Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Τι καταλάβαμε από αυτά που είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ


Ο Τσίπρας έστειλε 5 μηνύματα

Πίσω από την σημειολογία των λέξεων και επιχειρημάτων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ βγήκε ένα μήνυμα, ένα πολιτικό μήνυμα ότι θα παραμείνει με κάθε κόστος στην εξουσία και θα κλείσει όλα τα εκκρεμή ή ανοικτά ζητήματα.
 
Οπότε όσοι προέβλεπαν πτώση της κυβέρνησης ή εκλογές…μάλλον θα περιμένουν πολύ. 

Οι οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης είναι δραματικά χαμηλές, το επιχειρείν έχει πληγεί καίρια και η οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα δεν τα έχει πάει καλά στην οικονομία, το ξέρουν... το ξέρει και η αγορά και το ξέρουν και οι ξένοι επενδυτές που έχουν περιθωριοποιήσει την Ελλάδα.
 
Ο Τσίπρας έστειλε 5 μηνύματα

1) Θα εξαντλήσει τα περιθώρια διακυβέρνησης, γνωρίζει ότι οι εκλογές θα τον οδηγήσουν σε ήττα οπότε θα παραμείνει στην εξουσία άπαξ και δεν κινδυνεύει η κυβερνητική του πλειοψηφία.

2) Θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, μπορεί να υπάρχει κάποιο σασπένς ως συνήθως της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση και θα προχωρήσει και όλα τα προαπαιτούμενα.

3) Φαίνεται ότι υπάρχει σχεδιασμός για ανασχηματισμό με πιθανό σενάριο μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ή εν πάσει περιπτώσει σε επόμενη φάση.

4) Για το 2017 είναι πιθανό ο κόφτης, ο προληπτικός κόφτης να μην ενεργοποιηθεί καθώς οι λογιστικές αλχημείες στις δαπάνες μπορεί να επιτρέψουν ωραιοποιήσεις.

5) Το ζήτημα του χρέους, που αποτελεί μόνιμη πληγή της Ελλάδος και αποτυχία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα.
Με βάση όλες τις ενδείξεις το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2016 στην έκθεση βιωσιμότητας θα αναφέρει ότι… το ελληνικό χρέος με βάση τις υφιστάμενες παραδοχές δεν είναι βιώσιμο.

Πρακτικές παρεμβάσεις όμως η ΕΕ όσο πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές δεν μπορούν να υπάρξουν οπότε εκ των πραγμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετατοπίζεται όλος ο σχεδιασμός για το τέλος του 2017 ή αρχές 2018.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην εξουσία ποντάροντας να πάρει την λύση στο χρέος στο τέλος την περίοδο της…προεκλογικής περιόδου και στο μεσοδιάστημα να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης.


Αυτά είναι τα μηνύματα από την ΔΕΘ σε μια παρέμβαση του πρωθυπουργού πολύ φτωχή αλλά με ένα στρατηγικό στόχο… ο Τσίπρας δεν θα παραιτηθεί, δεν θα παραδώσει την εξουσία και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ώστε να…κρατηθεί στην εξουσία έως το τέλος…ποντάροντας στα μελλοντικά κέρδη…

Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα μελλοντικά οφέλη δεν περιλαμβάνεται η ποσοτική χαλάρωση που όπως φαίνεται… την έχουν εγκαταλείψει στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος τον υπολογιζει πλεον τον δωσιλογο? http://monaxeros.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html
Η μοιρασιά του Αλ Καπόνε...
OMERTA....https://www.youtube.com/watch?v=4xgKjjC2E-g

Δημοσίευση σχολίου