Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αστείες φωτό & ατάκες για τη δημιουργία ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας ~ Greek Space Agency



Την μαλακία των Συριζαίων δεν την χωράει πλέον ο πλανήτης.


Σαν γλυκιά βροχή σε ξεραμένο λιβάδι έπεσε η πρόταση για... ίδρυση διαστημικής υπηρεσίας από τον Κομισσάριο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Καιρό είχε να ακουστεί τόσο χοντρή μαλακία (μικρές ακούμε κάθε ημέρα), οπότε τα troll είχαν εύκολη δουλειά. Σε αυτήν την ανάρτηση, η οποία θα ενημερώνω συνεχώς, θα ανεβάσω τις καλύτερες ατάκες και φωτοσοπιές για την Greek Space Agency.

Στο γίνεται το μεγάλο πανηγύρι, αλλά σιγά σιγά εμφανίζονται από παντού τα καλούδια.


Αρχικά, η είδηση: 





Ο Νίκος Παππάς ιδρύει την ελληνική... space agency

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα, αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει, με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).

Το ΕΚΔΕ θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων , θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία από την Ε.Ε. και διεθνείς διαστημικούς οργανισμούς. Η Ελλάδα θα επιδιώξει να καταστεί, επίσης, κέντρο προσέλκυσης εμπορικών εταιρειών που θα αιτούνται φάσμα στο διάστημα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών (όπως η Κύπρος και η Μάλτα) οι οποίες αποκομίζουν σημαντικά τέλη.

"Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, "απεμπολήσαμε", ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency). Είναι χαρακτηριστικό ότι: α) η Τουρκία έχει, πρόσφατα, δημιουργήσει το δικό της Οργανισμό Διαστημικής Πολιτικής, β) η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική και, γ) τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως –π.χ.- το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος", τόνισε o Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.











"Γιέ μου, που πας; -Μάνα θα πάω στη σελήνη".




""Να ψοφήσει το Αλιεν του γείτονα".




-Πού πάει ο κύριος;
-Κρόνο.
-Λυπάμαι σχόλασα.





"Για φωτοτυπίες θα πάτε στον Άρη για σφραγίδα στον Κρόνο για αριθμό πρωτοκόλλου στον Δία και μετά στον προϊστάμενο στον Πλούτωνα".







"Διαπλανητική ζητάει ο Βασίλης Λεβέντης".


 
"Στοίχημα πως σε 20 χρόνια θα χρωστάμε σε όλο το διάστημα";



-Houston έχουμε πρόβλημα -Θα πάτε στον πρώτο για νούμερο, μετά στον τέταρτο για το πρωτόκολλο, μετά στον δεύτερο για υπογραφή.









"Την μαλακία των Συριζαίων δεν την χωράει πλέον ο πλανήτης".



















1 σχόλια:

Κωνσταντινος Μ. είπε...

NASE....καλα ρε φιλε με το blog σου εκλαψα με τις φωτο.

Δημοσίευση σχολίου