Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη ~ Η πιο κρύα νύχτα μετά το 1968 - Η αίσθηση του κρύου στους -19 βαθμούς!


Την πιο κρύα νύχτα της εδώ και σχεδόν μισό αιώνα βίωσε η Θεσσαλονίκη το βράδυ που μας πέρασε όπως ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου (νταξ, τα έγραψε πρώτο το Krasoblog απότην Πρωτοχρονιά)!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπάρχει πιθανότητα σήμερα ή αύριο να καταρριφθεί το ρεκόρ του 1963 με τη θερμοκρασία στις 25/1/1963 να φτάνει τους μείον 10,1 βαθμούς ενώ δύσκολα θα σπάσει το μείον 12,6 που σημειώθηκε στις 14/1/1968. Αναλυτικά όσα δηλώνει ο Σάκης Αρναούτογλου:


"Μια από τις πιο παγωμένες νύχτες των τελευταίων περίπου 45 ετών η περασμένη για την Θεσσαλονίκη!

Δύο και μισή τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου του 2017 παρακολουθώντας τις θερμοκρασίες των ιδιωτικών μετεωρολογικών σταθμών καθώς και αυτού του Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, να κυμαίνονται στην "θερμότερη" από μείον 8 βαθμούς στην Καλαμαριά και έως -11 στο Επταπύργιο και η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως διάγει μια από τις πιο παγωμένες νύχτες των τελευταίων 45 περίπου ετών.

Μετά από μια ματιά στα μετεο-κιτάπια μου όλα δείχνουν πως "ξεπεράσαμε" το 1961 όπου σύμφωνα με τις μετρήσεις του Μετεωροσκοπείου Θεσ/νικης στην Πανεπιστημιούπολη, (πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης) στις 20 εκείνου του Γενάρη ο υδράργυρος κατρακύλησε στους μείον 7,1, πλησιάζουμε το 1963 όπου τα θερμόμετρα στις 25 του τότε Γενάρη έδειξαν μείον 10,1 αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε τελικά τους μείον 12,6 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ παγωνιάς για την πόλη που σημειώθηκε στις 14/1/1968!!!

Η αναμενόμενη από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα (μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ) παγερή ανάσα του ισχυρού Βαρδάρη πάντως κάνει την Αισθητή Θερμοκρασία (συνδυασμός πραγματικής θερμοκρασίας του αέρα και της ταχύτητας του ανέμου) σε ένα εκτεθειμένο σ' αυτόν ανθρώπινο σώμα να αγγίζει αυτή την ώρα και τους -19 βαθμούς Κελσίου κι εύχομαι εκεί έξω να μην υπάρχει κανένας άστεγος που να αισθάνεται ούτε στο ελάχιστο κάτι από αυτή !

Μεγάλη προσοχή και στις ευπαθείς ομάδες φίλοι μου καθώς αυτές οι θερμοκρασίες δεν είναι κάτι συνηθισμένο ακόμα και για τη νύφη του βορρά !"

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου