Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Στη Μόρια σφάζουν αρνιά... ~ Ντεμέκ παγώνουνε λέει οι λάθρο - Δείτε φωτό


Η προπαγάνδα καλά κρατεί με βίντεο που δείχνουν πράγματι σκηνές που έχουνε καλυφθεί με χιόνι, ΑΛΛΑ σε αυτές δεν υπάρχει κανένας λάθρο και όλοι βρίσκονται μέσα σε θερμαινόμενους χώρους.

Νταξ, όχι όλοι, μερικοί βγήκανε έξω και ΣΦΑΞΑΝΕ ΑΡΝΙ (προφανώς "απαλλοτριωμένο").




Ακολουθεί προπαγανδιστικό άρθρο, αλλά οι φωτό είναι αποκαλυπτικές.




Οι καλοκαιρινές σκηνές στις οποίες ζουν πολλές εκατοντάδες μετανάστες στον καταυλισμό το πρωί ήταν κυριολεκτικά θαμμένες στο χιόνι καθώς οι τέντες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που απλώθηκαν πάνω από τις σκηνές προφύλαξαν όσο γινόταν από τη χιονόπτωση, αλλά δεν μπορούσαν να ζεστάνουν τους ανθρώπους που απεγνωσμένα προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να ζεσταθούν.

Σωτήριες αποδείχθηκαν οι καντίνες γύρω από τον καταυλισμό που με τις πλαστικές ημιυπαίθριες κατασκευές συγκέντρωσαν γύρω από ξυλόσομπες κόσμο που στην πλειονότητά του έβλεπε για πρώτη φορά στη ζωή του χιόνι. Η όλη κατάσταση προκάλεσε και διαμαρτυρίες με κόσμο που έλεγε πως «πεθαίνει από το κρύο» ενώ δεν έλειψαν και κινήσεις πανικού. Κάποιοι, μάλιστα, άρχισαν να τρέχουν προς τη Μυτιλήνη (απόσταση πέντε χιλιομέτρων) για να βρουν μέρος να ζεσταθούν!



Δεν έλειψαν πάντως και οι καταγγελίες από ΜΚΟ και ανεξάρτητους εθελοντές για το ότι παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία δεν υπήρξε από τους υπεύθυνους καμία προετοιμασία για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.


















1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α,χα! Η τελευταία φωτό όλα τα λεφτά!!

Δημοσίευση σχολίου