεταξύ η εγκληματικότητα έχει αρχίσει να ανεβαίνει με πρώτα θύματα τους ηλικιωμένους της περιοχής. Σταυροί που κόβονται από λαιμούς εν κινήσει, επιθέσεις, ξυλοδαρμοί.

Τον Νοέμβριο λοιπόν οι κάτοικοι καλούν σε συγκέντρωση με σύνθημα “ΟΧΙ στην Γκετοποίηση”. Κατεβαίνει πολύς κόσμος, άνθρωποι νορμάλ, συνταξιούχοι, οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, οι οποίοι ζουν πλέον σε έναν κατ’ οίκον περιορισμό, γιατί το Αφγανιστάν έχει πρόβλημα στη χώρα του και καλείται να το λύσει το πρόβλημα αυτό ο Άγιος Παντελεήμονας.

Κατά την προσφιλή τους τακτική οι γνωστοί μας άγνωστοι εδώ και δεκαετίες οργανώνουν αντισυγκέντρωση. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί. Απέναντι τους οι τραμπούκοι με τα κοντάρια, με τα κράνη, τις απειλές κτλ. Κάποια στιγμή ένα κομμάτι τους επιτίθεται en block στους κατοίκους, οι οποίοι οπισθοχωρούν. Τότε εμφανίζεται η ΧΑ, η οποία συγκρούεται με τους αλήτες των καταλήψεων και λοιπών μορφωμάτων και η συγκέντρωση διαλύεται. Παραμένουν ωστόσο οι δύο ομάδες να χτυπιούνται με την αστυνομία να παίζει τις κουμπάρες. Ήταν η στιγμή που μία οργάνωση του 0,00001% θα χριζόταν προστάτης των κατοίκων και θα διατηρούσε αυτόν τον ρόλο στις συνειδήσεις του κόσμου για πολλά χρόνια. Γιατί πολύ απλά όλοι ήταν απέναντι τους και κανείς μαζί τους.

Το Κράτος δε ήταν ο μεγάλος απών. Μπορούσε να αποτρέψει το κράτος την αντισυγκέντρωση; Ναι, αλλά δεν το έκανε.  Μπορούσε να αποτρέψει την μετατροπή της περιοχής σε καταυλισμό λαθρομεταναστών αρχικά και μετά σε Ισλαμαμπάντ; Ναι, αλλά δεν το έκανε.  Μπορούσε να σταθεί δίπλα στα παντελώς δίκαια αιτήματα των κατοίκων; Ναι, αλλά δεν το έκανε.


Τί έκανε; Ο Παυλόπουλος ως υπουργός Δημοσίας Τάξης τότε επί κυβέρνηση Καραμανλή έκανε ότι κοιμόταν την ώρα που βιαζόταν η Αθήνα. Λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα στον Αγιο Παντελεήμονα καίγεται η Αθήνα λόγω Γρηγορόπουλου και δεν θα ανανήψει ποτέ από τότε. Το φασισταριό της Αριστεράς έψαχνε έναν εχθρό και έναν ήρωα. Ο Παυλόπουλος τους έδωσε και τα δύο.


Κι ενώ η περιοχή πεθαίνει και το πρόβλημα έχει ήδη ανέβει στην πλατεία Βικτωρίας, έχει πιάσει πλατεία Αμερικής, Κυψέλη, ενώ και η περιοχή πέριξ της Ομόνοιας αρχίζει να αλλάζει χέρια, έρχεται το ΠΑΣΟΚ και κάνει τα εξής φανταστικά. Δίνει στην ουρανοκατέβατη Άννα Νταλάρα αρμοδιότητες ως υφυπουργός να ασχοληθεί με τους λαθρο, αποφασίζει ότι στον εκβιασμό των αντιφάδων θα παραχωρήσει το Μέγαρο της Ύπατης, όπου θα πάνε ένα σωρό υπουργοί να συνομιλήσουν με τους λαθρο και τους αλητοαντίφες και τέλος οργανώνει συναυλία μέσα στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με τον Νταλάρα “με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει».

Στον φόβο, στον εγκλεισμό, στην υποβάθμιση, την βρώμα, τον εξοστρακισμό των κατοίκων, την γκετοποίηση, την ισλαμοποίηση και την εγκατάλειψη το ΠΑΣΟΚ απαντούσε με την οικογένεια Νταλάρα και με συναυλίες του Νταλάρα στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο Νταλάρας ήταν η λύση, η gauche caviar δηλαδή, που έκανε χτες και δηλώσεις κατά της ΧΑ, όταν ο ίδιος πίστευε ότι με γελοιότητες θα λύσει το πρόβλημα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα και θα ενώσει τους νόμιμους με τους παράνομους, την Ευρώπη με το Ισλάμ, τον πολιτισμό με την καφρίλα και την Ελλάδα με το Αφγανιστάν.

Και μετά αναρωτιούνται πώς έγινε δύναμη η ΧΑ. Έλα ντε; Γιατί δεν κοιτάνε όλοι αυτοί τον εαυτό τους στον καθρέφτη; Όλοι αυτοί που βγήκαν να κάνουν δηλώσεις ήταν αυτοί που την ενίσχυσαν όχι μόνο διά της απουσίας τους ως Κράτος, ως θεσμικοί, ως υπεύθυνοι για την προστασία των πολιτών και την ποιότητα ζωής τους, αλλά και διά της ελιτίστικης, ανεγκέφαλης και τελικά επικίνδυνης στάσης τους.  Η ιστορία δεν σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος πώς στήθηκε όλο αυτό, από ποιους και γιατί.

Οι πραγματικοί αντιφασίστες είμαστε οι κάτοικοι, που πολεμάμε με κάθε νόμιμο μέσο πάνω από δέκα χρόνια τώρα τον φασισμό που μας επιβάλλει τα ισλαμικά στρατόπεδα μέσα στην πόλη, όπου οι κρατούμενοι είμαστε εμείς. Οι υπόλοιποι απλά κάνουν την δουλίτσα τους. Τόσες μέρες λοιδορούνται οι πραγματικοί αντιφασίστες της περιοχής που είναι οι κάτοικοι της, ότι αυτοί έδωσαν δύναμη στην ΧΑ. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Όλο το συνταγματικό τόξο της έδωσε δύναμη γιατί χρειάζονταν τον χρήσιμο ηλίθιο. Αυτοί την έφτιαξαν, αυτοί την τελείωσαν». .

______________________________________________________________________

* Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

http://www.nantiareport.gr/anarotiountai-pos-egine-dynami-i-ch-a-to-syntagmatiko-tokso-tis-edose-dynami-giati-chreiazontan-ton-chrisimo-ilithio/

 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ναζί έγιναν δύναμη επειδή είχαν διαφήμιση από τα μμε και στήριξη από το κράτος. Σκέψου ότι τα μμε παρουσίαζαν σαν αγανακτισμενους κατοίκους στελέχη της συμμορίας που έρχονταν ακόμα και από άλλες περιοχές. Την ίδια ώρα έδιναν άλλοθι στις επιθέσεις εναντίων αλλοδαπών οι οποίοι κατοικούν στην περιοχή. Όσο αφορά τι κράτος ή αστυνομία ποτέ δεν ενόχλησε τη συμμορία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όπως προέκυψε από τη δική μετά την επίθεση στους Αιγυπτίους εργάτες πήγαν τα μέλη της συμμορίας στη γαδα και εκεί τους έδωσαν να αλλάξουν μπλούζες για να μην βγουν φωτογραφια με τις μπλούζες της οργάνωσης

Δημοσίευση σχολίου