Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τα είπαμε ρε μαλάκες, θα σας ξεσκίσουνε στους φόρους προκειμένου να μην μπει κόφτης στο Δημόσιο ~ Φοροεπιδρομή τρεις μήνες νωρίτερα


Από 4 ως και 10 λεπτά το λίτρο οι αυξήσεις στα καύσιμα από τον Οκτώβριο - Από 0,50 λεπτά ως και ένα ευρώ οι αυξήσεις στα τσιγάρα

Με επιδρομή φόρων σχεδιάζει να καλύψει την «τρύπα» στα έσοδα η κυβέρνηση. Έτσι, τρεις μήνες νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο, από 1η Οκτωβρίου δηλαδή, έρχεται η «εκτίναξη» των ειδικών φόρων.


Αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να πει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα και πως η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την πορεία των εσόδων (κρίσιμος θεωρείται ο Σεπτέμβριος) όλα δείχνουν ότι οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα του κράτους έρχονται και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».


Αναλυτικά 


Σε ό,τι αφορά στα καύσιμα με βάση το σχέδιο όλα δείχνουν ότι οι αυξήσεις στον ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) θα φέρουν ανατιμήσεις στη λιανική τιμή που θα είναι:

Στη βενζίνη  ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, όμως μαζί με τον ΦΠΑ η πραγματική αύξηση θα είναι 4 λεπτά το λίτρο και έτσι η λιανική θα κυμαίνεται πλέον κοντά στο 1,40 ευρώ/λίτρο.

Στο πετρέλαιο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά από τα 0,33 ευρώ στα 0,41 ευρώ το λίτρο.

Στο υγραέριο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί 10 λεπτά από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Δεδομένη θεωρείται και η αύξηση στα τσιγάρα καθώς θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ο φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκαμωμένο καπνό ενώ θα αυξηθεί και ο αναλογικός φόρος στην τιμή της λιανικής από 20% σε 26%.

Έτσι όλα τα τσιγάρα θα ακριβύνουν από 0,50 ευρώ ως και 1 ευρώ ανά πακέτο.

Περίπου δέκα 10 ανά ml θα αυξηθεί και η τιμή των υγρών για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς ανάλογος θα είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που θα επιβληθεί και σε αυτά για πρώτη φορά.

Αυξήσεις και μάλιστα από 10% ως και 20% στη λιανική τιμή πώλησης θα φέρει και η αύξηση του φόρου στην εισαγωγή αλλά και την εγχώρια παραγωγή του καφέ με συντελεστές 2 και 3 ευρώ ανά κιλό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ΚΟΦΤΗΣ λειτουργει ΗΔΗ, ρωτηστε τους αμοιρους τους συντ/χους ποσα τους εκοψαν...https://www.youtube.com/watch?v=r5l_ftNvaFY

Κρασοπατήρ είπε...

Αυτό είναι τσεκούρι! Εμείς λέμε να μπει κόφτης στις άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες, εκεί όπου είναι βολεμένοι οι ημέτεροι και πληρώνονται χωρίς καν να πατάνε στη θέση τους. Να μη μιλήσουμε για τα χιλιάδες ενοικιαστήρια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να στεγασθούν υπηρεσίες που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και διαθέτουν μόνο σφραγίδες.

Δημοσίευση σχολίου