Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συμπαράσταση στους γονείς στο Ωραιόκαστρο ~ Ακροαριστερού-φασιστικού τύπου παρακρατικά συνθήματα σε σχολεία και στο δημαρχείο

 
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και καταδικάζουμε απερίφραστα το φασιστοειδές όργιο ύβρεων και επιθέσεων σε βάρος Ελλήνων γονιών που αγωνιούν για τα παιδιά τους.

Συντασσόμαστε με την πρόταση του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη δημιουργία σχολείων προσφύγων εκτός των σχολείων και του Δήμου.


Η κυβέρνηση, αφού έδωσε το “άρατε πύλας” και προσκάλεσε στη χώρα στίφη προσφύγων και λαθραίων, τώρα θέλει να επιβάλλει βίαια την αλλοίωση του εθνικού και κοινωνικού ιστού, να εδραιώσει τον ισλαμικό εποικισμό της Πατρίδας μας.

Ξεχωριστές δομές για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Όχι στην πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας με σταλινικό τσαμπουκά σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.»

Φαήλος Κρανιδιώτης / Πρόεδρος της "Νέας Δεξιάς"





Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των Συλλόγων Γονέων δύο δημοτικών σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη να κηρύξουν ανεπιθύμητα σε αυτά τα παιδιά προσφύγων. Στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού  Σχολείου μάλιστα οι γονείς απειλούν πως θα προβούν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση που γίνουν δεκτά παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

Σε έγγραφο του Συλλόγου αναφέρεται ότι κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία (136 στους 138 ψηφίσαντες) "η μη ένταξη – τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου".

Σε συνέντευξη της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Φωτεινή Κίτσιου αρνήθηκε την ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων πίσω από την απόφαση και δήλωσε πως "το πρόβλημα μας είναι καθαρά υγειονομικό. Τα προσφυγόπουλα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν έχουν εμβολιαστεί, υπάρχουν κρούσματα ελονοσίας και ηπατίτιδας".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου "οι γονείς αντιδρούν λόγω έλλειψης ενημέρωσης και φόβου". Ο Αθανάσιος Τσολακίδης απέδωσε τις αντιδράσεις στην "έλλειψη ενημέρωσης από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς το Δήμο και αντίστοιχα από το Δήμο προς τους Συλλόγους Γονέων" και δήλωσε πως θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των Συλλόγων Γονέων των 40 σχολείων που εκπροσωπεί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της περιοχής Αστέριος Γαβότσης δήλωσε πως το δημοτικό συμβούλιο προτείνει τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων προς τα  σχολεία, να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση τους. 


"Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο – που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί – και να κάνει εκεί τις υποδομές", ανέφερε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.




Ακροαριστερού-φασιστικού τύπου παρακρατικά συνθήματα σε σχολεία και στο δημαρχείο
 
Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ακροαριστεροί παρακρατικοί φασίστες, εισέβαλαν το βράδυ στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου και έγραψαν συνθήματα υπέρ των εισβολέων λαθρομεταναστών.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, σήμερα το πρωί είδαν στο τοίχο να γράφει «Οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι». Ενώ και σε άλλα σχολεία, έγραψαν συνθήματα...

ΦΩΤΟ από seleo.gr 







1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειδαμε κατι που δεν προσεξε ουτε η χρυσαγη
λεει το συνθημα///φουντουλης καπελωνης ηταν η αρχη
ειναι οι 2 χρυσαυγιτες που δολοφονηθηκαν απο το παρακρατος της αριστερας
αυτο δειχνει οτι θελουν να σφαξουν εκατομμυρια ελληνες ΜΗ αριστερους που αντδρουν στους λαθρο τους

ποιος θα θεσει αυτα τα θεματα?
που ειναι η πανξεφτιλισμενη πουστονουδουλα, που κρυβονται τα γελοια αστουλικα χριστιανοδεξιουλικα ανθρωπακια ποιος θα υποστηριξει τους κατοικους του ωραιοκαστρου απο τη σφαγη που ετοιμαζουν εναντιον τους οι αριστεροι φονιαδες??????

Δημοσίευση σχολίου