Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Σοκάρει η νέα ρατσιστική επίθεση από αγέλη Ρομά

Σύμφωνα με καταγγελία λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, στην οδό Παρλαμά στο Ηράκλειο, πλανόδιος πωλητής, μέλος μιας ομάδας τριών ατόμων γρονθοκόπησε ηλικιωμένο οδηγό ο οποίος αρνήθηκε να αγοράσει τους υαλοκαθαριστήρες που πουλούσε.

Συγκεκριμένα:

"Στην οδό Παρλαμά, γύρω στις 12 παρά δέκα το μεσημέρι, ένας πλανόδιος πωλητής υαλοκαθαριστήρων, γρονθοκόπησε έναν κύριο μεγάλης ηλικίας επειδή αρνήθηκε στις πάρα πολύ επίμονες προτάσεις του να του αλλάξει τους υαλοκαθαριστήρες του ΙΧ του.

Εκείνος έβαλε το σώμα του μέσα στο αυτοκίνητο από το παράθυρο του οδηγού και τον γρονθοκοπούσε στο πρόσωπο όταν ο οδηγός έβαλε εμπρός για να φύγει αρνούμενος να αγοράσει ό,τι πουλούσε.

Ο πλανόδιος ήταν μέλος μιας τριμελούς ομάδας Ρομά, γύρω στα 25 όλοι τους. Εκείνος ήταν ο πιο μεγαλόσωμος.

Κάλεσα την αστυνομία γιατί φοβήθηκα να εμπλακώ επειδή φαινόταν πράγματι ασταμάτητος.

Η κατάσταση είναι δραματική, είτε στα φανάρια είτε στα πάρκινγκ καταστημάτων. Φοβόμαστε να κατέβουμε γιατί οι τραμπούκοι μας εκφοβίζουν.

Εύχομαι δημοσιοποιώντας το θέμα, να καταφέρουμε να αποτρέψουμε αυτή την ωμή ψυχολογική και σωματική κάποιες φορές βία που μας ασκούν διαρκώς".

 

Συχνό το φαινόμενο

Το περιστατικό που περιγράφει η αναγνώστρια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων ανάλογων που συμβαίνουν συχνά στα φανάρια διασταυρώσεων, έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε άλλα σημεία κομβικής σημασίας. Οι μικροπωλητές, αποφασισμένοι να πουλήσουν την πραμάτεια τους με κάθε τρόπο, πιέζουν φορτικά, βρίζουν, φτάνουν ακόμη και να χτυπήσουν ηλικιωμένους και τουρίστες αν δεν συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις τους.

Πηγή: Cretalive


 
 
Ληστεία στο Αιγάλεω: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει πώς εξαπάτησαν και κακοποίησαν την 80χρονη 
 
 

Δείτε πλάνα από τη δράση των κακοποιών, πώς κατάφεραν να μπουν στη πολυκατοικία - Ο 21χρονος δράστης την χτυπούσε αλύπητα, «απειλούσε να με σφάξει με μαχαίρι» κατέθεσε η άτυχη ηλικιωμένη

Ενα βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία στο Αιγάλεω με θύμα μια 80χρονη φέρνει στο "φως" το protothema.gr δεκαπέντε ημέρες μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η άτυχη γυναίκα στα χέρια των αδίστακτων δραστών.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο τρόπος που έδρασαν ο ληστής και η 39χρονη συνεργός του προκειμένου να εξαπατήσουν την ηλικιωμένη και να την εγκλωβίσουν στο διαμέρισμά της προτού ο 21χρονος την ξυλοκοπήσει άγρια και τη ληστέψει. 
 
 
 
 
  Το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου στις 3.14, η 80χρονη ξεκλειδώνει την εξωτερική πόρτα του σπιτιού της που βρίσκεται επί της οδού Καππαδοκίας στο Αιγάλεω. Ελάχιστα λεπτά πριν, η 39χρονη της έχει ζητήσει λίγο νερό, γιατί δήθεν έχει βλάβη το αυτοκίνητό της.

Η ηλικιωμένη περπατά στο διάδρομο και κατευθύνεται προς το διαμέρισμά της. Η 39χρονη προλαβαίνει να κρατήσει με το χέρι της ανοιχτή την πόρτα και δύο λεπτά μετά εμφανίζεται ο 21χρονος συνεργός της.

