Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ CIA - Ετοίμαζαν τον Αττίλα στην Κύπρο από το 1967


Το έγγραφο ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, είναι μια πλήρης περιγραφή ενός σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σε αυτό το έγγραφο ντοκουμέντο περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών Ενόπλών Δυνάμεων και στην Ελλάδα. Αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η...
πορεία που θα ακολουθούσαν σε αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, στο έγγραφο ντοκουμέντο αναφέρονται λεπτομέρειες για τις ελληνικές αμυντικές θέσεις, γίνεται σύγκριση δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας και επισημαίνεται το πλεονέκτημα που έχει η δεύτερη στην Κύπρο, λόγω της εγγύτητάς της σε σχέση με την Ελλάδα.

Το έγγραφο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δείχνει ότι τα σχέδια για τον Αττίλα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή μαζί με το πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.

Η ανάλυση της CIA εκτιμά τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό που μπορούν να μεταφέρουν οι Τούρκοι σε 12 ώρες στην Κύπρο μέσω θαλάσσης και αέρας.

Όλα αυτά αφού έχουν εξασφαλίσει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας με τη πλήρη συνεργασία των χουντικών.

Διαβάστε ΕΔΩ το έγγραφο ντοκουμέντο της CIA.

Πηγή: militaire.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου