Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Xάκαραν τη WADA & αποκαλύπτουν ντοπαρισμένους αθλητές των ΗΠΑ


Μέγα-σκάνδαλο: Ρώσοι χάκαραν τη WADA και αποκαλύπτουν ντοπαρισμένους αθλητές των ΗΠΑΑντιμέτωπος με τεράστιο σκάνδαλο που θα μπορούσε να προκαλέσει χιονοστιβάδα αποκαλύψεων βρίσκεται ο παγκόσμιος αθλητισμός, καθώς ομάδα χάκερ ισχυρίζεται ότι βρήκε πρόσβαση στους υπολογιστές της WADA και πήρε αρχεία που δείχνουν ότι κορυφαίοι αθλητές των ΗΠΑ έλαβαν απαγορευμένες ουσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.


Μετάξύ αυτών περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα, όπως η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς και η γυμνάστρια Σίμον Μπάιλς. Σημειώνεται πάντως ότι η αυθεντικότητα των στοιχείων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Οι κατηγορίες δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της ομάδας «Fancy Bear», ενώ οι χάκερ τονίζουν ότι οι αποκαλύψεις αποτελούν απλώς την «κορυφή του παγόβουνου».

Τα έγγραφα που έχουν υποκλαπεί από το σύστημα ADAMS της WADA, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων από τη ΔΟΕ, αναφέρουν εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από την γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς (σε έλεγχο που της έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων), την αθλήτρια μπάσκετ Έλενα Ντέλε Ντόνε αλλά και τις αδερφές Γουίλιαμς, Σερένα και Βίνους.

Μέγα-σκάνδαλο: Ρώσοι χάκαραν τη WADA και αποκαλύπτουν ντοπαρισμένους αθλητές των ΗΠΑ

Η Μπάιλς, που «έλαμψε» στους φετινούς αγώνες, φέρεται να έχει κάνει χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων αλλά και αμφεταμινών, για τα οποία όμως είχε την έγκριση της WADA.

Εγκριση από τη WADA φέρονται να  είχαν και οι αδερφές Γουίλιαμς, που φέρονται να έχουν κάνει χρήση αρκετών ουσιών όπως οξικοδόνη, πρεντισόνη και μεθυλοπρεντισολόνη.

Επίσης, η σταρ του γυναικείου μπάσκετ, Έλενα Ντέλε Ντόνε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αμφεταμινών αλλά και άλλων απαγορευμένων ουσιών.

Η WADA  από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε επίθεση, περιοριζόμενη να τονίσει ότι στόχος είναι να πληγεί η αξιοπιστία της και ότι πίσω από όλη την ιστορία κρύβονται οι Ρώσοι, πολλοί αθλητές των οποίων κόπηκαν από τους αγώνες καθότι ήταν κι αυτοί... φουλ ντοπαρισμένοι.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oooh realllllly??? I WANDA.....χαχαχαααα

Δημοσίευση σχολίου