Η γυναίκα κοιτάζει γύρω της μήπως κάποιος τους έχει αντιληφθεί και σφηνώνει την εξώπορτα με ένα ξύλο την ώρα που ο ληστής μπαίνει στο κτίριο και τρέχει προς το σπίτι της 80χρονης. Κρύβεται κάτω από τη σκάλα και περιμένει το θύμα του.

aigalew__1_
aigalew__2_


Η ανυποψίαστη γυναίκα βγαίνει έξω με ενα μπουκάλι νερό και το δίνει στην 39χρονη. Η δράστιδα παίρνει το μπουκάλι, χαιρετά την ηλικιωμένη και κατευθύνεται προς ένα λευκό ΙΧ αυτοκίνητο όπου την περιμένει -μαζί με το νεαρό ληστή- ο συνεργός τους.

Η 80χρονη επιστρέφει στο σπίτι κλείνοντας την εξώπορτα. Ο 21χρονος την περιμένει στο διάδρομο, την χτυπά, την πετά μέσα στο διαμέρισμά της και κλειδώνει την πόρτα. Εκεί ξεκινά το μαρτύριο της.

«Μου βούλωσε το στόμα και με χτύπαγε. Και μου έλεγε 'φέρε τα λεφτά'. Του λέω 'θα στα δώσω, άφησε με' άλλα συνέχιζε να με χτυπάει. Στο πρόσωπο, στο κεφάλι», είχε δηλώσει αποκλειστικά στο protothema.gr η 80χρονη μια ημέρα μετά τον εφιάλτη που έζησε.

«Με πέταξε κάτω. Το σπίτι ήταν όλο αίματα. Όσο έψαχνε στα δωμάτια, έφυγα, μπήκα στο διάδρομο και φώναξα. Είχα ένα μαχαίρι στο τραπέζι, το πήρε, το έβαλε στο λαιμό μου και μου έλεγε 'θα σε σφάξω'», περιέγραφε το θύμα της ληστείας.

ilikiwmeni-aigalew__2_
ilikiwmeni-aigalew__1_


Ο αδίστακτος ληστής ψάχνει όλο το σπίτι αναζητώντας χρήματα. Μόλις καταλαβαίνει ότι θα φύγει με άδεια χέρια, της τραβάει το σκουλαρίκι από το αριστερό αυτί σκίζοντάς το και αφήνει την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη στο πάτωμα.

Η 80χρονη καταφέρνει να συρθεί μέχρι την πόρτα, την ξεκλειδώνει και καλεί σε βοήθεια. Όπως φαίνεται στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, ο 21χρονος βγαίνει από το διαμέρισμα και αρχίζει να τρέχει στο διάδρομο. Βγαίνει έξω, κινείται προς το αμάξι των συνεργών του, μπαίνει μέσα και εξαφανίζονται.

ilikiwmeni-aigalew__3_


Ο 21χρονος συνελήφθη πριν πέντε ημέρες στον Ασπρόπυργο μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Αστυνομικού Τμήματος Αιγάλεω και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Μαζί του κατηγορούνται η 39χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται και ένα ακόμη άτομο το οποίο φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε κατηγορίες και στη συνέχεια απολογήθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας. Μέχρι να δικαστεί, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της παρουσίας δυο φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
 
 
 
Ηράκλειο: Ρομά εξαπάτησαν οκτώ άτομα και απέσπασαν 40.000 ευρώ 
 

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία που έκανε στο τμήμα μια αγρότισσα από χωριό του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων στο Ηράκλειο, ότι άγνωστοι που επικοινώνησαν μαζί της με το πρόσχημα ότι θα αγόραζαν το τρακτέρ της, την έπεισαν να τους δώσει τους κωδικούς του e-banking, δήθεν για να καταθέσουν το αντίτιμο. Έτσι, κατάφεραν να μεταφέρουν από τον λογαριασμό της σε άλλον το ποσό των 5.500 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στα ίχνη των δραστών που εντόπιζαν αγγελίες για πωλήσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας και εξαπατούσαν με τον ίδιο τρόπο αυτούς που τις είχαν αναρτήσει. Ως τώρα, έχουν εντοπιστεί οκτώ θύματα, από τα οποία οι δυο Ρομά είχαν αποσπάσει συνολικά περίπου 40.000 ευρώ, αλλά η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους συνεχίζεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου