Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κάγκουρες ~ Τα 63 είδη!

 
Μιλάμε για ολόκληρη διατριβή πάνω στο θέμα!!!

1. Ο καβουροκαγκουρας= αυτος που θελει και ποθει να γινει καρναβαλος αλλα δεν θελει να διαθεσει και χρημα… Η λύση ειναι η χρησιμοποιηση “φτιαχτο μονος σου” εφαρμογων οπως π.χ. αυτοκολλητα μετατροπων και προσθετων, αφαιρεση καζανακιων απο εξατμιση κτλ…

2. Ο Xmas Tree aka πυγολαμπιδα = οπου με απαραμιλλη εναλαγη φωτων κανει αισθητη τη παρουσια του παντου…. Για extreme καταστασεις, το ενε πιτσιλιστηρι πρεπει να ειναι κοκκινο και το αλλο μπλε…


3. Ο VanGogh = Ο οποιος προσθετει μερικες πινελιες πανω στο αυτοκινητο οπως διχρωμοι προφυλακτηρες κτλ…

4. Ο κρυφοκάγκουρας = Αυτός που απο τη μια κράζει τα πολύ καγκουρεμένα αυτοκίνητα αλλά απο την άλλη όχι μόνο κάνει μικροκαγκουριές αλλά κατα βάθος θα ήθελε να έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει καρναβάλι κι ας ντρέπεται να το παραδεχτεί.

5. O αεροπόρος – σιδερώστρα= αυτός που με την αεροτομή σου δίνει την αίσθηση ότι θα πετάξει αλλά ουσιαστικά η αεροτομή του παίζει το ρόλο πρεσσοσιδερώστρας

6. Ο Dee-Jay κάγκουρας = Εχει…… εγκαταστήσει στο αυτοκίνητο ηχοσύστημα (λέγε με ICE) ισχύος 3MW και όταν περνάει το καλοκαίρι έξω από παραλιακή καφετέρια ανεβάζει το Volume στο 50, για να τον ακούσουν και να γυρίσουν όλοι το κεφάλι. Λίγο παρακάτω το χαμηλώνει. Ενίοτε πάσχει και από μερική κώφωση. Το αυτοκίνητο δεν έχει πορτ-μπαγκάζ, αλλά ειδική κατασκευή (MDF ή πολυεστέρας βαμμένος στο χρώμα του αυτοκινήτου για να τοποθετηθύν ενισχυτές, sub κλπ).

7. Ο νικελοκάγκουρας = Εκτεταμένη χρήση νικελ, σε ζάντες, πλαίσια φαναριών, τσιμούχες παραθύρων και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Το εσωτερικό συνδυάζεται άριστα με κρέμασμα στον καθρέπτη διαφόρων αντικειμένων: χαιμαλιά, κομπολογοειδή, ζάρια, μαιμούδες ή λοιπά είδη του ζωικού βασιλείου.

8. Ο Αλβανός Κάγκουρας = Eχεί τεράστιο αυτοκόλλητο σκορπιό στο πίσω τζάμι ή σε άλλη περίοπτη θέση και φυσικά χειροποίητες μοντίφες με φτηνά υλικά πάνω σε χρέπια τα οποία συνήθως διαλύοντε εν κινήση….
Απαραίτητο αξεσουάρ τα μπλε λεντάκια και φυσικά τα αυτοκόλλητα Gti, turbo, 16V….

9. Ο τυρέμπορας = Οδηγάει πάντα datsun pickup ή toyota hilux με μικρές ζάντες εμπρός και τεράστιες πίσω και πίσω στο παρμπρίζ γράφει μηνύματα του τύπου: O Μήτσος με το Τούρμπο.

10. Ο κοντράκιας = Ο κλασσικός κάγκουρας. Συχνάζει στο ΣΕΦ. Αγαπημένο του χόμπυ να μαρσάρει στα φανάρια και να τρώει τα λάστιχά του στις επιταχύνσεις. Του αρέσουν οι αγώνες Dragster ενώ δε χάνει τεύχος απο νεανικά περιοδικά βελτιώσεων. Στο αυτοκίνητό του φαίνονται και οι υπόλοιποι τύποι.

11. Ο βλαχο-κάγκουρας = Συνδιασμός προαναφερθέντων κατηγοριών 2,5 και 6. Συνήθως μεροκαματιάρης, ξοδεύει σταδιακά δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην βελτίωση αυτοκινήτου 30ετίας, νομίζοντας έτσι πως δημιουργεί κάτι το ξεχωριστό. Σε αυτό συντελεί φυσικά και ο φίλος του ο “βελτιωτής”, ο οποίος συνήθως πουλάει αέρα κοπανιστό, και ζει από κάτι τέτοιους αφελείς.

12. O καγκουρο-φατσας = Χαμηλωμενο αμαξωμα με κατεβασμενο παραθυρο, οργανακια στη κολωνα που διχνει μεχρι θερμοκρασια κλ@νι@ς, αυτοκολλητο φωτιας στη πορτα, φραππεδια πιασμενη εσωτερικα στη πορτα, τσιγαρο στο στομα, αμανικο μπλουζακι κυριως με σκισμενα μανικια με λογοτυπο πισω ειτε “Μονωσεις Ταρατσων” η μπορει να ειναι και ποιο ψαγμενος και να εχει κανενα λογοτυπο “Superchips!”, στανταρ μαυρισμενος τερμα επειδη ειναι πολυ μελαχρινος, γυαλι αθλιο κυριως απο μαυρο που το D&G να βγαζει ματι (!) και αν μπορουσες να κοιταξεις μεσα θα εβλεπες τη μπανανα στη μεση! Το παρον φαινομενο…συνανταται συνηθως σε ασημι αυτοκινητο!

13. Ο άγιος-κάγκουρας = Εικόνες παντού μέσα στο αμάξι, στο καθρέφτη κρέμονται ματάκια και η εικόνα του Αγίου Χριστόφορου, εκκλησία FM να παίζει συνεχώς,αυτοκόλλητα του τύπου “Ο χριστός σώζει” και ένα μπουκάλι αγιασμός στην ποτηροθήκη.Σε φανατισμένα είδη συνανταται κολλημένο τεράστιο αυτοκόλλητο που καλύπτει όλο το πίσω παρμπριζ που αναγράφει”μην βασφυμείτε τα θεία…σοβαρός κίνδυνος δυστηχήματος”

14. καγκουροπαράλυτος=χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο λες και είναι παράλυτο,συνήθως δασύτριχο με αλυσίδες και εντυπωσιακά ρολόγια που μόλις δουν μπανάνα αρχίζουν και κουνούν το χέρι από μόνα τους.

15. Ο καμακοκάγκουρας = απώτερος σκοπός του βάσει αυτων που πράτει με το αυτοκίνητο του είναι μπας και κάνει κανα κονέ με το αντίθετο φύλο είτε μεσα στην κίνηση, ειτε σε κανενα φανάρι ή ακόμη και μέσα στην πλατεια του ΣΕΦ-Μπουρναζιου. Συνήθως ακούει sexy r & b, αλλα συναντόνται και είδη που ακούνε ερωτολαικά του 80-90 στη διαπασόν (κουλα σ’αγαπαω μ’ακους?, σ’αγαπάω μ’ακους?, ΛΕ-ΠΑ etc). Παλιότερα χαρακτηριστικό τους ηταν στο πισω παρμπριζ κολλημένη καρδουλα με βέλος στη μέση σχηματιζόμενη απο κόκκινα και κιτρινα λαμπάκια. Το τελειο Image για αυτους έίναι να προωθησουν την εικόνα του χωρισμενου που ψάχνει μια νέα αγκαλια-έρωτα. Συνήθως στο πορτπαγκάζ υπάρχει και mini bar για παν ενδεχόμενο. Συναντόμενα ήδη: καμακοκάγκουρας ο αμμώδης (απώτερος σκοπός η αποπλάνηση σε παραλία) και καμακοκάγκουρας ο βραχώδης (συχναζει στο αττικο άλσος-πεντέλη)

16. Ο black-van κάγκουρας=Διαθέτει βανάκι κατά προτίμηση μαύρο με γαργαλημένο μοτέρ, φιμέ τζάμια, νίκελ ζάντες, μπόντικιτ (πού τα βρίσκουν;!) και λάμπες νέον στο πάτωμα. Μπαίνει παντού με τις πόρτες (πισωκίνητο γαρ) και συμπεριφέρεται στο δρόμο λες και παίζει carmageddon τρομοκρατώντας τους πάντες καλά κρυμμένος μέσα στα φιμέ του τζάμια.


17. Ο καγκουροσαυρος = Ειδος καγκουρα που εχει κανει το αμαξι του (ο θεος να το κανει) 1 χιλιοστο πιο ψηλο απο το οδοστρομα και οταν παταει φρενο ξυνει την ασφαλτο.


18. O μπινελικοκάγκουρας-λαμόγιο-λούης= είδος κάγκουρα συχνά εμφανιζόμενο τις βραδυνες ώρες. Φανατικός οπαδός του huyndai accent-kia mia sia που νομίζει οτι οδηγει υπεραυτοκινητο επειδη εβαλε εξατμιση στο ζαπατινα. Συνηθως φοράει εφαρμοστο αμανικο φανελλακι και ψάχνεται με το παραμικρο για τσαμπουκά ακόμη και αν του κορναρεις επειδη περασε κανα stop. Ανυπομονει να πατησει ΑΜΕΣΑ κορνα στον μπροστινο του οταν αναψει πρασσινο. Βγαινει με το παραμικρο για ξυλο αγνοώντας κάθε αλλη πολιτισμενη μέθοδο μεχρι την στιγμη που θα βγει τυπάκι τυπου sado απο αλλο αυτοκινητο και γίνεται Λουης. (δεν χανει επεισοδιο του κατς)

19. Κάγκουρας μετανάστης ή αποδημητικός = κάνει συνήθως την εμφάνισή του τους καλοκαιρινούς μήνες προερχόμενος κυρίως από βόρεια Ευρωπαϊκή χώρα…

20. O trendyΚαγκουρας ή κυριλλεΚάγκουρας ή φλωροΚαγκουρας = Πουλαει μουρη με τα λεφτα του φραγκατου μπαμπα,ενω ο ιδιος ειναι απλα ενα τεμπελοσκυλο.Ξεκινησε με golf γιατι ”ειναι το πιο κυριλλε και αξιοπιστο μικρομεσαιο”,και τελικα επεισε το μπαμπα και οδηγα ΤΤ,RX8 ή SLK.Δεν ξερει πολλα απο αυτοκινητα αλλα εχει υφος και τουπε οδηγου αγωνων.Ειναι μελαχρινος,με ροζ μπλουζες,αξυριστος και με γυαλια-μασκα(βασικα ολοι οι οδηγοι ΤΤ ετσι ειναι).Ονειρο του μια Μ3,την οποια φυσικα δεν προκειται ποτε να την οδηγησει στα ορια γιατι δεν ξερει!Θελει απλα να ειναι πρωτη μουρη εξω απο τα μπουζουκτσηδηκα.Το αμαξι του εχει καταμαυρα φυμε,για να φαινεται κακος.Συνηθως για να αποδειξει στην γκομενα οτι ειναι γρηγορος καταληγει καρφωμενος σε τοιχο και το αμαξι του σε μαντρα,για να αγοραστει τελικα απο αλλον υποψηφιο κυριλλεΚαγκουρα.

21. O Μ Κάγκουρας = Συνήθως κυκλοφορεί με 4πορτη Ε36 της κακιάς ώρας, πάντα 1600 (εφόσον το 1500 σταμάτησε στις Ε21), φοράει καθρεφτάκια Μ3, ζάντες 22,5 ιντσών με αποτέλεσμα να μη φορτώνει τις 4 από τις 5 σχέσεις του κιβωτίου, ενίοτε φοράει ψεύτικο δισκόφρενο πίσω με τρυπούλες κλπ, τελικό από αεροπλανοφόρο, σηματάκια Μ παντού (το 316 έχει πάρει πόδι προ πολλού) και τελευταία είναι πολύ της μόδας κάτι ψευτοξένον διάφανα εμπρός φώτα… Επίσης ο οδηγός 9/10 περιπτώσεις υποφέρει κατά την οδήγηση από την τριβή τιμονιού/μπάκας.

22. O 4κίνητος κάγκουρας = Ψηλωμένο Wrangler όσο δεν πάει άλλο, αναπνευστήρας, χωμάτινα λάστιχα, προφυλακτήρες με συρματόσχοινο, φώτα παντού και pda navigation για να μή χάνεται στα στενάκια του Κολωνακίου και της Κιφησιάς. Βλέπει χώμα όταν κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος στα παραπάνω μέρη, κάποιος τροχός πέσει μέσα σε ζαρντινιέρα ή δέντρο στο πεζοδρόμιο…

23. O Cabrio Κάγκουρας = Εφαρμόζει την γυναικεία τεχνική “τονίζω ότι έχω-κρύβω ότι δεν έχω”, κυκλοφορεί όλες τις ώρες ξεσκέπαστος π.χ. 13:00 το μεσημέρι (120c υπό σκιά), σε μέρη που υπάρχουν θυληκά, κρεμόμενος από την πόρτα του οδηγού. Αν προσέξετε καλά, θα παρατηρήσετε τα ίχνη από σάλια που αφήνει πίσω του το αυτοκίνητο. Ορισμένες φορές

24. O Fashion Καγκουρας = Τυπος που ενω εχει yugo 45 κυκλοφορει παντα με μουκαμισα Ferrari και μπλουζακια απο Drift Clubs. Συνηθιζει να εχει κρεμασμενα στα κλειδια του και replica κλειδια απο Ferrari / Porche κτλ…

25. Ο Alfisti Καγκουρας = Ποσταρει στο Kangooroland εικονες απο κωλοφτιαγμενες alfa που κατα βαθος του αρεσουν και περιμενει τα σχολια των αλλων για να δει τι ειναι αποδεκτο ως καγκουρια και τι οχι…

26. Ο καγκουράκος = ο κάγκουρας στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ζηλεύει όλα τα προαναφερθέντα είδη και έχει μόλις ξεκινήσει να σακατεύει το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς μαμά, με μία ή δύο καγκούρικες λεπτομέρειες. Οδηγεί VW Golf IV 1.4 5πορτο (της μαμάς του) με τάσια, aftermarket προβολάκια ομίχλης με γραμμή απευθείας από τη μπαταρία για να είναι μονίμως αναμμένα (καγκουριά stage 1) και ένα πελώριο μπουρί σόμπας από το τελικό και πίσω (stage 2). Το αμάξι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο πάνω. Θέλει να μαζέψει λεφτά για να γίνει full time κάγκουρας κάποτε.

27. Ο Pai Mei κάγκουρας = είναι παλιός κάγκουρας με χρόνια εμπειρίας. Σπάει τα παπάρια των φίλων του (βλέπε ακριβώς από πάνω “καγκουράκος”) για να γίνουν σαν κι αυτόν όταν μεγαλώσουν. Ο καγκουράκος τον έχει θεό, είναι ο Master του, ο Sensei, ο δάσκαλος που γνωρίζει άριστα την τεχνική των 5 σημείων: εξάτμιση, λαμπάκια, body kit, χαμήλωμα, ICE.

28. O Kangoorator = Ιδιοκτητης καταστηματος που ειδικευεται στις εφαρμογες αφτου του ειδους.. Συνηθως εξω απο το μαγαζι εχει και το αναλογο Καγκουρογκαζο, το οποιο ειναι και τοπος προσκυνηματος για του απανταχου καγκουρες.

29. Ο Πάπιας = είναι αυτός προς τιμήν του οποίου δημιουργήθηκε ο λέξη κάγκουρας. Οδηγεί στρογγυλοφάναρο 6βολτο παπί ή 12βολτο GLX, χωρίς ποδιά για να χωράει το καρμπιρατέρ από φρεγάτα που έχει βάλει στο καημένο μοτέρ των 49 ή 72 κυβικών. Βαμμένο μωβ ελεκτρίκ ή πράσινο λαχανί με στρας. Οι πιο γενναίοι το κάνουν 80άρι, αφήνοντας φυσικά τα φρένα μαμά (και μετά ψάχνουν για κολώνα μπας και σταματήσουν). Εξάτμιση “Mitsaras Sport Exhaust” που κάνει θόρυβο όσο 100 αλυσοπρίονα στις ροπές τους, με κλαπέτο που βουλώνει όμως όταν περνάει από μπλόκα. Οδηγεί με το αριστερό χέρι ανάμεσα στα σκέλια για να μην παγώνουν τ’@@ του και ακουμπάει στα μαρσπιέ με τις φτέρνες, ώστε η μύτη του παπουτσιού να ξύνει άσφαλτο. Απαντάται σε περιοχές Φοίνικα Θεσ/νίκης, Ζεφύρι, Μπουρνάζι, Λούτσα-Σπάτα-Κορωπί-το-καλύτερο-παπί. Περπατάει “ντόινγκ-ντόινγκ” στις μύτες των ποδιών, εξ ου και η ονομασία “Κάγκουρας” που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα.

30. Wannabe ή επίδοξος κάγκουρας = αυτός που δεν έχει αρχίσει ακόμα αλλά σκοπεύει σύντομα να αρχίσει το καγκούρεμα. Προς το παρόν ενημερώνεται απο σχετικά περιοδικά

31. Ο ταριφοκάγκουρας = οδηγει συνήθως μερκέντα ή skoda. Παντα καλογυαλισμένος, με 19΄΄+ ζαντολάστιχα. Πίσω απο το αυτοκίνητο υπάρχουν τα απαραιτητα διακριτικα ΑΜG,ABT etc, και το αυτοκινητο περιμετρικα εχει κολλημενα bumper protectors με φωσφοριζε πλαστικά. Συνήθως βριζει τα ιταλικα αυτοκινητα, οδηγει με 4η και 40 χλμ και σου πρίζει τα @@ μεχρι να φτασεις στον προορισμο σου σχετικα με τις ερωτικες επιτυχιες του (σπανιο ειδος αυτος που εχει παει στην Αννιτα 1-2 φορες σαν ταλεντο) .Απαραιτητη φωτο μεσα “μπαμπα μην τρεχεις”

32. O Διεθνής κάγκουρας = Οδηγεί συνήθως stationwagon ή σέρνει τροχόσπιτο και έχει γεμίσει πόρτες-παράθυρα από αυτοκολλητάκια των μερών που έχει επισκεφθεί…

33. H Kαγκουρίνα = Επειδή η καγκουριά δεν έχει γένος, κοπέλα συνήθως με cincue, sei, saxorallo, βαμένο σε κιτρινάκι, ροζάκι, κοκκινάκι με αρκουδάκια, αυτοκολλητάκια κλπ παραφερνάλια που διανέμοντε δωρεάν με την super κατερίνα, το cosmopolitan κ.α. καγκουρίνικα περιδοδικά….

34. Κάγκουρας ο πλατύπους aka Ελεφαντοκάγκουρας = Φοράει ελαστικά 285/30/16 σε αμάξι που μαμά διάσταση βγαίνει μέχρι 175/65/14. Απαραίτητη μοντίφα το κόψιμο φτερού-θόλου ή αντικατάσταση με πολυεστερικά.

35. Ο αμπραγιαζοκαγκουρας = Αυτος που τουλαχιστον μια φορα το μηνα παει για αλλαγη δισκων, μιας και απο τα πολλα αμπραγιαριζματα εξω απο καφετεριες, το αμαξι μπατιναρει συνεχως… Απαραιτητο και εδω εξαρτημα φυσικα, η hand made εξατμιση και αυτοκολλητο “Θεοφιλος”…

36. Κάγκουρας με ουρά aka Κάγκουρας ο κωλοτρίφτης = Εξοπλισμένος με κοτσαδόρο χωρίς όμως να έχει τρέιλερ ή βάρκα. Απαραίτητο αξεσουάρ για το παρκάρισμα διότι ο δικός του προφυλακτήρας δεν πρέπει να χαλάσει. Στους μπροστινούς προφυλακτήρες συνήθως bumper protectors. Οι πιο “ψαγμένοι” κάγκουρες του είδους φορούν “κομμένο” μπαλάκι του τέννις πάνω στον κοτσαδόρο.

37. Κάγκουρας ο βρωμύλος aka Κάγκουρας ο Τεξανός aka Κάγκουρας ο Τέλης = Το πιο οκνό είδος κάγκουρα. Το αυτοκίνητο είναι θεοβρώμικο και στο παρμπριζ βρίσκονται κολλημμένα σε παράταξη (όχι απαραίτητα σε σειρά ή ευθυγραμμισμένα) τα σήματα τελών κυκλοφορίας από το 1986 μέχρι το 2006.

38. Κάγκουρας F/L = Βαμμένοι προφυλακτήρες και μαρσπιέδες όπως στην επόμενη f/l έκδοση, αυτός όμως έχει την αρχική. Οι θρασύτεροι καγκουρες του είδους έχουν αντικαταστήσει και τους προφυλακτήρες με αυτούς της F/L έκδοσης και έχουν επίσης βάλει και τα ανάλογα διακριτικά πίσω ή στο πλάι.

39. polyester etc Κάγκουρας = Ο καγκουρας που εχει πλεον αφαιρεσει το δικαιωμα απο το car του να πιανει πανω μαγνητης.Spoiler εκχιονιστικου και αεροτομη απο EVO απαραιτητα,τα υπολοιπα αντικατασταση με πλαστικο η πολυεστερα.αεραγωγους απο F40 και φαναρια απο ασχετο αυτοκινητο…

40. Ο Αρχίδιανεν = Συνήθως οδηγεί saxo ή rally. Τιμόνι momo, ένα μόνο bucket κάθισμα (του συνοδηγού είναι το κανονικό), τα πίσω ή στη θέση τους ή βγαλμένα εντελώς, πεταλιέρα αλουμινίου, πίσω ζώνες πιασμένες στο κάτω μέρος των εμπρός καθισμάτων (οπτικό roll cage), στήλη με χορηγούς στην πόρτα του οδηγού, μπουρί χαλυβουργικής αντί για εξάτμιση, κολώνα με barόμετρο, βολτόμετρο, κλανίμετρο, ζάντα ΟΖ άσπρη, πλαίσιο πινακίδας BurnOut Outlawz Street Mag και ύφος δέκα καρδιναλίων. Ξεφυτρώνει στο Acropolis.

41. Ο ανυποψίαστος γονέας = Μπαμπάς / μαμά που με άγχος αλλά και περηφάνια οδηγούν το αμάξι του κανακάρη γιατί το δικό τους είναι στο συνεργείο και θέλουν να πάνε για ψώνια στον ΑΒ. Δεν καταλαβαίνουν γιατί όταν περνούν πάνω από κέρμα νιώθουν την αξία του στη μέση τους και γιατί έχουν μερική απώλεια ακοής μετά τη σύντομη βόλτα. Τα ψώνια μπαίνουν πάντα στο πίσω κάθισμα γιατί στο χώρο αποσκευών υπάρχει “η μούζικα”.

42. Ο Μπουρδελοτσαρκας = Καγκουρας στη ψυχη αλλα οχι και στο σωμα.. Κλασικος συνοδηγος καγκουρων μιας και ο ιδιος δε διαθετει ( ακομα). Καθε μερα “συνοδευει” και αλλον μελετωντας εξονυχιστικα το καγκουραμαξο και μαζευοντας ιδεες ια το πως τελικα θα φτιαξει και το δικο του οοοοοοοταν το παρει…

43. Ο Βλάγκουρας= Προερχεται απο τη συνθεση του “βλαξ” και “κάγκουρας”. Θα μπορουσε να ονομασθει ως και εξυπνακιας.
Αποτελειται λοιπον, απο ατομο το οποιο γνωριζει τα παντα γυρω απο το αυτοκινητο και ολες τις ορολογιες. Ομως το προβλημα ειναι, οτι για να το παιξει εξυπνος, λεει οτι λεξη ακουσε απο κανα μηχανικο ή φιλο του, οπως “εκκεντροφορος”, “μπιελα”, “πιστονι” κτλ., αλλα λεει οτι βλακεια του κατεβει. Ενοειται οτι αυτο που λεει ειναι βλακειες και τελειως αναληθη, ομως για να το παιξει γνωστης, λεει τα δικα του. Συνηθως αυτο που κανει ειναι να εχει και ισχυρη γνωμη, απλα για τους γυρω του να φανει οτι αυτα που λεει οντως ισχυουν. Αυτο που περιμενει ο ιδιος απο τους αλλους ειναι ο θαυμασμος για τις τρομερες “γνωσεις”, τρομαρα του…

44. Ο δεκαοχτάτροχος κάγκουρας = Εκπρόσωπος του είδους από τη συμπαθή τάξη των νταλικιέρηδων. Διακοσμεί τον τράκτορά του με διάφορα λαμπάκια (κάποτε ήταν της μόδας τα παλινδρομούντα τύπου ΚΙΤΤ), εμβλήματα που παραπέμπουν σε κτηνώδη δύναμη (Turbo, Intercooler, V12 κτλ.), μπουλ-μπάρες που κάνουν τη νταλίκα να φαίνεται σα να βγήκε από dystopia movie και ενίοτε και αερογραφίες που απεικονίζουν συνήθως γκόμενες ή τον ΡΑΜΠΟ (ναι, υπάρχει τέτοια νταλίκα). Παραδόξως η καγκουριά δεν ασχημαίνει (πολύ) τις νταλίκες…

45. Κάγκουρας ο αποδημητικός = Ο ίδιος τύπου κάγκουρα με τον Νο44, αλλά επιπλέον με την ένδειξη TIR (διεθνείς μεταφορές).

46. Kάγκουρας o Βλάχος =τύπος ο οποίος πηγαίνει για διακοπές με την οικογένεια του και έχει φορτώσει στο οικογενειακό αυτοκίνητό του όλη την προίκα από το σπίτι του.Έτσι πάνω στον ουρανό του θα δούμε καρέκλες , τραπέζια, στρώματα, βαλίτσες ποδήλατα ενώ το πορτ παγκάζ είναι δεμένο με σχοινάκι,αφού δεν κλείνει από τα πράγματα . Ανάμεσα στα πράγματα διακρίνονται ναιλον σακούλες από το super market , κατσαρόλες , σκούπες, ψαροντούφεκα , βατραχοπέδιλα κ,α.Τα παιδιά στο πίσω κάθισμα χαιρετούν ή κοροϊδεύουν από το πίσω παμπριζ τους υπόλοιπους οδηγούς αφού στο ένα πλαινό παράθυρο είναι κρεμασμένα τα κουστούμια ενώ στο άλλο πλαϊνό παράθυρο ο σκύλος έχει βγάλει τη μουσούδα του έξω…

47. Ο Πρωτοκαγκουρας = Ο τυπος καγκουρα που θεωρει οτι η κακγουρια ειναι σαν την γνωση : Δηλαδη πρεπει να την μοιραζεσαι. Συνανταται σε forum στα οποια ειναι συνηθως admin ή και mod. Εχει σαν startup page στο site που εδρευει, φωτο απο το καμαρι του το οποιο εαν ηλικιακα δεν εχει παει φανταρος τοτε δεν κατεχει τα εχεγκεια για να ειναι δικο του. Το intercooler ειναι απο scania και παιζει τον ρολο του καπο μιας και το μεγεθος του υπερκαλυπτει τον χωρο της μηχανης.
Κατα κανονα ανορθογραφος αλλα παρ’ολα αυτα ξερει απ’εξω κι ανακατωτα την νομοθεσια περι πνευματικης ιδιοκτησιας σε περιπτωση που καποιος ο οποιος (κατα την δικη του αποψη παντα) δεν εχει γουστο, τολμησει να αναφερθει στο καμαρι του με υποτιμητικα σχολια. Δεν παραλειπει να αναφερει οτι η μετατροπη του καμαριου του, του εχει στοιχισει πανω – κατω οσο και η ολισθηση του στεγαστρου Καλατραβα στο ολυμπιακο σταδιο κατα την διαρκεια της ολυμπιαδας. Συνηθως στα forum που συχναζει η υπογραφη του εχει την μορφη : “Με τιμη ΤΑΔΕ, site admin του www.kangooristan.com/gr (το μοναδικο site που σεβεται και αγαπα το αυτοκινητο)”. Tο στεκι του…τι αλλο απο το στεκι της περιπτωσης Νο 10.

48. Ο Gruppo Kαγκουρας = Αυτος που επικαλειται το Gruppo για να βαλει επανω στο αυτοκινητο του σηματακια Ferrari, δαγκανες με αυτοκολλητα Mazeratti κτλ.

49. O wannabe κάγκουρας= Τι θα ήθελε να είχε αλλά δεν έχει. ΚΙΑ με μούρη Χ5, σκαραβαίος με μούρη Rolls κλπ

50. Ο ζωόφιλος = Ομοίως με τον 46, αλλά στην κορυφή της οικοσκευής τοποθετεί κλουβί με τον παπαγάλο του, ο οποίος βλέπει τον Χριστό φαντάρο σε ταχύτητες πάνω από 5 χλμ/ώρα καθότι η δύναμη του αέρα τον κολάει στα κάγκελα και του αφαιρεί μέχρι και την τελευταία στρώση πούπουλων και τρίχας. Το δύστυχο πτηνό ευλογεί τον Θεό σε κάθε στάση (διόδια, κατούρημα κλπ), βλαστημάει όλη την υπόλοιπη διαδρομή και ψάχνει για μπουφάν και κράνος σε μέγεθος super Xsmall (του κάκου όμως).

51. Ο Μπατίρης, aka Χαρλεάς = Θα ήθελε extensive μετατροπή αλλά λόγω περιορισμένων οικονομικών έχει αρκεστεί σε πρόσθετο εξάτμισης μεγέθους μπουριού της σόμπας, μέσα από το οποίο διακρίνεται η ατροφική original απόληξη. Παρόλα αυτά, έχει τρυπήσει την εξάτμιση και πιστεύει στο ρητό loud pipes save lives.

52. Ο Απατεώνας = Διπλή ξεχωριστή απόληξη εξάτμισης (σαν 159), εκ της οποίας δουλεύει μόνο η μία πλευρά. Το καλοκαίρι διακρίνεται από την καθαρή και βρώμικη πλευρά της εξάτμισης και το χειμώνα από τον μονομερώς εκλυούμενο καπνό.

53. Ο Αρχικάγκουρας = κάγκουρας που συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά των τύπων της παραπάνω λίστας.

54. ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ Ο ΚΟΛΛΩΔΗΣ = ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ,΄Η ΦΘΗΝΑ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΙΚΑ (ΒΛΕΠΕ POLO,SAXO,106,CLIO ΚΤΛ) ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ‘Η ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΠΙΝΙΑΡΟΝΤΑΣ, ‘Η ΜΑΡΣΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.

55. Ο Καβαλλάρης = Τζόβενο με μεγάλη στρητ μηχανή που δε χάνει ευκαιρία να δείχνει στους “κουτάκηδες” πόση δύναμη έχει. Μαρσάρει άγρια στο φανάρι, ξεκινάει πάντα με burnout ή/και σούζα και περνάει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα με τη διπλή ταχύτητα από αυτά, πολλές φορές στον ένα τροχό. Βρίζει χυδαία και με το παραμικρό αν του κλείσει κανείς το δρόμο επειδή δεν θα έχει προλάβει να τον δει κι αν κάποιος του ζητήσει το λόγο εξαφανίζεται θρασύδειλα. Αλάνθαστο διακριτικό το πίσω ελαστικό της μοτό που είναι καραφλό στο κέντρο και καινούργιο στα πλαϊνά.

56. Ο Δούκας = Πιτσιρικάς με μοτο τύπου supermotard, συνήθως KTM Duke εξ’ού και το παρασούκλι. Πάντα χωρίς κράνος, με γυαλί μάσκα, τζην και αμάνικο T-Shirt (για να φαίνονται τα μούσκουλα και τα τατού) στρίβει στα γλιστερά στενά της πόλης με supermotardικο ντριφτ με το πόδι κάτω και ανάποδο. Συνήθως έχει ελευθερώσει την εξάτμιση με αποτέλεσμα να ξυπνούν οι νεκροί τρία νεκροταφεία παρακάτω. Κυκλοφορεί συνήθως μεσημέρια, όπου το effect της τρύπιας εξάτμισης είναι πιο έντονο στους κοιμισμένους παροικούντες.

57. ο μπατσος κάγκουρας = συνήθως προτιμά να οδήγεί opel astra 2.0 πειραγμενο με μπουρι papadopoulos racing και φραπεδια μεσα….ονειρο του να μπει καποτε στην ομαδα Σ που πλεον δεν υπάρχει ή να γίνει οδηγός υπουργού. Συνήθως σε προκαλεί για κοντριτσα οταν ειναι πίσω και δεν τον εχεις παρει χαμπάρι και μόλις ανοίξεις λιγο σε σταματάει και σε γράφει….

58. O Kαπιταλοκάγλουρας = ο καπιτάλας ο οποίος διαθέτει αυτοκίνητο αξίας άνω των 100,000 κάθεται μόνο με το μαγιό του μέσα στο αμάξι με όλη την άμμο και την αρμύρα, τσίτα την μουσική και ο οποίος τρώει επιδεικτικά σουβλάκι με γύρο απο όλα με τα ζουμιά να στάζουν στα υπερπολυτελή δερμάτινα καθίσματα του, συχνάζει μόνο σε κοσμοπολίτικα μέρη όπως η Μύκονος!

59. Ο Χωριάτης Κάγκουρας = “πρήζει” το αυτοκίνητό του τόσο πολύ ώστε νομίζεις ότι έχει πάρει αναβολικά, βάζει και ένα subwoofer σαν αυτά που συναντάμε στα club και περνάει πάνω κάτω τον κεντρικό δρόμο του χωριού για να πουλήσει μούρη στη μοναδική καφετέρια – καφενείο που υπάρχει και να κάνει τ @@ μας τούμπανα.

60. Ο Καραβανάς Κάγκουρας = Συναντάται στα απανταχού στρατόπεδα, συνήθως υπαξιωματικός ΕΠΟΠ, ΕΠΥ ή ΕΜΘ ΜΕ Skoda Octavia RS/ TURBO TOUR/ 4×4 με τριπλή αεροτομή, συνήθως κόκκινο να ξεχωρίζει. Γεμάτο από αυτοκόλλητα θυρεών του στρατού ή της αεροπορίας και μπρελόκ “REMOVE BEFORE FLIGHT”. Φοράει απαραίτητα γυαλιά Ray Ban αεροπορικού τύπου και όνειρό του η ανέλιξή του ύστερα από 20 χρόνια στον τρομακτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή.

61. Ο Κάγκουρας Διαφημιστής = Κυκλοφορεί με τεράστια διαφημιστικά αυτοκόλλητα στο πίσω τζάμι. Το αγαπημένο τους ήταν το REPSOL σε κάτι παλιά σαξόραλλα. Μικρός νόμιζα ότι ήταν βρισιά.

62. O Ελλην του εξωτερικου καγκουρας = Συνανταται ιδιως τους καλοκαιρινους μήνες με πολυτελές αυτοκίνητο της δεκαετίας του 70 σε καλοκαιρινα θέρετρα. Εχει ξεχάσει τι νόμισμα έχει η Ελλάδα… Συνήθως μπερδευει το ευρω με τις δραχμες και τα δολλάρια…τα ελληνικα με τα αμερικάνικα κτλ….Το αυτοκινητο, συνήθως παλαια mercenta-dodge-volvo κτλ, ειναι γεμάτο αυτοκόλλητα με ελληνικα-αυστραλεζικα-αμερικανικα σημαιακια, αναλογα με τη χωρα που τον εχει υποδεχτει. Ειναι μονιμως στην μπριζα κατα την διαρκεια της οδηγησης και εχει παντα δικιο, ακομη κι αν εχει μπερδεψει τις σωστες λωριδες κυκλοφοριας…μιληστε του ελληνικα…καταλαβαινει

63. O Καγκουίνος = Προέρχεται από τον Κάγκουρα και τον Πιγκουίνο, συστήνεται δε και ως Kangween στις ξένες. Ο Καγκουίνος διακρίνεται για τη παρομοιώδη ομορφιά του (κολλημένος στα 1970-80) μαλλί μακρύ σπόιλερ, και κατσαριδοκτόνα μπότα μέχρι τον αστράγαλο με τζήν ή υφασμάτινο φαρδύ παντελόνι. Συχνάζει στα γνωστά στέκια των όμμορων καγκουίνων εξού και η μεγάλη ποικιλία του είδους. Οδηγεί συνήθως Τσάο και βέσπα ενίοτε όταν έχει κρύο κρύβεται πίσω από φιμέ τζάμι μήπως και ζεσταθεί. Απαντούνται στον ελληνικό χώρο σε διάφορα μέρη της χώρας συνήθως σε μέρη εξωτικά-τουριστικά. Είναι εύκολο να τους ξεχωρήσεις αφού τις πρώτες 3 άγγλικές λέξεις τις συντάσουν με γκρέκ άκσαντ. Εραστές της ρακέτας της παραλίας πίχτρα στο αντιλιακό ενίοτε τους κυνηγούν και σφήκες και μέλισσες… Ατάκα παραλίας “Ελα ρε μαλάκα να παίξουμε ρακέτες… έλα ρε μαλάκα για γράμμωση…” Αγαπημένο τους φαν κλαμπ οι Αλβανοί που ζουν τώρα τα δικά τους 80΄s.


ΠΗΓΗ: rubbish.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου