Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ntantades.gov.gr ~ Έρχονται οι... νταντάδες της γειτονιάς

Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, η πλατφόρμα ntantades.gov.gr αλλά και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Πρόκειται για το πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας (Αβδήρων, Βόρειας Κυνουρίας, Καβάλας, Ορεστιάδας, Αμφιλοχίας, Γόρτυνας, Καρπάθου, Παλαμά, Ανατολικής Σάμου, Δίου – Ολύμπου, Κρωπίας, Πηνειού, Ανδρου, Εμμανουήλ Παππά, Λεβαδέων, Πρέβεζας, Αποκορώνου, Εορδαίας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ρήγα Φεραίου, Βέλλου – Βόχας, Ευρώτα, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας, Σάμης, Βοΐου, Ικαρίας, Μυκόνου, Σουλίου, Βόρειας Κέρκυρας, Ιστιαίας – Αιδηψού, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τέλος Σύρου Ερμούπολης.

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους παραπάνω δήμους.

Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση με στοιχεία όπως αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή μαθητείας ειδικότητας Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι διάφορα σεμινάρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διαφημίζουν ότι εκπαιδεύουν –με κάποιο κόστος– επιμελητές/τριες για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επίσης οφείλουν να υποβάλουν πρόσφατα πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική τους υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων αλλά και πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.

/ https://www.kathimerini.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου