Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Οι προσβλητικές χειρονομίες ανά τον κόσμο ~ Το "διεθνές" μεσαίο δάχτυλο και η ελληνική μούτζα νid


Κάθε λαός, εκτός από την επίσημη γλώσσα του, "μιλάει" και με απρεπείς, προσβλητικές, άσεμνες χειρονομίες.

Χειρονομίες που διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ενώ κάποιες είναι διεθνείς, όπως το γνωστό σε όλους μας, μεσαίο δάχτυλο. Η ελληνική "ανοιχτή παλάμη" φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα που παρουσιάζεται παρακάτω, με τις πλέον ενδεικτικές χειρονομίες.


Όπως σχολιάζει χιουμοριστικά το σκίτσο, "αν θέλετε να παραγγείλετε από τον σερβιτόρο πέντε σφηνάκια ούζου, μην του δείξετε την ανοιχτή παλάμη σας".

Ενώ, αν βρεθείτε στο Βιετνάμ, αν θέλετε να σταυρώσετε τα δάχτυλα σας για καλή τύχη, τότε θα δείξετε στον μέσο Βιετναμέζο την αγάπη σας για τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Το σύμβολο του ΟΚ που σχηματίζει κυκλικά ο αντίχειρας με τον δείκτη μπορεί να αποτελεί ένδειξη ικανοποίησης σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδά, θεωρείται όμως μια εξαιρετικά άσεμνη χειρονομία για τους Βραζιλιάνους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς και τους κατοίκους της Βενεζουέλας.

Τα "κερατάκια" από την άλλη, που αποτελούν σήμα κατατεθέν των οπαδών της ροκ και μέταλ μουσικής, συμβολίζουν την απιστία για τους Ιταλούς, τους Βραζιλιάνους, τους Πορτογάλους, τους Κολομβιανούς και τους Ισπανούς.

Τέλος, ο ανασηκωμένος αντίχειρας θεωρείται λίγο ως πολύ διεθνές σύμβολο έγκρισης ή αποδοκιμασίας.

Προσοχή στη χειρονομία λοιπόν:


Και ένα σχετικό βίντεο του BuzzFeed:





 Πηγή: Dailyinfographic.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου