Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Μπατιροβαλκάνιοι δεν αφήνουνε σεντ στις παραλίες μας


*Ενώ οι φτωχομπινέδες Βρετανοί με τα βραχιολάκια, τσουβάλια με λίρες φέρνουν.

Πάνω από 30.000 Βαλκάνιοι κάθε σαββατοκύριακο στη Β. Ελλάδα-Δεν ξοδεύουν τίποτα-«Καλπάζει» η μαύρη εκμίσθωση εξοχικών.

Μια μικρή πόλη «μεταναστεύει» από τα Βαλκάνια κάθε σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική και...
τη Βόρεια Ελλάδα, με Σέρβους, Βούλγαρους, Σκοπιανούς και Ρουμάνους να ξεπερνούν τους 30.000 κάθε τέλος της εβδομάδας.

Όπως όμως αποκαλύπτει η Thessnews που κυκλοφορεί σήμερα, οι χιλιάδες Βαλκάνιοι που κατακλύζουν τη Χαλκιδική δεν είναι και οι πιο… ανοιχτοχέρηδες, καθώς δεν ξοδεύουν χρήματα, δεν ενισχύουν την τοπική οικονομία, καθώς όπως αναφέρουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες στην εφημερίδα φέρνουν μέχρι και νερά από την πατρίδα τους.

Την ίδια ώρα σε μάστιγα έχει μετατραπεί η «μαύρη» εκμίσθωση κατοικιών μέσω διαδικτύου, κάτι που προτιμούν οι Βαλκάνιοι λόγω των χαμηλών τιμών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Thessnews περίπου 2.000 ακίνητα ενοικιάζονται χωρίς παραστατικά κάθε καλοκαίρι στην Χαλκιδική, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τα νόμιμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Όσο για την παράνομη κατασκήνωση και αυτή εξακολουθεί να «ανθίζει» δυστυχώς στη Σιθωνία περισσότερο, αλλά και στην Κασσάνδρα, με πάνω  από 30 ελεύθερους κατασκηνωτές να συλλαμβάνονται σε επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ.


Οι Σλάβοι Σκοπίων γέμισαν βαλίτσες – και περιμένουν στην ουρά για τα ελληνικά σύνορα…


Το σλαβικό ‘Press 24’, αναφέρεται στην κίνηση των οχημάτων στα σκοπιανο- ελληνικά σύνορα, καθώς οι πολίτες του γειτονικού κράτους μετακινούνται, μαζικά,  για διακοπές στις ακτές της Ελλάδας.
Από το πρωί, σημειώνει το δημοσίευμα, στη διέλευση των Ευζώνων η αναμονή αρχίζει από τα 30 λεπτά και φθάνει τη μία ώρα.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την Ένωση ‘Άουτο Μότο’ των Σκοπίων, από την άλλη πλευρά, των συνόρων, στη διάβαση της Δοϊράνης, ο χρόνος αναμονής ανέρχεται περίπου από 15 έως 30 λεπτά.
Σε άλλα σημεία διέλευσης των συνόρων δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Από ότι διαφαίνεται η κίνηση δημιουργείται λόγω του προορισμού των παραθεριστών στη Χαλκιδική, Θάσο αλλά και στις ακτές της Κατερίνης.

(press24.mk)
--
The Hellenic Information Team

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου