Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Ρε 2.000.000 Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα δεν μπορούνε...


...Να υπογράψουν μέσω των οργανώσεών τους μία κοινή δήλωση που να κατακεραυνώνει κάθε αναφορά μίσους σχετικά με τους Έλληνες και τους πεσόντες του '40 οι οποίοι είναι ακόμη άταφοι (!!!) και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ από τους κυβερνώντες τους:

Να ταφούν οι Έλληνες που πολέμησαν εναντίον των φασιστών Ιταλών στα εδάφη της Βορείου Ηπείρου με κάθε τιμή και με έξοδα του Αλβανικού Κράτους ως ελάχιστης μορφής συγνώμη για τη συμμετοχή και των Αλβανών στην εχθρική επίθεση κατά της Ελλάδος;

Αντί αυτού, διαβάζουμε κάθε τόσο εξοργιστικές ανακοινώσεις όπως αυτή πρόσφατα:Εμπρηστικές δηλώσεις Ιντρίζι, αρχηγού Αλβανοτσάμηδων. 

Εν έτει 2016, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, το 1/3 του πληθυσμού της οποίας ζει και ευημερεί στην Ελλάδα, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ενέργεια για τον εντοπισμό και την εκταφή των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών του Έπους 1940-41, θα κατασταλεί βίαια από δυνάμεις του κόμματος του!ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ιδού και το άρθρο:

Εμπρηστικές δηλώσεις Ιντρίζι: Θα καταστείλουμε με βία κάθε προσπάθεια ταφής των Ελλήνων Πεσόντων του 1940

Δεν αξίζει άλλο να αναφερθεί κανείς στο πως καταφέρνει ένα ακραίο πολιτικό σχήμα απ’ του Τούρκους ελεγχόμενο, να καθηλώνει την κοινή γνώμη πέρι του αποκαλούμενου αλλά μη δικαιολογημένου «τσάμικου ζητήματος», και πως ένας τυχοδιώκτης Πρωθυπουργός να σέρνει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε σημείο επικίνδυνο. Τις ημέρες αυτές όλοι λίγο πολύ έγραψαν περί αυτού.

Εξ άλλου καθόσον γράφουμε για το νεοναζιστικών αντιλήψεων πρόσωπο του Σπετίμ Ιντρίζι, μάλλον του ανεβάζουμε τους πόντους της σημασίας του κατά συνέπεια και την αξία στο χρηματηστήριο των περίεργων διασυνδέσεων του στην Τουρκία.

Επειδή όμως τα πράγματα στην Αλβανία μάλλον δεν λειτουργούν όπως σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία, άλλο τόσο σε κατάστασεις όπως στην Ελλάδα, και όποια προσέγγιση με τα δεδομένα που εμείς έχουμε υπόψη μας οδηγεί σε λάθος συμπέρασμα, ας κάνουμε ακόμη μια αναφορά. Στην Αλβανία δεν υφίσταται έλεγχος για την εκφορά ρατσιστικών και εμπρηστικών δηλώσεων στο δημόσιο λόγο. Η δεοντολογία είναι κάτι που δεν προσέγγισε ακόμη τα αγέρωχα βράχια της. Τα δε τηλεοπτικά κανάλια υποταγμένα στην πολιτική εξουσία και προκειμένου να την εξυπηρετήσουν βυθίζονται κάθε μέρα και περισσότερο στα χαντάκια του εθνικισμού και της καλλιέργιας μίσους προς τους γείτονες για να καλύψουν τη γύμνια της εξαθλίωσης και των ναρκωτικών. Τις συνέπειες δεν τους τις επισημαίνει κανείς και επωφελούνται ότι στην Ελλάδα συνεχίζουν να τους αντιμετώπιζουν ως τους καημένους του αλβανούς που βγήκαν πάμφτωχοι απ’ τον κομμουνιστικό διωγμό, άρα ανοχή στο μωρό… Τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην!

Σε τηλεοπτικό κανάλι (Ora news) μεγάλης ακροαματικότητας στην Αλβανία, και σε ώρα πολιτικής εκπομπής ευρείας ακροαματικότητας, ο εμπρηστής Σπετίμ Ιντρίζι την Tετάρτη, 5 Οκτωβρίου που είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας, προέβη στις πλέον εμπρηστικές δηλώσεις. Αφού κοροϊδεύει το αλβανικό κοινό και μαζεύει ψήφους τυχοδιωκτικά διεγείροντας το εθνικιστικό πάθος των αλβανών μουσουλμάνων, διαισθανόμενος το τέλος της κοροϊδίας, διότι το ζήτημα που έκανε σημαία είναι νεκρό, προσπαθεί να ανοίξει τη βεντάλια του ανθελληνισμού του. Για άλλη μια φορά αλλά πολύ πιο ακραία, προσβλητικά και δόλια αναφέρθηκε στην πονεμένη ιστορία των Πεσόντων Ελλήνων κατά του Φασισμού! Επιστρέφοντας στην καταγωγή, εκεί που οι προγονοί του μαζί με τους Ιταλούς φασίστες επιβουλεύονταν την ακεραιότητα της Ελλάδας και διέπρατταν εγκλήματα στη Θεσπρωτία, δεν δύναται να ανεχθεί τη νίκη που είχαν φέρει οι Έλληνες στον ηρωικό εκείνο αγώνα που η Ευρώπη υποκλίνεται… Να μας λείπει όμως η τιμή και αναγνώριση από τέτοιους!

Αλλού είναι το ζήτημα: εν έτη 2016, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μιας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, το 1/3 του πληθυσμού της οποίας ζει και ευημερεί στην Ελλάδα, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ενέργεια για τον εντοπισμό και την εκταφή των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών του ‘Επους 1940-41, θα κατασταλεί βίαια από δυνάμεις του κόμματος του!!!

Ουδείς γνωρίζει εάν την ώρα που ξεστόμιζε το συγκεκριμένο ήταν νηφάλιος. Εάν ναι τότε τα πράγματα στην Αλβανία έχουν εντελώς ξεφύγει. Όταν απειλεί για βίαια αντιμετώπιση σημαίνει ότι διαθέτει και παραστρατιωτικές ομάδες; Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής αμφισβητεί ένα νόμο του κράτους του: η συγκεκριμένη Συμφωνία ανεξαρτήτως που δεν έχει ενεργοποιηθεί έχει επικυρωθεί δια ειδικού νόμου απ’ τη Βουλή της Αλβανίας και αντιστοίχως της Ελλάδας. Πέραν τούτου υφίσταται διεθνής νομολογία και πρακτική για τον εντοπισμό των νεκρών πολέμου και την έρευνα μαζικών ταφών. Επίσης η υπόθεση έχει μια τεράστια ανθρωπιστική διάσταση. Αλλά τούρκος και ανθρωπισμός είναι τόσο ξένες έννοιες…

Ας αντιληφθεί τουλάχιστον τι συνέπειες σε ανθρώπινο επίπεδο μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια: ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιας χώρας να παρεμποδίζει παράνομα και βίαια την εξεύρεση των οστών του πατέρα ενός εργοδότη και ευεργέτη υπηκόου της χώρας…

πηγή:tachydromos.org
Πηγή: http://www.himara.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου