Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σε καλό δρόμο οι Μογγολότουρκοι


Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Τουρκία Μογγολία όπου εξαγριωμένοι φανατικοί ξυλοκόπησαν άγρια γνωστό σχεδιαστή γιατί... τόλμησε να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες υπήρχε ένα πανό στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και συντηρητικές εφημερίδες είχαν αντίστοιχα πρωτοσέλιδα, που καλούσαν τους Τούρκους να μην γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά γιατί δεν αρμόζει στους Μουσουλμάνους.


Θύμα ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, γνωστός σχεδιαστής μόδας στην Τουρκία, "πλήρωσε" μια ανάρτησή του στα social media.






Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Σανσάλ βρισκόταν στα Κατεχόμενα. Ανέβασε στα social media video όπου έλεγε πως λόγω καταπίεσης, στα Κατεχόμενα η αλλαγή του χρόνου δεν γιορτάστηκε και γι’ αυτό εκείνος επέλεξε να περάσει στην ελεύθερη Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λευκωσία για να πιεί και να γιορτάσει.

«Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκ@@ά σου Τουρκία» ήταν το μήνυμα του Σανσάλ.

Και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Οι τουρκοκυπριακές αρχές τον απέλασαν και όταν το βράδυ της Δευτέρας (02.01.2017), έφτασε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ με πτήση της Turkish Airlines, αγριεμένο πλήθος τον περίμενε στην πίστα του αεροδρομίου και πριν καλά καλά κατέβει από τη σκάλα του αεροπλάνου, του επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε άγρια! Υπάρχουν αναφορές πως επίθεση δέχτηκε και μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά όχι σαν αυτή που δέχτηκε όταν κατέβηκε από το αεροσκάφος. Τα video που κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες τα social media είναι χαρακτηριστικά του τι έγινε. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το πως κατάφερε και με την ανοχή ποιου, ο όχλος να φτάσει ως την πίστα του αεροδρομίου για να επιτεθεί στον Τούρκο σχεδιαστή.

Mια μέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά την αποβίβαση του στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον σχεδιαστή μόδας Μπάρμπαρος Σανσάλ με κατηγορίες υποκίνησης μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια μέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά την αποβίβαση του στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Τούρκο σχεδιαστή μόδας να ξυλοκοπείται από εργαζομένους του αεροδρομίου αργά την Δευτέρα, καθώς αποβιβάζεται από το αεροπλάνο και μεταφέρεται με αστυνομική συνοδεία σε ένα περιπολικό όχημα, έπειτα από την δίωξη του από την Τουρκική Δημοκρατική της Βόρειας Κύπρου.

Η επίθεση και η δίωξη στο Σανσάλ έγινε έπειτα από την ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο ίδιος εμφανίζεται να καλεί τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εορτάζουν το Νέο Έτος «με τόση αισχρότητα, αθλιότητα και φτώχεια να υπάρχει» στην χώρα, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση του ενόπλου στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης που είχε αποτέλεσμα 39 νεκρούς. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Συνεχίστε να γιορτάζετε σε αυτόν τον εξευτελισμό, την μιζέρια και την αθλιότητα», τόνισε στο βίντεο.

Ο Σανσάλ έχει επικρίνει επανειλημμένα δημοσίως το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και στο βίντεο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «τον μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που βρίσκονται στην φυλακή» και «την διαφθορά και τις δωροδοκίες» στην Τουρκία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου