Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

H Αλβανία απέκτησε ηλεκτροκίνητα περιπολικά ~ Δεν προνόησε όμως για δίκτυο γρήγορης φόρτισής τους...


Ο Saimir Tahiri είναι υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας και μάλλον έχει και αρμοδιότητες δημόσιας τάξης, μιας και με περηφάνεια δήλωσε πως η Αλβανική αστυνομία είναι μόλις η 5η πανευρωπαϊκά και η πρώτη στη Βαλκανική χερσόνησο που αποκτά ηλεκτροκίνητα περιπολικά.

Πιο συγκεκριμένα VW e-Golf, που όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός στα ΜΜΕ της χώρας του η κίνησή τους δεν κοστίζει ούτε όσο ένα καφές, καθώς η κατανάλωση ενέργειά τους είναι μικρότερη από 1 ευρώ το χιλιόμετρο.

Αυτό που δεν είπε ο 36χρονός κ. Tahiri και μάλλον δεν θα το έλεγε και κανείς πολιτικός στη χερσόνησο των Βαλκανίων είναι πως δεν υπάρχει πουθενά στην αλβανική επικράτεια, ούτε καν στην πρωτεύουσα, εγκατεστημένο ένα δίκτυο ταχυφόρτισης, με αποτέλεσμα η αξιοποίησή τους να είναι κάτι παραπάνω από προβληματική. Κι αυτό γιατί η θεωρητική τους αυτονομία κυμαίνεται από τα 130 έως τα 150 χιλιόμετρα και βέβαια στο ορεινό ανάφλυφο της Αλβανίας μειώνεται σημαντικά.

Φανταζόμαστε πως για τη φόρτισή τους οι μπαλαντέζες σε συνδυασμό με την υπομονή των οργάνων της τάξης θα είναι στην ημερήσια διάταξη, αν βέβαια υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, μιας και οι πολύωρες διακοπές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη γειτονική χώρα. Προς μεγάλη ικανοποίηση βέβαια αυτών που κανονικά θα έπρεπε να κυνηγούν τα περιπολικά. Ακόμα και τα ηλεκτρικά...

Albanian Police Get Fleet Of e Golfs 2

Τα VW e-Gof που απέκτησε η αλβανική αστυνομία έχουν θεωρητική αυτονομία που κυμαίνεται από 130 έως 150 χιλιόμετρα, ενώ στην πράξη, δύσκολα ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα. Η φόρτισή τους σε οικιακό δίκτυο διαρκεί 13 ολόκληρες ώρες, ενώ με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος οι μπαταρίες φορτίζονται στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Η αλβανική αστυνομία δεν προμηθεύτηκε ταχυφορτιστή...


cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου