Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Όλα έγιναν ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ


Κατά λάθος, αντί να χτυπήσουμε το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ χτυπήσαμε τον άνεργο, το ΘΥΜΑ της ΖΟΥΓΚΛΑΣ του ιδιωτικού και τον φορολογήσαμε βάσει τεκμηρίων.

Δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε ΚΑΙ με τις άγαμες θυγατέρες, και με τα 440.000 παιδιά που υποσιτίζονται στη χώρα. Έπρεπε να διαλέξουμε.

Κατά λάθος περάσαμε διατάξεις που απαλλάσσουν από ποινικές ευθύνες...
κρατικούς αξιωματούχους που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.

Κατά λάθος νομιμοποιήσαμε πλαγίως, παράνομες πληρωμές από κρατικούς φορείς και δήμους.

Αρχικά προσπαθήσαμε να απογράψουμε τους υπαλλήλους του κράτους αλλά μερικοί δεν θέλησαν να απογραφούν και μετά το ξεχάσαμε και αυτό.

Τελικά ξεχαστήκαμε και κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους άχρηστους οργανισμούς.

Κατά λάθος τα επιδόματα πλυσίματος χεριών και έγκαιρης προσέλευσης αντικαταστάθηκαν με μαιμού υπερωρίες.

Ξεχάσαμε εντελώς να καταργήσουμε τις εισφορές υπέρ τρίτων.

Αμελήσαμε να καταγράψουμε πόσοι τελικά είναι οι φόροι υπέρ τρίτων.

Δεν θυμηθήκαμε να ανοίξουμε τα 150 κλειστά επαγγέλματα.

Προσπαθήσαμε «σκληρά» να εφαρμόσουμε το ενιαίο μισθολόγιο στην αρχή αλλά μετά το ξεχάσαμε και αυτό.

Αυξήσαμε τα διόδια γιατί μας το είπαν, αλλά εμείς δεν θέλαμε.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ ανέβαζε τα επιτόκια το ’11 αλλά εμείς συμφωνούσαμε με τον Τρισέ, σιωπώντας πως «μία μικρή μερίδα χωρών (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) δεν μπορούν να διαμορφώνουν τη νομισματική πολιτική ολόκληρης της ζώνης» Τι να κάναμε δηλαδή; Μόνο η Γερμανία μπορεί να την διαμορφώνει.

Ξεχάσαμε εντελώς να πιέσουμε για αλλαγή στη μεθοδολογία και για το διαρθρωτικό έλλειμμα ώστε να μειωθούν τα μέτρα λιτότητας, αλλά ευτυχώς, τελικά το έκαναν οι Ισπανοί.

Μετά από μία εξοντωτική διαπραγμάτευση αυτοκουρευτήκαμε για να γίνει το χρέος μας βιώσιμο αλλά αυτό, εκεί, το χαβά του και… μπερδευτήκαμε.

Και εντελώς… τυχαία ψηφίζουμε ειδικές τροπολογίες ώστε να μην βρει τον μπελά του κανένας τραπεζίτης που δάνεισε σε εμάς, τα κόμματα 270 εκ. με εγγύηση το… τίποτα, ούτε και εμείς που δεν πληρώσαμε και δεν θα πληρώσουμε ποτέ, ενώ ταυτόχρονα αμνηστεύουμε μιζαδόρους, καταχραστές και τέλος πάντων, ότι λαμογιά υπήρξε.

Από καθαρή αμέλεια δεν κατεβάσαμε τις αντικειμενικές του σπιτιού σου, βάσει των οποίων φορολογήθηκες , με τέσσερις διαφορετικούς φόρους μέσα στο ’13 ακόμα και αν δεν έχεις εισοδήματα. Αυτό βέβαια σε λίγο δεν θα σε αφορά, θα γλιτώσεις. Θα αφορά τον νέο ιδιοκτήτη και ΤΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ ( το ’16 – ’17 ) θα τις κατεβάσουμε. Εσύ φυσικά, θα συνεχίσεις να ΔΙΩΚΕΣΑΙ για το υπόλοιπο της οφειλής μετά τον πλειστηριασμό στο ένα τρίτο της αντικειμενικής.

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως είναι, πως όλα αυτά δεν μας τα λένε κατά λάθος,
μας τα λένε… Ε Π Ι Τ Η Δ Ε Σ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.


kalithanos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου