Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Εσύ τί λες; Θα στείλουνε λαθρομεταναστάκια στα ιδιωτικά σχολεία;


Φυσικά και όχι! Τα λαθρομεταναστάκια ΠΡΕΠΕΙ να τα βάλουμε στα σχολεία με τα παιδιά του λαουτζίκου. Σιγά μην τα βάλουμε με ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ και τους κολλήσουν καμιά αρρώστια!

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου «αδειάζει» πλήρως τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι για την πρόταση του τα ιδιωτικά σχολεία να εμπλακούν την εκπαίδευση προσφύγων λαθρομεταναστών με κίνητρο ή την χορήγηση κονδυλίων της Ε.Ε. ή την μικρότερη φορολόγηση.

«To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων λαθρομεταναστών. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε προ ολίγου.

Ο κ. Ζουράρις ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «North98» πως στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα προτείνει «να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων» λαθρομεταναστακίων.

Ο υφυπουργός προσέθεσε πως το σχέδιό του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, ενώ σημείωσε πως η συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων λαθρομεταναστακίων θα είναι κάτι που «θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Ο κ. Ζουράρις τόνισε πως και στην περίπτωση των ιδιωτικών σχολείων η χρηματοδότηση θα προέρχεται από το κράτος και τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης των προσφύγων, ενώ δεν απέκλεισε το σενάριο μείωσης της φορολογίας για όσους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων φιλοξενήσουν λαθρομεταναστάκια προσφυγόπουλα.


Εννοείται ότι όλοι γνωρίζαμε την κατάληξη της πρότασης του Ζουρλάρι, από την αρχή, αλλά γελάσαμε λίγο με την καζούρα στους πλουσίους και την Τατιάνα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου